zdecydowanie inny smak, ale obie są pyszne. Przetwory z arbuza mają tę zaletę, że można je przygotować niemal przez cały rok. Z oczyszczonego z pestek miąższu robimy dżem arbuzowy, galaretkę lub konfitury. Czasem dodajemy do nich też inne owoce. Z białej części można przygotować marynowane skórki arbuza lub konfitury ze skórki arbuza. Pierwszy przepis na konfitury z arbuza(...)arbuza dobrze komponuje się z czerwonymi porzeczkami, malinami lub kwaśnymi jabłkami np. szara reneta i jest świetnym dodatkiem do gofrów, lodów i innych deserów. Jeśli będziecie przygotowywać konfitury z arbuza, dżem z arbuza lub galaretkę nie wyrzucajcie skórki - to najbardziej wartościowa część tego owocu. Przepisy na przetwory z arbuza znajdziecie na dole postu Konfitura z arbuza lub galaretka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCiasto mojego dzieciństwa! Obok koktajlu i pianki truskawkowej to głównie biszkopt z truskawkami królował na moim rodzinnym stole w sezonie truskawkowym. Do dziś pamiętam, że jako
Słodki PomysłSzybkie bezproblemowe w przygotowaniu ciasto można powiedzieć że robi się samo 😉 uroczo kolorowe, dzieci za nim przepadają. Inna wersja galaretkowca , które już wcześniej robiłam.
RAROSSAczekoladowym a andrutem z kakaową masą. Zapraszamy na naprawdę dobrą a przy okazji ładną roladę, której przygotowanie nie zajmie dłużej niż kwadrans. :) Jest to deser fantastyczny także dlatego, że końcowy smak, zależy od użytej galaretki oraz bakalii. Nam najbardziej smakuje rolada z dodatkiem galaretki wiśniowej i suszoną żurawiną oraz ta z galaretką brzoskwiniową i suszonymi morelami, na którą przepis znajduje
Kuchnia od dwojgaCiasto zrobiłam ze składników, które aktualnie miałam w domu :) Wyszło delikatne i nie za słodkie. Wykorzystałam truskawki i maliny zamrożone latem. Ciasto s makuje słońcem
Pani na deserNieskomplikowany deser sprawdzi się w nadchodzące święto zakochanych. Składniki 1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 szklanka śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru papaja (może być mango albo melon) 1 łyżka nasion chia Przygotowanie Galaretkę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, dzielimy na dwie części. Z owoców wykrawamy kulki (10-12 szt na dwie porcje)- najlepiej nada się do tego papaja
R'n'G KitchenKolejne ciasto mojego autorstwa. Długo zastanawiałam się nad jego nazwą, aż wpadł mi pomysł żeby nadać mu imię żeńskie. W cieście znajduje się warstwa konfitury jagodowej
Pani na deserkażdym szczególe. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, pięknie wygląda, ma niezapomnianą, puszystą fakturę.. Fantastyczne na każdą okazję.. cudowne jako deser Walentynkowy ❤ Czas przygotowywania: do 20 minut + oczekiwanie na wystudzenie galaretki Czas chłodzenia: do 4 godzin Ilość: tortownica średnicy 15-18 cm Składniki na kokosowy spód i posypkę: • 1 szklanka wiórków kokosowych
AniaGotuje.plTo ciasto piekłam dawniej bardzo często, ale jak to bywa odeszło w cień i jego miejsce zajęło jakieś inne. Chociaż jest trochę pracochłonne warto go zrobić
Pani na deserNa bazie jogurtu naturalnego robiłam już kiedyś ciasto z truskawkami. Owocowo - jogurtowy przysmak smakował każdemu. Do tego ciasta wykorzystałam jogurty greckie, które
Pani na deserCiasto Pawiana to jedno z moich ulubionych wypieków. Ale tym razem zrobiłam go w wersji bez pieczenia z dodatkiem truskawek i galaretki. Smakowało wspaniale :) Takie
Pani na deserOstatnio po internecie krąży przepis na ciasto 3 bit z truskawkami. Spodobał mi się pomysł i oczywiście postanowiłam je zrobić. Z małymi zmianami, gdyż moje ciasto
Pani na deserDo upieczenia tego cudownego ciasta namówiła mnie Asia z bloga Słodko-Słodka . Powiem Wam, że ciasto tylko wygląda na pracochłonne, w rzeczywistości jest bardzo łatwe do
Pani na deserdomu syropu z dyni - niebawem podzielę się z Wami moim przepisem. Nasze słodkie imieninowe szaleństwo zakończyłyśmy ptasim mleczkiem z chia. Był to dość ciekawy deser, który polecam Wam do spróbowania. Między dwiema warstwami czekoladowej galaretki (do przygotowania jej użyto nie żelatyny lecz agaru) słodka masa z nasionami chia. I wiecie co? po tym szaleństwie stwierdziłyśmy, że więcej nie zmieścimy
Codzienna kuchnia niecodziennawszystkich tak dobre wrażenie. Wyglądało pięknie i świetnie smakowało, było wilgotne nie za słodkie, idealne do kawy. Na plus wpływa również łatwość przygotowania tego deseru, mamy tu podstawową masę budyniową i bitą śmietanę z galaretką wiśniową. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaa