ciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem. Składniki: 2 paczki biszkoptów 3 galaretki 1 kostka masła 1 kostka margaryny ½ l mleka 2 budynie śmietankowe niepełna szklanka cukru 4 żółtka 2 płaskie łyżki żelatyny 3 łyżki kakao
Słodki ZakątekWielkie łasuchowanie dla małych i dużych. Pyszny deser,pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Sprawmy aby nasza rodzina i goście długo wspominali nasze desery:) Składniki 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 galaretka zielona 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka truskawkowa 1 kg białego sera z wiaderka Każdą galaretkę po za truskawkową rozpuścić w 1 szklane … Czytaj dalej Tęczowy sernik
gotuj ze mnąTakie ciasto to znakomita propozycja dla fanów słodkich, ale orzeźwiających deserów. Łączy w sobie tradycyjny biszkoptowy smak, galaretkę i pyszną masę cytrynową. Do tego puszysta bita śmietana i mamy niemalże idealny poczęstunek do małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 50g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 90g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej Masa
Szalona Kuchnia Ewelinycielęcinę w sosie tuńczykowym. Co miałabym ochotę ugotować z tej książki? Na pewno zrazy a la Radziwiłł, kwiaty bzu w cieście, zupę koperkową i deser Celiny, który przypomina nieco PRLowską białą galaretkę. Na pewno ugotuję jednak coś więcej, a to przez wygodę z gotowymi zestawami, gdzie poszczególne dania będą na pewno do siebie pasować. Fotografia smaku Autorzy
Ugotowane pozamiataneformy), wyrównujemy powierzchnię. Na kremie układamy opłukane i osuszone maliny. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Tartę wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia kremu i galaretki. Tarty z owocami sezonowymi to wyjatkowe desery stwarzające wiele kulinarnych możliwości. Zmiana owoców, masy – kremu, dodatków i za każdym razem tarta na nowo cieszy nasze oczy i podniebienia. Temat przewodni Ciasta na niedzielę
mojewypiekiinietylkoUwielbiam takie desery: połączenie mocno słodkich mas z orzeźwiającymi galaretkami. Już jakiś czas zabieram się za przygotowanie tego tortu. Święta przyspieszyły ten pomysł. Składniki na tortownicę 26 cm Składniki na masę: ½ kg masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 8 żółtek jaja 1 budyń waniliowy 4 kolorowe galaretki 3 łyżki kakao 1 biała czekolada deserowa 1 gorzka czekolada
Tradycyjna KuchniaDzień Dziecka to ważne święto dla naszych milusińskich :) Może więc warto przygotować z tej okazji jakiś wyjątkowy deser? Delikatny, trójkolorowy torcik serowy z dodatkiem galaretek i truskawek, ozdobiony czekoladową polewą oraz obłożony dookoła rurkami waflowymi świetnie sprawdzi się na tę okoliczność :) Prezentuje się wspaniale i jest bardzo smaczny. Dzieci będą zachwycone, a i rodzice na tym skorzystają ;) Składniki
MyCookBook.plIdealne śniadanie to.. Jajko sadzone na pierzynce z warzyw 6. Ulubiony deser to.. Lody orzechowe z kremem i galaretką. 7. Ulubiona przyprawa/zioła? Majeranek , kminek 8. Słodkie
Eli GotowanieDobry deser o smaku letnich owoców Składniki: - 2 galaretki czerwone (malina truskawka takie ja miałam ) - 1 ,5 szklanki owoców jeżyny maliny truskawki - 1 kubek śmietany 30 % 330 ml - 1 opakowanie śmietan fix - 1 łyżka miodu płynnego Sposób przygotowania 1. - galaretki rozpuścić w 300 ml wody po ostygnięciu podzielić galaretkę na połowę. 2. - Do owoców dodać miód i zmiksować blenderem dodać
W królestwie smaków BeatyKubuś bo tak nazwałam ten deser to połączenie brzoskwiniowego musu, śmietany i galaretki. Składniki: puszka brzoskwiń 200 ml śmietany 30% 2 galaretka brzoskwiniowa łyżka cukru pudru łyżeczka kakao Wykonanie: Brzoskwinie wyjąć z zalewy i zmiksować. Galaretkę rozpuści w szklance wrzątku, po wystygnięciu połączyć z musem brzoskwiniowym. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki do stężenia
magiczna kuchnia KasiMożna wiecznie marzyć o zmianie. Albo postawić sobie cel i wdrożyć go w życie". :) :) :) I znowu winogronowo u mnie na blogu :) Tym razem szybki deser, który zawojował moje kubki smakowe.Winogrona, zielona galaretka, do tego budyń i herbatniki. Rzecz banalna, ale pyyyyszna :) Ostatnio ciągle u mnie mnóstwo słodkich propozycji ale jak nie korzystać z tego, co akurat króluje w ogrodzie? Jabłka
My simple kitchenSzybki i smaczny deser waniliowy. U mnie ostatnio alternatywa tradycyjnych galaretek:) Już zdobył rzesze fanów :) Składniki: 1 serek homogenizowany 1 kubek kefiru 4 łyżeczki żelatyny 1 aromat waniliowy 2 cukry waniliowe skórki kandyzowane Wykonanie: Żelatynę wymieszać w odrobinie wrzątku i dokładnie rozpuścić mieszając łyżeczką. Następnie zmiksować serek z kefirem, dodać cukry waniliowe, kilka kropli aromatu, skórki kandyzowane( zostawić trochę
Tradycyjna Kuchnianiedzielny podwieczorek. Warto zafundować coś takiego rodzinie i sobie. Nie wymaga szczególnego wkładu pracy. Poza tym możemy zaskoczyć gości smacznym i miłym dla oka deserem. Zobaczcie i spróbujcie sami. SKŁADNIKI: 1 galaretka agrestowa lub w kolorze zielonym 1 galaretka czerwona lub pomarańczowa mały kubek jogurtu naturalnego 25 dag serka mascarpone 1 łyżeczka miodu
W kuchennym oknie Ewyodstawiam do lodówki na ok 20-30 minut - po tym czasie układam na serku owoce i zalewam już gęstniejącą galaretka odstawiam ponownie do stężenia galaretki - szybki i prosty sposób na wspaniały deser w wieloma strukturami :)Smacznego
Basia w kuchnizapraszam do obejrzenia moich ubiegłorocznych propozycji. Uważam, że są ciekawe i atrakcyjne wizualnie.Kliknięcie na link - przenosi do przepisu. Jaja ale jaja ....... Wielkanocny akcent--jajko galaretka--pisanka. Kwadratowe jajka. Wykwintne jajeczka na deser – akcentów wielkanocnych c.d Ciasteczka wielkanocne. ......i jeszcze dużo innych przepisów Wielkanocnych - zapraszam Christopher
Kulinarny karnet ChristopheraSernik, który wizualnie w ogóle mi się nie podoba. Dokładniej rzecz biorąc nie podoba mi się wzorek jaki wyszedł z masy serowej pomiędzy pierwszą a drugą
Kuchnia w czekoladziewaniliowy jest świetnym dodatkiem do wielu deserów. Można użyć go jako polewę do lodów , budyniu czy galaretki. Świetnie komponuje się z owocami, zarówno świeżymi jak i pieczonymi. Taki sos waniliowy podaję oddzielnie, w dzbanuszku, i każdy może sobie polać nim deser czy kawałek czekoladowego ciasta , jeśli tylko chce. Jego kremowa i jednocześnie płynna konsystencja jest bardzo przyjemnym akcentem i urozmaiceniem
Smaczna Pyzaidealne ciasto na niedzielę , a także jeden z bardzo wielu sposobów podania tych wspaniałych owoców. Można je wykorzystywać w różnego rodzaju sosach, sokach, w deserach lodowych i musach. Świetnie też nadają się na galaretki, dżemy, do ciast i muffinek. Z powodzeniem można używać ich jako nadzienia do pierogów, knedli, a także jako dodatku do makaronu czy ryżu. Gorąco polecam
mojewypiekiinietylkoZawsze uwielbiałam to ciasto, ale sama nigdy nie robiłam. Podpytałam więc Mamę o przepis i zrobiłam swoją wersję, bez surowych żółtek w masie. Jej zresztą obawiałam
Kuchnia w czekoladziebiszkopt wystygnie ubijamy na sztywno śmietankę, dodając porcjami cukier puder, następnie serki mascarpone. Po dodaniu serków zwalniamy obroty robota do minimum. Miksując wlewamy cienkim strumieniem zimną, ale nadal płynną galaretkę. Lekko stężałą masę przekładamy na delikatnie rozchylony biszkopt, równamy powierzchnię i formujemy roladę. Roladę zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy na kilka godzin do lodówki do stężenia masy (dodatkowo(...)tych, którzy nie przepadają za kokosem, ale nie tylko. Ciasto, którego przygotowanie jest niezwykle proste i nie wymaga specjalnych umiejętności. Gorąco polecam i życzę smacznego.:) Polecam przepisy na podobne desery znajdujące się na blogu: Ciasto śnieżny puch Ptasie mleczko borówkowe w czekoladzie Truskawkowiec Wydrukuj przepis The post Śnieżna rolada appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkośmietaną, wlać na pokruszone rurki i delikatnie zamieszać, schować do lodówki galaretkę wiśniową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i tężejącą wylać na wierzch i schować do lodówki na kilka godzin, formę do góry nogami położyć na talerz i zdjąć, teraz delikatnie usuwać folię spożywczą - deser jest przepyszny i warty zrobienia i zjedzenia..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięIdealny gdy macie „lenia” i nie chce Wam się piec a wypadałoby coś zrobić. Tym bardziej, że mamy takie pyszne owoce. Proponuję właśnie ten deser. Pycha… Składniki: Biszkopty Truskawki, czereśnie około ½ kg 2 galaretki truskawkowe 1 duży jogurt typu bałkańskiego lub 2 małe ( ja dałam dwa małe light ) ½ l gorącej wody Forma keksówka Wykonanie: Dno formy wykładamy połamanymi biszkoptami(...)kawałki. Do przestudzonych galaretek dodajemy jogurt i miksujemy aby połączyć składniki. Gdy galaretki będą lekko tężeć dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki. Po stężeniu wyjmujemy z formy i kroimy na kawałki jak ciasto ( jeżeli używacie metalowej formy, nie zapomnijcie wyjąć deseru, aby nie „nie przeszedł” smak blaszką ). SMACZNEGO. (function
Smaki EwyCiasto "Shrek" cechuje kisielowo-budyniowa masa na bazie soku, krem śmietanowy stworzony na wzór ptasiego mleczka oraz wierzch stanowiący orzeźwiającą galaretkę. We wnętrzu ciasta znajdziemy delicje szampańskie, natomiast spód stanowią okrągłe biszkopciki. Całość stanowi ciekawy, prosty i orzeźwiający deser idealny np. na dziecięce przyjęcia. Ciasto "Shrek" - bez pieczenia - Składniki: Masa Budyniowa: 700 ml napoju w kolorze zielonym
Słodka Strona