Khaki, kaki, szaron, persymona to wspaniały, pomarańczowy owoc z czterema listkami ,podobny do pomidora, z wyglądu, nie w smaku.Owoc słodki, trąci smakiem gruszki ,z dużą zawartością
Kulinarny karnet ChristopheraDeser serce na zimno SKŁADNIKI:ser biały - 250 gśmietana 36 % - 300 gżelatyna - 2 łyżkicukier - 2 łyżkigalaretka truskawkowa - 1 opakwoda -1 szkl.migdały mielone -3 łyżkimargaryna - 1 łyżkakakao - 0,5 łyżeczkiPrzygotowanie:SPÓD:Migdały wsypać na talerz dodać rozpuszczoną margarynę i kakao, zagnieść masę.Wyłożyć masę na deseczkę.Ser zmiksować blenderem z cukrem na gładką masę.Następnie galaretkę rozpuścić w gotowanej
Kuchnia Danusismakują i w dodatku działają leczniczo. Doceniam je przede wszystkim za dostępność w moim ogródku. To mój ulubiony dodatek do deserów, dlatego dzisiaj na szybko zrobiłam lodowca oczywiście z malinami :) Nic, tylko jeść! Składniki: 2 opakowania biszkoptów 3 opakowania galaretki malinowej 1 kostka masła 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mleka 2,5 łyżki żelatyny 1 kg malin Przygotowanie: Jedną galaretkę
Niezły Młynekblendera i miksuję. 2. Dodaję serek homogenizowany oraz tężejącą galaretkę. Wszystko razem miksuję. Masę przelewam do kokilek i odstawiam do stężenia. 3. Herbatniki kruszę w pył. Masło ucieram z cukrem pudrem i kakao. Dodaję pokruszone herbatniki i wszystko razem ucieram. 4. Masę wykładam na wierzch deserów, wyrównuję. Serniczki wkładam na około 3 godziny do lodówki. Następnie wykładam
Tradycyjna kuchnia Kasistężałą galaretkę i wyrównać. Śmietana powinna pokryć całą powierzchnię galaretki (u mnie nie pokryła całej galaretki, ponieważ było za gorąco i śmietana nie chciała się ubić :( ale nawet jeśli śmietana się wam nie ubije, to nic, deser i tak będzie pyszny) . Formę przykryć folią spożywczą i umieścić na kilka godzin, a najlepiej
Malinowo w kuchniwnać powierzchnię. Wstawić do lodówki do stężenia (około 2 - 3 godziny). Deser trzymamy w lodówce bez przykrycia. Po stężeniu sernika obkroić go nożem wkoło tortownicy, zdjąć obręcz, boki obłożyć startym na tarce (na dużych oczkach) wafelkiem. Wierzch ozdobiłam zrobioną dodatkowo galaretką truskawkową wymieszaną z odrobiną truskawek, które zostały mi po rozmrożeniu
cucinareptasie mleczko – lekka pianka pod ciasteczkową kruszonką. Dziś w orzeźwiającej pomarańczowej wersji. Deser zazwyczaj zwieńcza bita śmietana lub gałka lodów. Prosto i smacznie. Nic tylko jeść Spróbujcie. Składniki: (na 3 pucharki) 3 czubate łyżki jogurtu typu greckiego (u mnie o obniżonej zawartości tłuszczu) 1 galaretka mocno pomarańczowa na 500 ml 11/4 szklanki wody 1 opakowanie ciasteczek regionalnych w polewie(...)mieszamy np. ręczną trzepaczką. Naszą galaretkę przelewamy do pucharków zostawiając miejsce na ciasteczka i inne dodatki (3/4 pucharka). Pucharki wkładamy do lodówki, aby nasza pianka stężała (około 2 godziny). Ciasteczka wkładamy do misy blendera z nożami i dokładnie rozdrabniamy, tworząc coś w rodzaju kruszonki. Gdy pianka stężeje wyciągamy ją z lodówki, na wierzch każdego deseru wsypujemy warstwę rozdrobnionych ciasteczek. Deser
Słodkie okruszkizastygnie pokroić w kostkę. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem waniliowym. W pucharkach układać na przemian warstwy brzoskwiń, galaretki i bitej śmietany. Czekoladę połamać na małe kawałki. Wlać słodką śmietankę. Podgrzewać na wolnym ogniu , mieszając cały czas, aż czekolada się rozpuści. Deser udekorować polewą czekoladową i owocami ( np, truskawkami
Pysznosci Babci Basiwiśniami, zatopionymi w galaretce oraz masą budyniową, na puszystym makowym biszkopcie. A wszystko dopełnione warstwą z herbatników i oblane czekoladą. Ciasto nie tylko rewelacyjnie smakuje ale również wspaniale wygląda. Polecam :)) 2. Ciasto „Filadelfia” – bez pieczenia (przepis TUTAJ ). Truskawkowo-śmietankowe ciacho na chrupiącym spodzie z nutelli…niebiosa w ustach Jest to bajeczny deser o dwóch uzupełniających się(...)względu na stygnięcie i tężenie galaretek. 7. Sernik jagodowy na zimno z musem truskawkowym (przepis TUTAJ ). Delikatny jagodowy sernik z pysznym i chrupiącym czekoladowym spodem oraz rozpływającym się w ustach musem truskawkowym- czego chcieć więcej- pychotka :)) 8. Tarta z kremem z mascarpone i malinami (przepis TUTAJ ). Polecam to wspaniałe ciasto jako deser do popołudniowej kawki. Jest pyszne
Blog z ApetytemWspaniałe ciacho. Lekkie, pyszne, szybkie w wykonaniu. Składniki: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka krystaliczna 1 opakowanie serka mascarpone 250 g 2 opakowania śmietany
MojaQchnia.plSłodka marcepanowa masa serowa bez spodu i orzeźwiająca warstwa owoców lasu z galaretką daje niesamowity efekt smakowy. Sernik wprost rozpływa się ustach, polecam na poczęstunek dla
Wanilia i KardamonSkładniki: 1 opakowanie budyń śmietankowy , 0,5 litra mleko 2 % , 1 opakowanie galaretka malinowa , 300 gram maliny Sposób wykonania: Budyń ugotować wg przepisu który jest
Darcia w kuchniEkspresowa, pyszna i orzeźwiająca pianka owocowa z poziomkami i borówkami! Składniki: 1 galaretka owocowa, 25 dag serka homogenizowanego, ½ szklanki świeżych owoców sezonowych- poziomki i borówki. Wykonanie
Tradycyjna KuchniaNakład pracy...20 minut.Czas oczekiwania troszkę dłuższy, bo pieczenie i galaretka musi się ściąć. Ale to pestka z satysfakcją konsumowania.No i niedrogo.Ciasto:- 1 niepełna szklanka cukru
Pasje JolkiLekki tort z pianką z cytrynowej galaretki i bananów. Składniki: Ciasto:margaryna bezmleczna 100 g mąka bezglutenowa mix uniwersalny (lub na ciasto biszkoptowe
głodny alergik