Takie ciasto to znakomita propozycja dla fanów deserów z brzoskwiniami w każdej postaci. Łączy w sobie tradycyjny kakaowy smak, galaretkę i pyszną masę czekoladową. Całość oblana polewą czekoladową zadowoli każdego łasucha. Składniki: Biszkopt : 4 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao szczypta soli
Szalona Kuchnia Ewelinyukładamy obok siebie-najlepiej w jakimś pojemniku. Na truskawkowe biszkopty nakładamy połowę masy serowej, wyrównujemy. Na masę układamy obok siebie kolejne namoczone w galaretce biszkopty. Na ciastka nakładamy resztę kremu, wyrównujemy i posypujemy kakao. Wstawiamy deser do lodówki na całą noc. Przepis na 6 porcji
słodkie i nie tylko historie kulinarneczerwoną cebulą i suszonymi pomidorami, dla bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado
kruche babeczkinaszym domu do sprzętów dołączyła ostatnio gofrownica, którą wykorzystujemy i testujemy maksymalnie. W ten weekend na deser były gofry z kremem czekoladowym, bitą śmietaną i malinami w przezroczystej galaretce. Polecam - spróbujecie też sami w domu! Składniki: na ciasto gofrowe: 2 jajka, 1 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, 1 1/3 szklanka mleka, 1/3 szklanki cukru
Lena GotujeDwie galaretki zalać gorąca wodą i mieszać do rozpuszczenia, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Owoce osączyć i zmiksować w blenderze na mus. Wlać ostygniętą galaretkę, wymieszać. Lekko tężejący mus z owoców wylać na wierzch ciasta i deser wstawić do lodówki na całą noc. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i przełożyć na paterę. Ozdobić bezami lub wybranymi owocami. Smacznego 😊 Dziękuję
Słodka StrefaT ort letni z kremem wiśniowym i galaretką przezroczystą Winiary . Zaletą tej galaretki jest to, że można zalać ją przeróżnymi owocami które będą fajnie się prezentować
wesoła kuchniaOstatnim przepisem w tym roku będzie sałatka owocowa Postawiłam na nią ponieważ jest zrobiona z owoców dostępnych również zimą, ale przede wszystkim jest strasznie kolorowa! Taka
PatiGotujeUwielbiam ptasie mleczko zrobione z mleka kokosowego, jest bardzo kremowe i przypomina bardziej kremowy pudding niż typową galaretkę, do tego kwaśna warstwa z soku porzeczkowego idealnie dopełnia całość. Taki deser bardzo efektownie wygląda a robi się go banalnie prosto wystarczy, wymieszać sok z agarem, wylać na foremki, następnie po paru minutach wylać warstwę mleczka kokosowego z agarem i po kilku
zdrowa vege kuchniaopakowaniu. Truskawki kroimy na plasterki :-) Piękne są :-) Na lekko stężałą masą wykładamy truskawki. Wsadzamy do lodówki na godzinę, i następnie wylewamy delikatnie galaretkę truskawkową. Ciasto dajemy do lodówki na całą noc. I gotowe :-) pyszny deser, lekki, puszysty. :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPyszne, delikatne miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych
Na Ciasteczkowych PapierachSkładniki: 500 g serka homogenizowanego naturalnego 1 galaretka 2,5 szkl porzeczek 3 łyżki chia + 3/4 szkl mleka 20 dkg truskawek 1 szklanka wydrylowanych wiśni + 2
czarrna od kuchniteraz nie wyobrażam sobie robić tego ciasta na innych ciastkach! Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Przy wykonaniu tego deseru trzeba pamiętać aby na ostatnią warstwę nie dawać kiwi, ponieważ zwykła galaretka się nie zetnie, chyba że dysponujecie galaretką bez żelatyny. Czytaj więcej
PychotkaaaRobią się cieplejsze dni, a więc i chce się czegoś chłodniejszego zjeść. Marzymy o chłodnych deserach które zachwycają nasze podniebienia.Taki oto deserek zrobiłam. Składniki na 5 porcji : galaretka zielona, czerwona,pomarańczowa i żółta- z każdej torebeczki bierzemy połowę galaretki mandarynki 2 szt śmietana 30% 400 ml jogurt grecki 200 g ksylitol Kłos-Pol 2 łyżki mandarynki
Różowa kuchniaostatnich w szczególności! Soczystych, słodkich brzoskwiń. Co roku przygotowuję dziesiątki słoików z przetworami z tych słonecznych owoców. Najlepiej lubię konfiturę brzoskwiniową z galaretką lub po prostu brzoskwinie w syropie, które idealnie nadają się do deserów, czy wypieków. I właśnie dziś zapraszam Was na pyszne, maślane ciasto z wykorzystaniem zawekowanych latem brzoskwiń. Ciasto jest puszyste, pachnące i bardzo smaczne
Rozpustne gotowanietartaletek. Może kiedyś uda mi się kupić w końcu te kulki ceramiczne :) i francuskie ciasto (gotowe w lodówce na czarną godzinę) G - galaretki w kolorach tęczy, w razie gdyby naszła nas ochota na szalony deser H - herbata - najlepiej melisa na uspokojenie, gdy z nerwów siedzimy przed piekarnikiem z nadzieją, że wyciągniemy coś zjadliwego; herbatniki lub ciasteczka owsiane/maślane, gdy jednak
Mania Wypiekania