deser z galaretki - 3500 przepisów (strona:90/234)

ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami 546

składniki na ciasto: 150 g mąki 1 szk cukru pudru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z truskawkową pianką w pucharkach 196

takiego przepisu robiłam już standardowy sernik, ale takie desery w pucharkach mają swój urok. Polecam, zwłaszcza na lato! (składniki na 4-5 porcji) Warstwa serowa: 500g waniliowego serka homogenizowanego 1 opakowanie bitej śmietany w proszku 150ml zimnego mleka 1 płaska łyżka żelatyny Truskawkowa pianka: 250g truskawek (poza sezonem mrożone) 1/2 galaretki truskawkowej 1 płaska łyżka żelatyny 1 łyżka cukru(...)150ml mleka, dodajemy jogurt, miksujemy. Truskawki miksujemy w blenderze (mrożone wcześniej rozmrażamy) i dodajemy je wraz z przestudzoną galaretką do wcześniej przygotowanej masy. Wylewamy na stężałą masę serową.  3. Śmietankę ubijamy aż zesztywnieje. Wykładamy na wierzch pucharków. Posypujemy posiekaną czekoladą. Desery chłodzimy w lodówce przez całą

Szefowa kuchni
Tort malinowy mus 225

Pierwszy tort w tym roku, tort malinowy mus, który przyrządziłam na urodziny syna. Lekki tort bez ciężkich maślanych kremów, ale nie ma co się łudzić równie

codojedzenia
WAFLE Z GALARETKĄ. 284

A co by było, gdyby... Ludzie udali się na odwyk od wygód i telefonów, od życia w elektrycznym świecie luksusu,od lansu i szpanu? Widzieliby to

W kuchni Karmel-itki
Sernik na zimno z sercem 180

zielona: Galaretki rozpuścić w 250 ml wrzątku i odstawić do wychłodzenia.  Do twarogu stopniowo wlewać zimną (płynną) galaretkę miksując na średnich obrotach miksera.  W osobnym naczyniu ubić na sztywno śmietankę i delikatnie połączyć z masą twarogową. (Jeśli lubimy desery bardzo słodkie, można dodać do śmietanki pod koniec ubijania 1-2 łyżki cukru pudru). Przelać do tortownicy i odstawić

My sweet a life
Deser z wiśniową frużeliną 184

szybki i smaczny deser z serkiem mascarpone i frużeliną z wiśni ..... Składniki na 6 salaterek : - 250 ml serka mascarpone - 250 ml śmietanki 30 % - pół szklanki cukru pudru - 1 galaretka wiśniowa - 1 L słoik wiśni w kompocie - pół dużej łyżki mąki ziemniaczanej Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu, rozlewamy do salaterek, dodajemy po łyżce wiśni z kompotu. Salaterki(...)masę serową ,mieszamy krótko do połączenia się składników . Wykładamy masę na galaretkę...wstawiamy do lodówki. Robimy frużelinę z kompotu wiśniowego, wiśnie z kompotem doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mąkę ziemniaczaną i na wolnym ogniu mieszamy jeszcze ok dwóch minut tak aby masa delikatnie zgęstniała.  Frużelinę nakładamy na deser przed samym podaniem. Wszystko przechowujemy w lodówce najlepiej nie dłużej niż dwie

Wypieki Rene
Deser truskawkowy z lodami 151

Smaczny i prosty deser, który zaskoczy domowników lub gości :-) 4 duże porcje w wysokich pucharkach. SKŁADNIKI 350 g truskawek (u mnie mrożone) 250 g serka mascarpone 1 opakowanie galaretki truskawkowej 8 gałek lodów (u mnie bakaliowe) 400 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 śmietan-fixy do dekoracji owoce lub wiórki czekoladowe WYKONANIE Galaretkę przygotować według(...)koniec, do ubitej śmietany dodać śmietan-fixy i krótko zmiksować. Pucharki z galaretką i kremem truskawkowym mascarpone wyciągnąć z lodówki, wycisnąć ozdobną szprycą nieco śmietany, na śmietanę wycisnąć dwie gałki lodów i ponownie nieco śmietany. Udekorować owocami (u mnie jagody) lub wiórkami czekoladowymi i podawać od razu. Deser możecie przygotować również w mniejszych pucharkach, ważne jest tylko by warstwy były

Passions hobbies life
sernik z brzoskwiniami 191

gotujemy przez 3-4 minuty. Następnie, w oddzielnym naczyniu, mieszamy szklankę gorącej wody, z dwiema łyżkami żelatyny (lub z ulubioną owocową galaretką) i dodajemy do brzoskwiń. Całość studzimy, a kiedy masa zacznie tężeć układamy ją na wierzchu sernika. Deser wstawiamy do lodówki na co najmniej 1,5 godziny a następnie wyjmujemy z tortownicy i podajemy

Miód i pieprz
Semifreddo z czarną porzeczką 202

więcej niż pomarańcze. W kuchni robione są z niej też przetwory na zimę w postaci dżemów czy galaretek - mają dużo pektyny, więc szybko tężeją. Są również bardzo smacznym i aromatycznym  dodatkiem do dziczyzny. Dziś jednak te zdrowe czarne kuleczki wystąpią w deserze, zapraszam więc na boskie semifreddo z czarną porzeczką. Według mnie jest ono najlepszą do tej pory formą

Kulinarne przygody Gatity
Walentynkowe Żelki - Serduszka (Galaretki z Mlekiem Skondensowanym) 225

skondensowanego z uroczymi galaretkowymi serduszkami to świetny pomysł na szybki i prosty mini deser zarówno na Walentynki jak i np. romantyczną kolację.  Żelki cieszą oczy i wywołają uśmiech na twarzy niejednej sympatii, a wielbiciele mleka skondensowanego tym bardziej ulegną ich urokowi. Walentynkowe Żelki - Serduszka (Galaretki z Mlekiem Skondensowanym) - Składniki: 200 ml mleka skondensowanego słodzonego 100 ml mleka 2 czubate

Słodka Strona
Malinowa pianka 111

puszystą masę.  Dodajemy schłodzoną ale płynną galaretkę, miksujemy. Do masy dodajemy maliny i mieszamy. Całość wylewamy na biszkopty i posypujemy wiórkami kokosowymi. Tortownicę wkładamy na kilka godzin do lodówki.  Jeżeli maliny są mrożone, to po dodaniu do masy szybko zalewamy nią biszkopty. Mrożone owoce powodują że masa bardzo szybko tężeje. Deser w tym wypadku gotowy jest do podanie

Qchnia po prostu
Szpajza cytrynowa 114

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Szpajza - deser śląski na bazie jajek. Jego konsystencję utrzymuje żelatyna. Można go przyrządzić warstwowo czy też zabarwić za pomocą galaretki (dodać zamiast żelatyny). Ja zrobiłam wersję cytrynową, ale fajnie komponuje się z różnymi owocami lub kakao. Dla mnie osobiście to takie sztywne kogel-mogel.  Smakuje rewelacyjnie. 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżeczki(...)białości. Dodać sok i startą skórkę cytrynową. Białka (ze szczyptą soli) ubić na sztywno i delikatnie połączyć z żółtkami. Do masy powoli wlać ostudzoną żelatynę i dokładnie rozmieszać. Deser przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby stężał. Udekorować wg uznania. Ja użyłam brzoskwiń w puszce, suszonej żurawiny, pokruszonych herbatników i kandyzowanych owoców. Polecam też bitą śmietanę

Di gotuje
Odwrócony jogurtowiec truskawkowy na zimno 141

Odwrócony jogurtowiec truskawkowy z galaretką i jeszcze z dodatkowymi truskawkami, których nigdy za mało. Wygląda tak apetycznie, że nie można oderwać od niego wzroku (przynajmniej na

Zdrowie i pysznie na talerzu
TRUSKAWKOWE POLE 190

Powoli rozpoczyna się truskawkowe szaleństwo, uwielbiam ten czas gdy na straganach robi się czerwono, a woń truskawek po prostu nie pozwala na to aby ich nie

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania