deser z galaretki - 3500 przepisów (strona:76/234)

Ciasto z musem porzeczkowym 266

rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 11. Porzeczki zmiksować i przetrzeć przez sitko. Do musu dodać cukier puder i galaretkę, wymieszać. Gotowy mus wylać na krem w tortownicy i deser schładzać jeszcze parę godzin, aż mus stężeje. 12. Schłodzony torcik wyjąć z lodówki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz. Torcik można

Mała Cukierenka
Ciasto z musem porzeczkowym 195

rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 11. Porzeczki zmiksować i przetrzeć przez sitko. Do musu dodać cukier puder i galaretkę, wymieszać. Gotowy mus wylać na krem w tortownicy i deser schładzać jeszcze parę godzin, aż mus stężeje. 12. Schłodzony torcik wyjąć z lodówki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz. Torcik można

Mała Cukierenka
Ciasto z pianką i kiwi 121

nikt nie miał ochoty spożywać, postanowiłam w końcu wykorzystać do ciasta z kiwi. Pamiętam jak byłam młodsza to kiwi było zawsze atrakcją moich urodzinowych deserów, za którymi jednak nie przepadałam bo była tam też galaretka. Dziś nie było galaretki a biszkopt. Z całym sercem wzięłam

Pink Envelope
Ciasto z pianką i kiwi 193

nikt nie miał ochoty spożywać, postanowiłam w końcu wykorzystać do ciasta z kiwi. Pamiętam jak byłam młodsza to kiwi było zawsze atrakcją moich urodzinowych deserów, za którymi jednak nie przepadałam bo była tam też galaretka. Dziś nie było galaretki a biszkopt. Z całym sercem wzięłam się do pracy - na pierwszy ogień próba przygotowania biszkoptu, później masa i pianka.  Przepis

pink envelope
Waflowa rolada 174

Ciekawy pomysł na prosty i bardzo szybki deser ;)Waflowa roladaSkładniki:1 opakowanie wafla (5 sztuk)1 galaretka pomarańczowa1 margaryna3 łyżki kakao1paczka (100g) herbatników1/2 szklanki cukruPrzygotowanie:Galaretkę trzeba rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody. W rondelku rozpuścić margarynę, cukier, kakao i 3 łyżki wody ;) Masę w rondelku zagotować. Wcześniej trzeba sobie przygotować wałek (tym razem nie w celach zaczepno

Lawendowe Niebo
Panna cotta z sosem malinowym 204

To jeden z najbardziej znanych włoskich deserów, popularnością dorównujący tiramisu. Panna cotta jest wyjątkowo łatwa w przygotowaniu i smaczna. Śmietanka, wanilia i maliny… Proste składniki

Oryginalny smak
truskawki w galaretce na kefirze galaretkowym z wafelkami... 222

Składnik: truskawki świeże 60 dag, galaretka truskawkowa 2 opakowania, kefir 380 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelki 25 sztuk galaretki truskawkowe wymieszać w 800 ml gorącej

W Mojej Kuchni Lubię
deser na zimno borówkowo-truskawkowy... 141

rozłożyć biszkopty borówki zmiksować z jogurtem, żelatynę rozmieszać w 200 ml gorącej wody i wlać do jogurtu, wymieszać masę z borówkami wylać na galaretkę z biszkoptami formę nakryć płaskim talerzem, obrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru - najsmaczniejszy deser na zimno na biszkoptach z truskawkami i borówkami amerykańskimi, można użyć jak najbardziej mrożonych owoców teraz poza sezonem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kalejdoskop, czyli śmietanowiec z galaretkami [PRZEPIS] 1367

zajmuje trochę czasu ale za to jest dziecinnie proste i nikomu nie powinno sprawić problemów. Spotkaliśmy się z kilkoma nazwami tego deseru. Niektórzy nazywają je czaplą, inni śmietanowcem. Dla nas jednak to kalejdoskop. Kalejdoskop, czyli śmietanowiec z galaretkami – ZOBACZ JAK GO ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA Kalejdoskop, czyli śmietanowiec z galaretkami

Jakugotujesz.pl
SERNIK NA ZIMNO BŁYSKAWICZNY 175

Sernik na zimno jest lubiany przez dzieci a to za sprawą pysznego smaku,delikatności i galaretki. Myślę,że i dorośli go polubią a szczególnie osoby które będą przygotowywać ten deser. Spytacie dlaczego? Przede wszystkim dlatego,że jest naprawdę bardzo prosty w przygotowaniu. Nie potrzebujemy ani jajek ani masła...czyli mniej kalorii ;-)) Składniki: 3 szt.serków po 150g homogenizowanych waniliowych

potrawyregionalne
Piankowy deser z budyniem 230

Efektowny, pyszny deser a do tego bardzo szybki w przygotowaniu ;) Składniki (ok. 10 sztuk): 2 budynie waniliowe 800 ml śmietany kremówki 1 galaretka (o dowolnym smaku) cukier puder krem czekoladowy biszkopty Wykonanie: Galaretkę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody i odstaw do wystudzenia. Przygotuj pucharki. Udekoruj brzegi kremem czekoladowym a na spodzie ułóż biszkopty. Ugotuj budyń według instrukcji na opakowaniu(...)śmietanę kremówkę na najwyższych obrotach miksera dodając cukru pudru w zależności od preferencji. Pod koniec ubijania wlej cienkim strużkiem galaretkę cały czas ubijając. Powstałą piankę przełóż do pucharków za pomocą rękawa cukierniczego (albo zwyczajnie łyżką) i udekoruj według uznania :D Deser jest od razu gotowy do spożycia :) albo przechowuj go w lodówce :) Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność
Lodowiec - ciasto bez pieczenia 254

Lodowiec, to ciasto bez pieczenia. Wymaga jedynie schłodzenia w lodówce. Dolną warstwę stanowią biszkopty, które pokryte są dwusmakową warstwą masy jajeczno - budyniowej. Całość zalana jest galaretką

Przepisy Kulinarne
Jogurtina z owocami i galaretką 153

szybki i łatwy do przygotowania. I taki w rzeczywistości jest. Dodałam owoce jakie akurat miałam pod ręką. Od siebie dołożyłam jeszcze galaretkę na wierzch i dzięki temu ciasto jest jeszcze bardziej kolorowe i orzeźwiające. Bardzo Wam polecam - to deser w sam raz na panujące upały. Wszak to prawdziwy smak lata. Składniki: 700 g gęstego jogurtu naturalnego 250 g śmietanki

Kuchnia domowa Ani
Sernik na zimno z truskawkami. 149

dodajemy 3-4 łyżki bitej śmietany, resztę cukru, mieszamy, a następnie dodajemy całą bitą śmietanę, delikatnie łączymy i wykładamy na biszkopty. Dekorujemy truskawkami, tężejącą galaretką i wkładamy na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie deser wyjmujemy z formy, wykładamy na paterę, a stawiając na stół mówimy głośne TA DAAA!!! i zbieramy liczne pochwały

Rozpustne gotowanie
Rolada czekoladowa z galaretką jeżynową na Boże Narodzenie 307

Rolada biszkoptowa: - 3 jaja - 100g cukru - 75 g mąki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao ponadto: - tabliczka czekolady mlecznej - łyżka kakao do posypania - cukier

SMYKWKUCHNI