bakterii Deser kokosowy naturalny ma zbliżony zapach do zwykłego, mlecznego jogurtu naturalnego, plus delikatnie pachnie kokosowo. Po zdjęciu wieczka ukazuje się nam biała galaretka z odrobiną wody na wierzchu, co jest procesem naturalnym. Deser ma zdecydowanie inną konsystencję od standardowych jogurtów. Przypomina ona mniej zwartą galaretkę, która raczej powinna być zjadana taka jaka jest, ponieważ po wymieszaniu staje się
Zdrowie na języku :PPrzepis autorski (mój). Pianka jest przepyszna i doskonałe łączy słodycz wanilii przełamaną kwaskowatą cytryną. Przyznam, że galaretki, żelki itp. słodkości są mi obojętne. Kuszą mnie inne pyszności... Jednakże ten deser był tak smaczny, że ciężko było go podzielić na 3 osoby i musiałam dorabiać! Dodatkowo, oprócz walorów smakowych zawiera solidną porcję białka, która usprawiedliwia słabość do słodyczy i dodaje(...)odżywkę białkową. Na końcu wmieszać sok i skórkę z cytryny. Całość ponownie porządnie wymieszać i podzielić na 2 porcje. (Masa powinna być delikatnie napowietrzona). Deser schłodzić w lodówce do momentu całkowitego stężenia galaretki. Przed podaniem można udekorować dowolnym kremem, bitą śmietaną lub po prostu posypać odrobinką skórki cytrynowej. (*) Jeśli użyjemy galaretki z cukrem - pianka może okazać się za słodka, ponieważ
Di gotujepogodzić się z tym, że lato już za nami. Na pożegnanie lata zrobiłam delikatny piankowy deser, który ozdobiłam truskawkami. Jeszcze udało mi się je kupic. Desery z pianką, musem czy galaretką u mnie w domu cieszą się ogromnym powodzeniem. Często takie robię, bo właśnie są delikatne jak pianka i mam wrażenie, że zjadłam mniej(...)warstwą był mus z galaretki brzoskwiniowej. Na wierzchu rozłożyłam mus z galaretką cytrynową. Tortownicę wstawiłam do lodówki do całkowitego zastygnięcia wszystkich warstw. Drugą galaretkę cytrynową rozpuściłam w gorącej wodzie i tężejącą wylałam na wierzch mojego deseru. Ponownie wstawiłam do lodówki. Tym razem na noc. Moją piankową fantazję udekorowałam ubitą kremówką i truskawkami. Pyszny piankowy deser. Znikał
Kuchnia u KrysiBłyskawiczny do przygotowania deser na bazie jogurtu naturalnego i galaretki truskawkowej. Idealny na gorące dni. Poniższy przepis polecam tym osobom, które lubią mało słodkie desery. Przepis dodaje do akcji Milion smaków truskawek. Składniki na 4 porcje: 400 g jogurtu naturalnego kilka sztuk truskawek 1 galaretka truskawkowa starta czekolada do dekoracji Galaretkę rozpuścić w jednej szklance (250 ml) wrzącej wody
Ugotowaćniedzielne przedpołudnie zapraszam Was na tartaletki z truskawkami i galaretką. To pyszny, orzeźwiający deser dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki, 5 dag margaryny, 1,5 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 25 dag truskawek, 1 opakowanie galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję cukier puder
Tradycyjna kuchnia Kasistężenia na kilka godzin, przed podaniem na talerz usunąć folię BITA ŚMIETANA: zimną śmietanę 30% /200 ml/ ubić z łyżką cukru pudru, szprycką bitą śmietanę nanieść na galaretkę, przybrać można porzeczkami ciacho-deser jest smaczny, orzeżwiający zwłaszcza w upalne dni..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjakby tego było mało pada deszcz ze śniegiem i to w ferie. Postanowiłyśmy z córką rozweselić sobie troszkę ten czas i przygotowałyśmy kolorowe galaretki naszpikowane owocami. Zaraz zrobiło się jaśniej, przynajmniej w mieszkaniu :) Deser chyba wszystkim znany, banalnie prosty w wykonaniu, cieszący oko smakiem a podniebienie wyglądem. Polecam :) Składniki ( na 6 porcji ) - 3 galaretki ( żółta-cytrynowa, czerwona-z owoców leśnych(...)zastygniętą galaretkę poukładać pokrojone na mniejsze kawałki cząstki mandarynek, zalać czerwoną galaretką, odstawić do lodówki do stężenia, na koniec nałożyć winogrona i zalać ostatnią galaretką zieloną. Pucharki przełożyć do lodówki do stężenia. Taki deser można dowolnie udekorować np. bitą śmietaną... Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogróddziecięcego podniebienia. W zasadzie dopiero mój mąż przywrócił dla mnie czarną porzeczkę. O ile jestem w stanie w soku ją przeboleć, to jakieś desery z jej udziałem, przyprawiają mnie o gorączkę. Mimo tego, galaretkę kocham i gdyby tylko nie ta ilość cukru… Czarna porzeczka zawiera pektyny, więc nie musicie dodawać do niej żadnych cudów w postaci środków żelujących. Cukier(...)cukrem i ewentualnie dodatkami. Blendujemy na gładką masę. Przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/pozostale/galaretka-z-porzeczek/ BosowKuchni Artykuł Galaretka z czarnej porzeczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuBardzo modnym deserem z czasów mojego dzieciństwa była galaretka z owocami. Coś bardzo prostego, wręcz banalnego, ale w tamtych czasach był to prawdziwy rarytas. Ichyba w większości domów goszczący bardzo często. Kiedy szło się do kawiarni, to właśnie taka banalna galaretka wypełniała lady chłodnicze. Pałaszowaliśmy aż się nam uszy trzęsły. Dzisiaj coraz częściej wraca się do starych przepisów. Tym bardziej(...)jabłka, agrest, pigwa, śliwki to prawdziwe skarbnice pektyn. Wystarczy długo gotować owoce z niewielką ilością wody i cukrem, potem odcedzić dokładnie. Po wystygnięciu otrzymamy galaretkę. Zachęciłam Was do zrobienia tego pysznego i prostego deseru
Codzienna kuchnia niecodziennaaromatyzowane z dodatkami smakowymi, poddane obróbce termicznej. Desery twarogowe termizowane. Zemulgowane sosy, majonezy. Poniżej 6 g/kg: Sosy i kremy owocowe i warzywne. Warzywa puszkowane w zalewie. Desery mleczne. Poniżej 10 g/kg: Dżemy, galaretki i marmolady. Polewy owocowe do ciast, lodów i deserów. Lody i ich koncentraty, Sery topione Poniżej 12,5 g/kg: Serki twarogowe termizowane Poniżej 20 g/kg: Pasty warzywne
ClauditteMissCookingMacie ochotę na lekki deser? Oto jest :)Składniki:1 galaretka pomarańczowa1 duży jogurt naturalny (400ml)opcjonalnie owoce lub bita śmietana (pominęłam)konfitura mandarynkowa (KLIK)Sposób przygotowania:1. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Studzimy.2. Lekko tężącą galaretkę miksujemy z jogurtem i przelewamy do pucharków. Odstawiamy do stężenia.3. Swój deser polałam konfiturą madarynkową. Można podawać z dowolnymi dodatkami.Smacznego
Kuchnia domowa Aniśmietany 18-22% - w zależności jaką mam pod ręką. Deser jest przepyszny i zawsze szybko znika! Polecam! (Tortownica o średnicy 24-26 cm) Masa śmietanowa: 800 ml śmietany 18-22% 1 szklanka cukru pudru (1 szklanka = 250 ml) 200 ml wody 5 łyżeczek żelatyny (płaskich) Dodatkowo: 3 galaretki o różnych kolorach (u mnie agrestowa, cytrynowa i truskawkowa - Emix ) Ponadto
Di gotujeZnacie ten moment kiedy pojawia się ochota na coś słodkiego? Dzisiaj polecam banalnie prosty i mało kaloryczny deser malinowy na bazie galaretki i jogurtu :) Składniki na 4 porcje: galaretka malinowa (bez cukru) 4 x jogurt malinowy - małe po 150g ok. 1 szkl. malin (mogą być mrożone) 4 duże kostki gorzkiej czekolady 4 maślane herbatniki Przygotowanie: Galaretkę przygotuj wg przepisu
Alutka-GotujeWspomnienie dzieciństwa... Któż z Was ma podobne?! Składniki: Na 1 wafel kwadratowy: 1 margaryna 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 galaretka truskawkowa (lub inny smak
Kuchnia w czekoladzieSernik na zimno z mascarpone, truskawkami i galaretką to wyjątkowo smaczny deser idealny w upalne letnie dni. Ten pyszny, puszysty, delikatny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik zachwyci kubki smakowe wszystkim miłośnikom deserów z serkiem mascarpone. składniki na tortownicę 23 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 70 g masła 500 g serka mascarpone 350 ml śmietanki
Smakowite Dania