Mocno truskawkowe, słodkie, zimne - idealne na upał dla dzieci. Moje dziecko pochłonęło galaretkę ze smakiem. Jak do tego dodam, że proste i szybkie - myślę, że i
Blondynka Gotujezasmakuje małym i dużym łasuchom ;) Masy szybciutko tężeją , można dodać inne owoce, lub je pominąć . Taki deser jest dobry o każdej porze roku :) 18-20 biszkopcików okrągłych ( u mnie duo z kakao) kupiłam tutaj (KLIK) 2 galaretki truskawkowe + 250 ml wody 2 galaretki agrestowe +250 ml wody 1 galaretka o smaku coli + 250 ml wody
Takie tam pichceniesię, że robię to ciacho na bazie zwykłego mleka ( tak! tak!). Po prostu rozpuszczam galaretkę w mniejszej ilości wody a resztę uzupełniam spienionym mlekiem kiedy galaretka zacznie tężeć. Całość jest delikatna, lekko piankowa. Taki deser wspaniale się sprawdzi kiedy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowania a prawdę pisząc - jest naprawdę w swojej prostocie bardzo, bardzo smaczny! Składniki na blaszkę
Poezja Smaków - blog kulinarnypiekarnika i zostawiłam do wystygnięcia. Gotową galaretkę pokrój na kwadraty i podaj do deski serów, suszonej szynki, mięsa kaczki lub zjedź jako deser. Można ja też dodać do herbaty (jak pisałam wyżej, smakuje jak miód). Galaretkę przechowuj w lodówce owiniętą w folię plastikową lub pokrojoną w kwadraty, przełożoną pergaminem i ułożoną w szczelnym pojemniku. Podobno można ją przechowywać miesiącami
Chilli Czosnek i Oliwawalentynkowy deser wyczarowałem! Oto waniliowy sernik na zimno, skrywający wewnątrz malinową galaretkę, podany na kruchym maślanym spodzie i polany błyszczącą glazurą z białej czekolady. Tworząc go, inspirowałem się nowymi trendami cukierniczymi, jeśli chodzi o monoporcje (fr. entremet ), przygotowując jednak sernik w całkiem maxi rozmiarze. Wyszedł całkiem fajnie i wbrew pozorom jest prosty w wykonaniu deser, który możecie wyczarować specjalnie(...)swojej drugiej połówki. Z przepisu można wykonać jeden duży deser w formie w kształcie serca (o rozstawie 18x21 cm) lub okrągłej o średnicy 20-23 cm lub kilka mniejszych. * SKŁADNIKI na formę o średnicy 20-23 cm Kruchy spód: 100 g masła 100 g cukru trzcinowego 150 g mąki pszennej szczypta soli morskiej Masa serowa: 800 g mielonego sera białego
Food Squaredraże 1 szklanka/maltikeks, truskawki 20 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, płatki kukurydziane 2 szklanki, jogurt bananowy 200 ml, gorąca woda 250 ml, galaretka cytrynowa 1 opakowanie z cukrem miętowym w rozdrabniaczu zmiksować dokładnie truskawki dno będzie wierzchem deseru - na dnie formy silkonowej z kominkiem 22 cm rozsypać maltikeksy, zmiksowane truskawki przelać do naczynia z miarką i zobaczyć ile brakuje wody(...)gorącej wody, schować do lodówki do zastygnięcia na wierzchu rozsypać płatki kukurydziane, wlać tężejącą galaretkę cytrynową rozmieszaną w 250 ml gorącej wody i z 200 ml jogurtu wymieszaną, schować do lodówki najlepiej na całą noc formę nakryć talerzem i delikatnie ściągać formę z deseru, przybrać listkami mięty - deser jesr pysznie pyszny i orzeźwiający...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięschować do lodówki do stężenia truskawki pozostałe dać na wierzch, galaretkę agrestową z 1 łyżeczką żelatyny rozmieszać w 600 ml gorącej wody i tężejącą galaretkę wlać na masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser wyłożyć na talerz deser jest po prostu w swej prostocie przepyszny..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: gorąca woda 400 ml, żelatyna 1 łyżeczka, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, czekolada mleczna 100 gram, kolorowa posypka DELECTA - ile potrzeba, jogurt naturalny 150 gram
W Mojej Kuchni LubięZnudziły się już Wam truskawki ze śmietaną, jogurtem, w galaretce tudzież z innymi, podobnymi dodatkami? Jeśli tak, to zapraszam na niesamowicie smaczny, orzeźwiający deser, a mianowicie na truskawki z miętą. Idealna propozycja na zbliżające się upały. Polecam!!! Składniki na truskawki w syropie miętowym: 500 g umytych, osuszonych, obranych truskawek 1 garść mięty (30 listków) 3 łyżki brązowego cukru 4 łyżki
Rozpustne gotowanieWeekend trwa:) Dla wszystkich spragnionych słodkości proponuję takie oto lekkie, a zarazem orzeźwiające serniczki na czekoladowo- herbatnikowym spodzie. Każdy się na nie skusi :) Składniki: Na
Kuchnia w czekoladziełyżce, kwaśną śmietanę, cały czas delikatnie mieszając. Na koniec dodać ubitą na sztywno 30% śmietankę i delikatnie wymieszać. Mus rozlać do czterech pucharków na desery i odstawić do lodówki, by stężał. Truskawkowa galaretka: 200 g świeżych truskawek; 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka soku pomarańczowego; 1 łyżka rozpuszczonej żelatyny; Żelatynę (1 łyżka) zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić(...)rozpuścić w kąpieli wodnej i schłodzić do 30 st.C. Śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany powoli dodawać schłodzoną czekoladę, cały czas delikatnie mieszając. Mus rozłożyć do pucharków na galaretkę truskawkową. Schłodzić w lodówce. Wierzch udekorować startą białą czekoladą. U mnie na każdej porcji pojawiła się "czapa" bitej śmietany, biała czekolada i śmietankowe groszki. Całość zwieńczyła truskawka z listkiem mięty
In my kitchenPianka jogurtowa to idealne ciasto na lipcowy ciepły dzień. Mało z nią pracy tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje, aby potem cieszyć się oryginalnym smakiem i
Moje Małe CzarowanieCiasto jest niezwykle delikatne i puszyste. Dzięki galaretce i arbuzowi jest również orzeźwiające. Jednym słowem doskonały deser do letniej kawy. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 2/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy 4 łyżki cukru pudru 1/2 dużego arbuza 2 galaretki truskawkowe Biszkopt: Białka
Smakołyki Asizmarnowały! Tak więc zaświtał mi pomysł żeby zrobić z nich dżem albo konfiturę, ale wpadłam na pomysł, że fajną nowością w moim domu byłaby GALARETKA, np. do kanapek z masłem orzechowym albo do deserów... Przepis naprawdę szybki i nie trudny! Do zrobienia dla każdego nawet tego opornego w kuchni... zajmie nam to w sumie nie całe
Zainspiruj się kuchnią