Pyszny deser z wiśniową pianką i pysznym musem truskawkowym, a to wszystko posypane zdrowym błonnikiem kokosowym... w rzeczywistości pianka ma lekko różowy kolor, czego nie widać na zdjęciu... Składniki: 150 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 4 łyżeczki galaretki wiśniowej, ok. 10 truskawek, do posypania: błonnik kokosowy. Przygotowanie: Schłodzoną kremówkę ubijamy(...)sztywno z 1 łyżką cukru pudru. Galaretkę zalewamy 100 ml wrzątku, mieszamy. Ostudzoną galaretkę przelewamy małym strumieniem do kremówki i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do szklanek i wkładamy do lodówki do stężenia. Truskawki miksujemy z cukrem i polewamy nimi pianki wiśniowe. Na koniec posypujemy desery kokosowym błonnikiem
Aga w kuchniMocno owocowy i zarazem lekki, zapewne umili nie jedno spotkanie wśród przyjaciół. Szczególnie takich, którzy nie tolerują laktozy, czy też glutenu. Deser jest w pełni bezglutenowy i przygotowany z produktów bez laktozy. Kropką nad i są zatopione w galaretce fiołki – jadalne! JAGLANY SPÓD: 1/2 kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 3,2 % Mlekovita bez laktozy 1/4 szklanki cukru 3 łyżki
https:KKuchniaMniamSłodki sernik na zimno z dodatkiem gorzkiej czekolady i kwaśnych malin - idealne współgranie i równowaga smaków. Czy może być lepszy deser na lato?! Składniki: 1/2 opakowania biszkoptów okrągłych, 1 kg sera twarogowego, 200 ml śmietanki 30%, 2 galaretki krystaliczne cytrynowe, 2 galaretki malinowe, duże opakowanie malin, czekolada gorzka, 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 300 ml wody
Lena Gotujeśmietany kremówki 300 gramów serka mascarpone 3 łyżki stołowe cukru pudru 6 łyżek stołowych wody 2 łyżki stołowe żelatyny spożywczej do deserów zielony barwnik spożywczy Składniki na dekorację: 100 gramów białej czekolady czerwony barwnik spożywczy 12 białych pianek galaretka o różowym kolorze Wykonanie serniczków: W moździerzu rozgnieć drobno ciasteczka. Wymieszaj je dokładnie z miękkim masłem, całość powinna mieć konsystencję mokrego
Garniec Magalieherbaty leniwiec sprosta oczekiwaniom herbaciarzy. Rozczuli przy każdym spojrzeniu na niego. Prezent przeznaczony dla osób kochających zabawne gadżety. Zestaw do deserów zachwyci osoby, które kochają słodkości czy prowadzą blogi kulinarne. Można w nich podać tiramisu, owsiankę czy galaretkę. Forma do tarty będzie idealna dla tartomaniaków. Osobiście nie wyobrażam sobie bez niej swojej kuchni. Również do przygotowania tarty przydadzą się ciężarki
Kuchnia Bazyliiprostokątnych herbatników ( np.Elitki) 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego ugotowanego 500 ml śmietanki 30% do ciast i deserów 2500 g serka kremowego śmietankowego lub mascarpone 1 kg jabłek po usunieciu gniazda ½ szklanki cukru 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa lub agrestowa ok. 100 g deserowej Wykonanie: 1. Obrane i pokrojone na małe kawałki jabłka prażymy w rondelku z niewielką
Kubki smakuPyszny, delikatny deser ryżowy z owocami. Składniki: ¾ szklanki ryżu 1 szklanka mleka 1 łyżeczka tłuszczu 2 łyżki cukru 1 galaretka owocowa 1 szklanka mrożonych owoców ½ szklanki śmietanki sól do smaku Wykonanie: Ryż ugotować na mleku z dodatkiem cukru, soli i tłuszczu. Galaretkę przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić i ubić ze śmietanką. Gdy zacznie gęstnieć wymieszać z ryżem i odsączonymi
Tradycyjna Kuchniapewnie do czegoś przydadzą ;) No i tak zebrała mi się, całkiem niezła kolekcja słoiczków. Idealnie sprawdzają się do serwowania przekąsek i deserów. Te przygotowałam z myślą o mojej córce i jej koleżankach :) SKŁADNIKI: na 10 małych słoiczków 2 galaretki o różnych smakach (u mnie cytrynowa i truskawkowa) 2 serki homogenizowane (u mnie cytrynowo-ciasteczkowy i owoce leśne) 250 ml śmietanki
Kuchnia w opałachciasto, a raczej może deser kojarzy mi się głównie z dzieciństwem. Jak dobrze pamiętam, jadłam je kiedyś też z dodatkiem kostek galaretki w środku. Chatka Puchatka ma również drugą nazwę z którą się spotkałam, dla niektórych osób jest to po prostu Chatka Baby Jagi, nie mniej jednak jest to jedno i te same pyszne ciasto, nie za słodkie, fajne
charlotte gotujeklarowanego masła 1 kg mielonego twarogu (użyłem President w wiaderku) 1 szklanka cukru pudru 200 ml śmietany do deserów 36 proc. 4 czubate łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki wrzątku 1 szklanka owoców (użyłem mrożonych) 1 opakowanie galaretki (użyłem o smaku owoców leśnych) Sposób przygotowania: Masło roztopić na małym ogniu i dodać do drobno pokruszonych lub rozdrobnionych mikserem herbatników. Dokładnie wymieszać
W SMAKowocowo i powstał z tego co miałam pod reką a były to owoce borówki amerykańskiej i brzoskwinie, kilka galaretek, resztki zmielonego sera oraz dżemu. Czyli taki sernik resztkowy. Wygląda jak wygląda ale za to był bardzo smaczny i był idealnym deserem na upalny dzień bo zniknął migiem. Oczywiście jeśli mamy większy wybór składników do dyspozycji można sobie skomponować różne wersje(...)zanim nam steżeje jedna warstwa można już zacząć robić drugą więc w sumie to nie jest tak długo i nie wymaga dużego nakładu pracy. składniki: warstwa I (borówki z galaretką) galaretka niebieska +1,5 szklanki gorącej wody 200 g borówek warstwa II (masa serowa z dżemem) 300 zmielonego sera, u mnie z wiaderka 3 kopiaste łyzki dżemu truskawkowego galaretka truskawkowa
Monia miesza i gotujeWymieszać.Ser wyłożyć na kruchy spód - wstawić do lodówki do zastygnięcia.Truskawki pokroić na pół, ułożyć na serniczku. Zalać galaretką. Pozostawić do zastygnięcia. Owsiane ciasteczka wegańskie firmy BRZEŚĆ - to idealna przekąska do kawy, jak i składnik wielu letnich ciast i deserów.Wykorzystać je możemy do kruchych spodów na serniczki lub jogurtowe ciasta.Sprawdzą się także jako element dekoracyjny lodów
kolorowotorcikowosłodkiego żyć nie umiem będę się starać przede wszystkim odchudzać wszelkie ciasta i desery. Oczywiście tych normalnych również nie zabraknieJ Dziś proponuję dietetyczne ciasto jogurtowe. Moim zdaniem dorównuje bez problemu temu tradycyjnemu. Możemy je urozmaicić dodając jakiś akcent owocowy. W moim przypadku mandarynki i galaretkę. Dietetyczne cytrynowe ciasto jogurtowe z owocami i galaretką Składniki: 180 ml jogurtu naturalnego
Mania Gotowaniaskładniki na ciasto kruche: 410 g mąki orkiszowej 95 g cukru pudru 200 g masła 4 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany 1/3 łyżeczki amoniaku 1 łyżeczka
Domowy Smak JedzeniaSkładniki na 6 deserów : Spód: 75g mąki pszennej tortowej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 60g cukru, 50ml oleju, 1/2 łyżki kako ( ok. 8g), 1 jajko, 1łyżka mleka. Warstwa z gruszkami: 2 większe gruszki, 1łyżka cukru, 1 galaretka o smaku poziomkowym. Warstwa z serków: 1 galaretka o smaku jagodowym, 265g serków homogenizowanych o smaku truskawkowym. Polewa czekoladowa: 2 mleczne(...)Masa z serków homogenizowanych: Galaretkę ropuścić w 250ml gorącej wody ( moja galaretka była na 375ml wody - nie ta typowa na 500ml wody). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie zmiksować razem z serkami homogenizowanymi. Wylać na masę z gruszek, gdy ta już stężała. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Gdy deser całkowicie stężał obkroić go dookoła nożem i wyjąć z foremek
W kuchni u Moniki