deser z galaretki - 3500 przepisów (strona:79/234)

Mazurek z galaretką z żurawin 173

Dziś była próba wypiekania mazurka z galaretką. Kupiłam mrożone żurawiny.  Wyszedł smaczny- jednak muszę bardziej obciążyć dno, bo ciasto się wybrzuszyło.  Ja nie jem

AZgotuj!
Ptasie mleczko z owocami. 312

Sweet dessert with fruit. Składniki. 1 galaretka cytrynowa 250 ml mleka skondensowanego 3 owoce kiwi 1 szkl. malin Wykonanie. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości podanej na

Kulinarny karnet Christophera
Śnieżny puch bez chemii 740

użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier

moj przepis na
Truskawkowy deser z kremem z białej czekolady 116

Deser, który powstał gdy myślałam nad tym jakby tu wykorzystać serek homogenizowany, który zalegał w lodówce, a którego termin przydatności do spożycia dobiegał końca. No i wymyśliłam - krem na bazie białej czekolady i właśnie tegoż serka :). A co pasuje do takiego kremu? Oczywiście truskawki i galaretka :). Ale inne sezonowe owoce ( a także te z puszki ) również świetnie się tu odnajdą(...)wówczas słodszy, lecz to już kwestia gustu :). Mnie odpowiadał taki nieprzesłodzony, lekko kwaskowy. Deser nawiązuje do klasycznego angielskiego deseru Trifle , ale tylko nawiązuje - to bowiem taka moja wariacja na temat ;). Polecam :). Składniki na 4 spore pucharki*: truskawki ( lub inne owoce ) 1 galaretka truskawkowa ( lub inna, w zależności od użytych owoców ) biszkopty, okrągłe lub podłużne 400 g serka homogenizowanego naturalnego

Opowieści z piekarnika
Murzynek przełożony bitą śmietaną 179

Przepis na pyszne ciasto murzynek z cytrynową bitą śmietaną i polewą czekoladową. Ciasto jest proste do wykonania, a prezentuje się efektownie. Składniki: Ciasto: 250 g masła

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto z galaretką z truskawek 414

galaretek w proszku nauczyłam się je robić sama. Moje galaretki są więc naturalne w smaku i w kolorze. Ciasto z galaretką to hit lata! Przyrządzam je na ogół spontanicznie bez okazji. Po prostu jako letni deser…ale wczoraj był szczególny dzień, bo mój syn obchodził swoje 25 urodziny. To jedno z ciast, które było na jego liście oczywiście oprócz

codojedzenia
sernik w 4 kolorach na zimno 179

na średnią tortownicę : - 1 kilo zmielonego twarogu - 4 jajka - 1 laska wanilii - 3 czerwone galaretki  - 1 zielona galaretka - 2 łyżki żelatyny - 7 łyżek cukru pudru

Pasje Jolki
Lekki deser z serka homogenizowanego z bakaliami i musem truskawkowym 231

możemy zrobić pyszny mus i użyć go do tego pysznego deseru. Deser jest lekki za sprawą serka homogenizowanego i delikatnego musu , a najlepiej smakuje, gdy jest schłodzony, dając nam już w kwietniu przedsmak lata :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 1 opakowanie serka homogenizowanego 300-400g 1 opakowanie galaretki (użyłam cytrynowej) 1 opakowanie cukru waniliowego kilka łyżek bakalii (użyłam: orzechów włoskich(...)stężenia. Ser mieszamy z cukrem waniliowym i bakaliami. 2/3 tężejącej galaretki dodajemy do sera i mieszamy, a potem przekładamy do pucharków. Pozostałą galaretkę mieszamy z musem truskawkowym i dodajemy do pucharków. Pucharki umieszczamy w lodówce, aby całość deseru stężała. Najlepiej smakują schłodzone

Zofiana
Desernik agrestowy z winogronami 233

Desernik – czyli szybki i prosty deser z twarogu :) Desernik z winogronami – Składniki: 1kg twarogu w wiaderku Winogrona – ok. 30 sztuk Galaretka agrestowa – 3 opak. Wrzątek 300ml Cukier – 10 łyżek   Desernik z winogronami – Wykonanie: Winogrona umyć, osuszyć. Galaretki agrestowe wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Twaróg wymieszać z cukrem(...)galaretki już się ostudzą, dodać je do twarogu i mieszać do połączenia się w jednolitą masę. Do pucharków włożyć po kilka winogron. Zalać je masą serową. Odstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch deseru można ozdobić owocami. Smacznego!   The post Desernik agrestowy z winogronami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szampańskie galaretki z wiśniami 120

Witam Was szampańsko w Nowym Roku i życzę samych sukcesów w każdej dziedzinie życia ... tej kulinarnej też :) jeśli zalega Wam jeszcze odrobinę 

Bon Appetit Małgorzaty
Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami 194

piękne wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszny deser. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Jagody można zastąpić dowolną, ulubioną konfiturą.  SKŁADNIKI: 2 szklanki mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku, 15 dag bezów, 1 szklanka jagód z syropu. PRZYGOTOWANIE: 1. Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku(...)mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka, mieszam i gotuję 3 minuty. Do gorącego budyniu wsypuję galaretkę. Dokładnie mieszam.  2. Masę przelewam do miseczek lub pucharków. Odstawiam do przestudzenia.  3.Na stężonym budyniu układam bezy. Na wierzch deseru nakładam porcję jagód z syropu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deser walentynkowy II (mus z białej czekolady) 877

żółtek.   A  tu znajdziecie inną wersję deseru na dzień zakochanych. DESER WALENTYNKOWY   DAMA KIER   (mus z białej czekolady) Składniki: 300 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady   1 łyżeczka cukru pudru 1 fix do śmietany skórka otarta z 1/2 cytryny galaretka truskawkowa   Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie (3/4 szklanki) i przelewamy(...)dwóch niezbyt głębokich talerzy. Kiedy przestygnie wstawiamy do lodówki żeby szybciej zastygła.  Z galaretki wycinamy foremką do ciastek serduszka. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając fix do śmietany. Do 1/4 ubitej śmietany dodajemy 1 łyżeczkę cukru pudru i odkładamy, aby później użyć na wierzch deseru. Do pozostałej śmietany będziemy dodawać czekoladę.   Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy

Bon appetit mon amie
Galaretkowiec jogurtowy z nektarynką 226

Gdy brak ci pomysłu i czasu na pieczenie biszkoptów i robienie mas. Gdy temperatury za oknem wysokie i po prostu nie chce się nic ciężkiego A

Latosiowydom
Niebiański sernik na zimno z kokosem 157

Mimo, że „Zimna Zośka” hula po Polsce to ja i tak szykuję przepisy na sezon wiosenny i letni Będziecie później szczęśliwi, że macie skąd brać przepisy na desery bez pieczenia :). Serniczek jest mało pracochłonny, ale trochę czasochłonny. Ja spód ciasteczkowy piekłam sama, bo nie znalazłam w Lidlu poczciwych „Kokosanek” firmy San czy podobnych, czy w ogóle(...)lodówki na 30 min. Wyłożyć pozostałe owoce, wylać (bardzo ostrożnie i powoli) resztę galaretki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 3-4 godziny) a najlepiej na całą noc. Torcik przechowywać w lodówce, najlepiej pod kloszem, aby nie przeszedł zapachami. Przed podaniem delikatnie nożykiem oddzielić deser od ścianek formy, delikatnie zdjąć obręcz, następnie pomagając sobie szeroką płaską łopatką ostrożnie

moj przepis na
Owocowe ciasto piankowe 203

Ciasto składa się z cienkiego biszkoptu, masy śmietanowo-owocowej i pianki. Pyszne i lekkie. Do masy owocowej można wykorzystać dowolne owoce: truskawki, brzoskwinie, jagody, itp. Składniki

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania