deser z galaretki - 3500 przepisów (strona:69/234)

Torcik biszkoptowo malinowy 176

Lekki jak puch torcik na biszkopcie z warstwą malinowej galaretki, nasączony ponczem z likieru waniliowego, to udane i bardzo smaczne połączenie a w dodatku bardzo prosty do zrobienia. Deser w sam raz do kawy. Korzystajcie póki sezon malinowy. Składniki: Biszkopt: 6 jaj 1,5 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 50 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta

Wanilia i Kardamon
Ciasto jogurtowe bez pieczenia 181

dokładnie wymieszać, dodać pokrojone galaretki, rodzynki, owoce.Wymieszać i wyłożyć na zastygniętą galaretkę w foremce.Odstawić do zastygnięcia, ułożyć biszkopty i zalać  tężejącą galaretką.Zamknąć foremkę i wstawić do lodówki.  Wyjąć zastygnięty deser z formy, zdejmując białą pokrywkę.Przełożyć na talerz i pozostawić w temp. pokojowej przez 15 minut. Następnie delikatnie podnieść „kominek”, aby powietrze powoli się uwolniło

Moje domowe kucharzenie
Torcik truskawkowy 178

Dziś  pokaże Państwu jak przygotować jeden z prostszych deserów na świecie ! Do przygotowania torcika truskawkowego będziemy potrzebowali : 230 gram truskawek mrożonych 100 gram cukru 10 gram żelatyny 150 ml śmietany 36 % Na początek pieczemy niski biszkopt , po wystygnięciu wykrawamy ringami krążki. Następnie przecieramy truskawki przez drobne sitko. Dzielimy je na dwie części(...)lodówki aby masa się dobrze zastygła. Teraz zrobimy naszą galaretkę z truskawek. Do soku 75 ml soku dodajemy ( 3 gramy ) rozpuszczonej żelatyny. Następnie naszą galaretkę wylewamy na poprzednią masę i znowu do lodówki. Deser musi leżeć co najmniej 3 godziny w lodówce. SMACZNEGO

Full Smaku
Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka 186

Delikatny, puszysty mus z koziego sera, galaretka z czerwonego wina i chipsy z buraczka. To elegancka przystawka, którą stworzyłam na konkurs Merci Chef, w którym biorę

Oryginalny smak
Ciasto biszkoptowe z pianką z bitej śmietany i kiwi w galaretce 386

Spód tego ciasta to biszkopt , środkowa warstwa to pianka zrobiona z bitej śmietany wymieszanej z zieloną galaretką. Ciasto zalane jest galaretką, w której zatopione są plastry

Przepisy Kulinarne
Pudding z kaszy manny 119

Lubicie kaszę mannę? Czy przywołuje Wam niezbyt miłe wspomnienia posiłków z przedszkola? Ja z tamtych czasów zapamiętałam kiepską galaretkę i zupę mleczną. Kaszę mannę bardzo lubię i dziś przygotowałam szybki deser z nią w roli głównej. Pudding przygotowujemy nie dłużej niż w 15 minut i możemy zaszaleć z owocowymi sosami lub innymi dodatkami. U mnie

Pink Envelope
Pudding z kaszy manny 183

Lubicie kaszę mannę? Czy przywołuje Wam niezbyt miłe wspomnienia posiłków z przedszkola? Ja z tamtych czasów zapamiętałam kiepską galaretkę i zupę mleczną. Kaszę mannę bardzo lubię i dziś przygotowałam szybki deser z nią w roli głównej. Pudding przygotowujemy nie dłużej niż w 15 minut i możemy zaszaleć z owocowymi sosami lub innymi dodatkami. U mnie w lodówce znalazły się wiśnie

pink envelope
Jagielnik na zimno z truskawkami 189

wszelkiego rodzaju mącznych ciast. Jest bardzo pyszny, lekki, idealny na upalne dni. 100 g deseru to tylko 126 kcal. Składniki: szklanka kaszy jaglanej (250 g) 0,5 l mleka (1,5%) 250 ml wody ¼ płaskiej łyżeczki soli łyżeczka masła 5 łyżek cukru 2 galaretki truskawkowe 3 czubate łyżki żelatyny 125 ml wrzątku ok 300 g truskawek Przygotowanie Kaszę dobrze opłukujemy

e-PrzepisyKulinarne
Banana Dream (bez pieczenia) 158

pieczenia, nie ma zakalca. Kolejne ciasto z serii… to musi się udać. Bez włączania piekarnika, wystarczy lodówka. Efekt… bajecznie kremowy, mocno bananowy deser. Niezwykle smaczne połączenie słodkiej masy budyniowej z lekko kwaskową galaretką. Świetny dodatek do weekendowej herbaty, który zaspokoi także niebywale wymagające podniebienia naszych dzieci. Składniki (forma 24 cm x 30 cm): Krem: 2,5 szklanki

Fitsweet.me
PYCHOTKA JABŁKOWA NA ZIMNO 141

Składniki: Mus jabłkowy: 2 kg jabłek do szarlotki np. papierówka, antonówka 2 opakowania galaretki pomarańczowej 4 łyżki cukru kryształ Masa waniliowa: 2 opakowania budyniu waniliowego 250 g margaryny 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru kryształ 2-3 łyżki cukru waniliowego Dodatkowo: 2 opakowania biszkoptów okrągłych posypka waflowa kakaowa Przygotowanie: Mus jabłkowy - jabłka obrać i zetrzeć(...)tarce jarzynowej o grubych oczkach. Jabłka rozsmażyć wraz z cukrem. Smażyć do momentu otrzymania jednolitej masy. jabłka najlepiej rozsmażyć dzień wcześniej .W dzień wykonania deseru jabłka należy przełożyć do rondelka i podgrzać. Dodać 2 opakowania galaretki pomarańczowej w proszku i mieszać, aż się rozpuści. Całość odstawić do lekkiego przestygnięcia.  Masa budyniowa waniliowa - ugotować budyń waniliowy w 1/2 litra mleka

Ciastka - domowe słodkości
Galaretka z serduszkiem na dwa sposoby 2751

Wpadłam na pomysł, że zrobię czerwone serduszka z galaretki, które zaleję inną, jaśniejszą galaretką. Niestety nie posiadam żadnych foremek, które mogłyby    mi ułatwić w ich przygotowaniu, ale czasem jak to się mówi „ trzeba zrobić, coś z niczego”. Pierwsze przygotowałam sobie szklanki do deserów i wymierzyłam wielkość serduszek, które  miały by się w nich zmieścić. Następnie z grubszego(...)część, odcięłam. Należy, zwrócić uwagę na to, żeby kolorowa część puszki  być na zewnątrz. I w taki oto sposób przygotowałam  dwie wersje foremek. A teraz czas na galaretkę. Galaretka z serduszkiem Składniki: 1 opakowanie czerwonej galaretki (np.: truskawkowa), 1 opakowanie galaretki żółtej (cytrynowa, gruszkowa).   Przygotowanie: Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 4/5 porcji  przegotowanej gorącej wody ( jeśli

Moniki Smakołyki
Kruchy przekładaniec z jeżynami 325

Kruche ciasto przełożone musem jeżynowym i kremem budyniowym. Wierzch wieńczą świeże jeżyny w ciekawej, bo przeźroczystej galaretce. Smaczne ciasto z owocami, w sam raz na letni deser. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru 100 g masła lub margaryny 2 jajka 1 łyżka śmietany MUS JEŻYNOWY(...)jeżyn 1/4 szklanki cukru białego 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody zimnej KREM BUDYNIOWY: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1 galaretka przeźroczysta Winiary 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% WIERZCH: ok 300 g świeżych jeżyn 1 galaretka przeźroczysta Winiary 2 szklanki wody Ciasto kruche. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z mąką

https:KKuchniaMniam
Pianka na biszkoptach 207

Taki delikatny deser na pewno będzie wszystkim smakował. Wystarczy ubić śmietanę, połączyć z tężejącą galaretką i przełożyć biszkoptami. Prawda, że łatwe? Składniki: 2 opakowania podłużnych biszkoptów 3 galaretki: truskawkowa, agrestowa, cytrynowa 0,57 l śmietany Każdą galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i schładzamy. Śmietanę ubijamy na sztywno  i dzielimy na trzy równe porcje. Tężejące galaretki (kolorami) dodajemy

Pyszności Słodkości
Galaretkowy arbuz 291

Galaretka podana w arbuzie to moja, nieco inna, ciekawsza propozycja podania tego popularnego deseru ze świeżymi owocami. Taki chłodzący deser z orzeźwiającymi borówkami nie tylko idealnie sprawdzi się na przyjęciach dla dzieci, ale również nacieszy oko i podniebienie dorosłych. Składniki: 1/2 arbuza średniej wielkości 3 galaretki truskawkowe 1l wrzątku 120g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Miąższ z arbuza dokładnie wydrążyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Panna Cotta 200

Panna Cotta deser kuchni włoskiej... mniam...uwielbiam tą kuchnię.... Prosty, smaczny, orzeźwiający..... Składniki: 500ml słodkiej, płynnej śmietany 30- 36% 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią + 1 łyżeczka cukru pudru lub 50g cukru i laska wanilii 1,5 łyżeczki żelatyny  Dodatkowo: ok. 300g truskawek galaretka truskawkowa WYKONANIE: Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimniej wody.  Śmietanę wlać do niedużego(...)kubeczka.   Mus truskawkowy Resztę truskawek zmiksować. Galaretkę rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu. Wystudzić. Połączyć mus truskawkowy z galaretką. Rozlać na stężoną śmietankę i wstawić do lodówki.  Aby wyciągnąć deser, należy włożyć foremkę na parę sekund do miski z gorącą wodą, kolejno ułożyć na foremce talerz i odwrócić ją do góry dnem. Udekorować truskawkami

Fiołkowe Talerze