odrobina startej czekolady. Wyszło pysznie, ale najważniejsze, że nic się nie zmarnowało Całość zapiekłam w piekarniku, w pojedynczych foremkach. Składniki wykorzystane do deseru: – około 10 biszkoptów – 2 kostki startej czekolady – jabłka w galaretce według przepisu na roladę biszkoptową – mascarpone według przepisu na muffiny – odrobina masła do wysmarowania kokilek Masłem smarujemy foremki od wewnątrz. Piekarnik nastawiamy(...)kremu na wierzch. Każdą warstwę oprószamy czekoladą startą na tarce z drobnymi oczkami. Foremki wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 8 minut. Jak widzicie na zdjęciach nie wszystkie moje desery mają wszystkie warstwy, ponieważ po prostu mi ich brakło. Deser możemy zajadać jak tylko lekko ostygnie Deser z jabłkami i serkiem mascarpone Prosty deser na wykorzystanie pozostałych składników Smacznego!!! Justyna
Relaxtimepewno lubicie desery :-) My oczywiście lubimy i często robimy, bo moje dziecko pała do nich miłością i jak tylko chwile nie ma to zaraz każe robić. Wolę zrobić taki w domu, bo wiem co daję i ile mogę dać :-). Tym razem(...)przepis na panna cottę z dodatkiem herbaty TEEKANNE Forest Friut, ale oprócz tego, że dodałam troszkę herbaty do panna cotty, to na spodzie mamy galaretkę herbacianą, dodałam jeszcze borówki i bitą śmietanę, żeby było ciekawiej :-). Deser wyszedł bardzo smaczny, wszyscy zadowoleni :-). Miłego dnia kochani :-) Składniki na 4 porcje: 2 herbatki TEEKANNE Forest Fruits zaparzone w 300 ml wrzątku
kruche babeczkiDzisiaj na blogu słodki przepis. Tym razem proponuję Wam przygotować do kawy biszkopt z bitą śmietaną, pianką z galaretki, owocami i cytrynową galaretką. Taki biszkopt lubi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsamodzielnie), kilka łyżek ponczu (przygotowanego z herbaty i kilku kropel aromatu pomarańczowego). Warstwa truskawkowa: 400 g truskawek, 1 galaretka szybko tężejąca. Dodatkowo na wierzch: 200 ml kremówki, 1 łyżka cukru pudru. Trifle z truskawkami, to dosyć prosty i podobny do tiramisu deser z dodatkiem pysznego sosu waniliowego. Sprawdzone smaki, doskonale połączone w całość, są gwarancją doskonałego smaku. Jeżeli tylko zdecydujecie(...)dodać kilka kropel aromatu pomarańczowego. Zamieszać i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Z biszkopta wyciąć po 2 krążki na pucharek deseru, o wysokości około 1 cm. Odłożyć na bok. Umyte i obrane z szypułek truskawki pokroić na ćwiartki. Galaretkę, która jest przewidziana na 500 ml wody - rozpuścić w 300 ml gorącej wody i od razu wymieszać z pokrojonymi truskawkami. Odstawić
Świat Domowej KuchniProsty w przygotowaniu, smaczny deser z truskawkami i jogurtem. Nie za słodki, orzeźwiający, lekko kwaskowaty, wspaniały na upały. Dobry dla osób, które liczą kalorie. Na stole prezentuje się bardzo apetycznie z czarowną galaretką i zanurzonymi w niej truskawkami. Do ozdoby użyłam poszatkowanych pistacji, bardzo polecam… (inspiracja z gazetki „tina”). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA(...)łyżki masy truskawkowo-jogurtowej i wymieszać. Tak rozmieszaną żelatynę dodać do pozostałej masy jogurtowej i wymieszać mikserem. Masę przelać do keksówki z galaretką i blaszkę znów wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. 6. Stężały deser przykryć paterą lub deseczką i obrócić do góry dnem. Zdjąć folię spożywczą i posypać poszatkowanymi pistacjami. Smacznego
Mała Cukierenkaduża puszka brzoskwiń 1 opakowanie żelatyny-fix deserowej Dr Oetkera Na dekorację: około 5 rurek dekoracyjnych do deserów kilka migdałów WYKONANIE Uwaga: Niektóre składniki muszą zdążyć stężeć, więc nie sugerujcie się kolejnością wykonania. Najlepiej przygotować sobie galaretkę i serek z żelatyną w czasie jak masa na kruchy spód się chłodzi i piecze, bo później straci się dużo czasu
Passions hobbies lifeW zanadrzu czeka na wstawienie (i wcześniejsze napisanie) kilka przepisów na świąteczne ciasta, które gościły w naszej Rodzinie na święta Bożego Narodzenia. Ambasador jest jednym
Kuchnia w czekoladziedrugie po 11 listopada według mnie najważniejsze święto w naszym kraju. Z tej okazji postanowiłem przyrządzić przepyszny patriotyczny 3 majowy deser :) Smaczny, pyszny i kaloryczny deser. Jego czas wykonania to czas aż zestygnie nam galaretka, jeszcze zdążycie go przyrządzić i zasmakować go w dniu dzisiejszym. Składniki 1 galaretka wiśniowa lub truskawkowa 250g serka mascarpone 150g jogurtu naturalnego gęstego 100g
Smacznie Pysznie KalorycznieProteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania Na spód: 3 większe pierniki, u mnie domowe z przepisu —> tutaj , ale mogą być dowolne inne kruche ciastka, ok 100 g 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pasty kokosowej Składniki na spód
KucharzycaCiasto bananowe bez pieczenia z galaretką cytrynową, mascarpone i wiórkami kokosowymi, na pysznym spodzie biszkoptowo-kokosowym, to jedno z tych ciast, które nie może się nie
Smakowite DaniaJak myślicie , czy galaretka warzywną może być zrobiona z warzyw na słodko?Oczywiście .Może !a troszkę inny smak niż normalna , ale jest tak samo smaczna
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPuszysty biszkopt z soczystą galaretką, owocami i śmietankową pianką. Czy to nie brzmi bajecznie? Zapewniam Was, że to ciasto jest obłędnie pyszne i koniecznie musicie takie
Smaczna Pyzapoczątkujących) Pasty i sosy (np. Sos pokrzywowo - miętowy) Zupy (np. Zupa z brokuła, mniszka z babki) Dania główne (np. Leczo z żółtlicą i mniszkiem) Desery i wypieki (np. Mus czekoladowo - fiołkowy) Przetwory (np. Galaretka z kwiatów koniczyny) Napoje (np. Sok z pokrzywy) Przepisy są łatwe w wykonaniu i zawierają chwasty łatwo dostępne na naszych polach czy w ogrodach. Na samym
Z miłości do słodkościSzukacie nowego pomysłu na ciasto? Galaretki,delicje,brzoskwinie ....bogactwo smaku...przekonajcie się sami.Ciasto niezwykle efektowne,bardzo pyszne i łatwe. Biszkopt orzechowy: 5 jajek 15
Niespełnione zdolności kulinarnedrogie, ale sezon na nie trwa tak krótko, że trzeba korzystać ile się da nie zważając na koszty. Na początek proponuję z tych pysznych owoców deser z nutą alkoholu. Dodałam go trochę zarówno do galaretki jak i masy serowo-śmietanowej. W pierwszym przypadku jest to półwytrawne różowe wino, które świetnie się komponuje z owocową galaretką, w drugim zaś ajerkoniak, który
Wiem co jem