Pyszny, efektowny i mobilny SERNIK W SŁOIKU świetnie sprawdzi się... Artykuł Sernik w słoiku pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETen placek jest efektem przypadku Powstał ponieważ w lodówce znalazłam resztkę śmietanki kremówki i truskawki. Zastanawiałam się co przygotować i tak oto powstało to ciasto. Jest
PatiGotujelodówce. Ciasto nie jest zamulające i doskonale orzeźwia. Banany to moje ulubione owoce, bez których nie wyobrażam sobie dnia. Same w sobie są pysznym deserem, a w połączeniu z biszkoptem, masą i galaretką to istne niebo w gębie! Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 10 szt, cukier waniliowy 2 łyżki, mąka pszenna 5 szt, mąka ziemniaczana 5 szt, proszek
kulinarne odsłony patibabcia lubi sobie „trochę” pojeść i najlepiej jak na jednym talerzu jest kopa pyr, a na drugim dwie kopy schabowych, do tego na deser dwie blachy ciasta, w tym jedno z galaretką, to na widok jednej zaserwowanej jej porcji tiramisu syknęła „więcej papiru niż jedzenia”. I tak, mamy rodzinne powiedzonko Smacznego! Artykuł
greenscarfminor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Lekki i pyszny deser, który zaspokoi mały głód na coś słodkiego :) Lekki deser bananowy Składniki: 3-4 dojrzałe banany 1 galaretka cytrynowa 250 g jogurtu naturalnego Dodatkowo 2 brzoskwinie do dekoracji Sposób wykonania: Galaretkę rozpuścić w 1 ½ szklance wody. Ostudzić. Banany dokładnie zmiksować. Do bananów dodać jogurt
Smaki Nataliiprzygotowania deseru nadała się Liliana D20 z Tupperware * 4 galaretki w różnych kolorach (truskawkowa, wiśniowa, rubinowa, cytrynowa) * owoce w dowolnej ilości , ja użyłam kilka truskawek, wiśni, jabłko * 50ml śmietany 30% najlepiej President - mam ją sprawdzoną Galaretki rozpuszczać pojedynczo , w 200-250 ml wody wrzącej , dobrze rozpuścić . W naczyniu poukładać np. truskawki+ wiśnie w zalewie jak ja, nawet trochę syropu wlałam
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieDziś nieco mniej zdrowo, ale za to jak pysznie! :D Święta Wielkanocne już za pasem, więc warto pomyśleć o oryginalnych wypiekach, które obok bab i mazurków
DefinicjaSmakuŚmietanowiec - ciasto, które w czasach mojego dzieciństwa gościło prawie w każdą niedzielę na stole. W sezonie letnim masę śmietankową wypełniały kawałki truskawek. Wierzch wieńczyła polewa z
W kuchni KatieZawsze podobały mi się desery podane w szklankach, takie warstwowe... Dlatego zrobiłam Galaretkę kawową z malinami i serkiem mascarpone SKŁADNIKI: 100ml gorącej kawy (z kawiarki/ekspresu) 1 łyżeczka żelatyny mleko mrożone maliny herbatniki 1 serek mascarpone cukier puder, aromat migdałowy, mięta W gorącej kawie rozpuścić żelatynę oraz 1-2 łyżeczki cukru pudru. Dobrze wymieszać, dodać mleko (w zależności jaką kawę się
MarciochaKucharzyNadchodzący tydzień rozpoczynamy od wpisu na słodko. Chciałabym Wam przedstawić ciasto, którym zachwycałam się w dzieciństwie. Dziś, w czasach tortów z masy marcepanowej, bezglutenowych ciast czekoladowych
W kuchni KatieCoś dla wielbicieli kuchni włoskiej… pyszny deser panna cotta ale dzisiaj w połączeniu z galaretką z białego wina i truskawek… Trochę może odbiega od podstawowego przepisu ale warto spróbować takiego połączenia!Panna cotta z galaretką truskawkowąPotrzebne będą:300 ml śmietany 36%200 ml mlekacukier waniliowy (lub nasiona z laski wanilii)2-3 łyżki cukru pudru (choć ja akurat
UgotujmyTo.pllodówki schować następnie czynności powtórzyć i butelkę schować do lodówki najlepiej na całą noc, butelkę rozcięłam nożyczkami wzdłuż z dwóch stron i usunęłam z galaretki i mamy z butelki smaczny, lekki letni deser...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny deser czereśniowy na upalne dni Deser czereśniowy SKŁADNIKI: mleko skondensowane niesłodkie -1 puszka galaretka truskawkowa - 2 opak galaretka agrestowa -1 opak czereśnie listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Czereśnie opłukać, osączyć. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuścić , każdą oddzielnie w 1 szkl wody. Następną galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić galaretki do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane
Kuchnia Danusimoje urodziny, to wczorajszy Dzień Kobiet ale i kolejne Wyzwanie Blogerek i Blogerów. W tym miesiącu tematem naszej zabawy był deser bez pieczenia. Najpierw planowałam deser w pucharku, ale nie chciałam nic z galaretką. Później miał być krem z owocami. Ostateczna wersja to kokosowe kuleczki z migdałem w środku. Coś jak popularne kuleczki Rafaello. Składniki :* 21 herbatników* pół kostki masła
Magiczne Życie MartyJednym z hitów niedawnego Food Blogger Fest był cydr :) Dla mnie i dla wielu osób, z którymi rozmawiałem z trzech oferowanych wersji grzańca z cydru najlepszy
Parowar Faceta