zjadamy prosto z koszyczka, ale czasem uda mi się odłożyć odrobinę i wykorzystać je do przygotowania słodkiego deseru. Mam dzisiaj dla Was kolejne ciacho bez pieczenia - spód z ciasteczek z kremem czekoladowym i czekolady, kremowa masa ze śmietanki i mascarpone i galaretka ze świeżutkimi truskawkami :) W smaku tej tarty można się zakochać, naprawdę ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie
Domowa cukiernia EwyPysznie,lekko,orzeźwiająco i bez pieczenia - serniczek na Dzień Matki. Składniki: 4 serki homogenizowane 4 galaretki o dowolnym smaku 2 galaretki truskawkowe dowolne,ulubione
Niespełnione zdolności kulinarneLubisz serniki na zimno? Ja uwielbiam! Ten powstał na urodziny mojego brata. Kacper kocha galaretkę, w każdej postaci. Na początku sernik nie zrobił żadnego wrażenia
Niezły MłynekDziś mam dla Was przepis na znakomitą, kruchą, maślaną tartę ze śliwkami, winogronami, słodką galaretką i owocową, puszystą pianką. Ciasto jest pyszne, idealne
Rozpustne gotowanieUwielbiam babeczki. Dawno, dawno temu robiła je moja Mama. Była w nich masa, galaretki i oczywiście owoce. Moja wersja jest z masą mascarpone z
Kuchnia w czekoladzieDziś zapraszam na pyszną, lekką tartę na kruchym spodzie z truskawkową galaretką, kremem śmietankowym z mascarpone oraz chrupiącą migdałową bezą. Pyszności <3 Zainspirował mnie przepis
My Culinary Artciężko mi opisać jego smak), ale najlepsza była kacza pierś na rabarbarze z chutneyem śliwkowym i galaretką malinowo - balsamiczną. Chyba wszyscy żałowali, że nie zamówili tej kaczki ;) Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.restauracjakuchniaiwino.pl/pl/ Panowie jak zwykle namówili nas na deser - był nim mus waniliowy z pudrem porzeczkowym. Wydaje mi się, że spód musu był robiony m.in z czekolady
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Deser - przekąska z arbuza? Bez pestek? Z nowym wzbogaconym smakiem? TAK ! Popatrzcie jakie to proste. 2 szklanki zmiksowanego na papkę arbuza bez pestek 1 galaretka Pink Margarita 3 łyżeczki żelatyny cukier opcjonalnie kilkanaście kulek małej żurawiny Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody, wystudzić. Żelatynę w 1/4 szklanki wrzątku. Wszystko wlać do arbuza i jeżeli arbuz nie był
Jadło i czytadłoWarstwa truskawkowa: 400g truskawek (mogą być mrożone) 3 łyżki cukru 1 cytryna (wyciśnięty sok) 1/2 galaretki truskawkowej Truskawki oczyszczone z szypułek rozgnieść i włożyć do rondelka
O kuchni z uczuciemNa upalne dni, tylko taki deserek Sernik borówkowy na zimno SKŁADNIKI: śmietana 36% - 1 szkl galaretka o smaku jagodowym - 1 opak borówka amerykańska- 350 g
Kuchnia Danusidomową galaretkę z owoców. Galaretka z pomarańczy była super - teraz przyszła kolej na galaretkę truskawkową, robiłam ją już dwa razy i jest świetna. Do tego bita śmietana wymieszana z serkiem mascarpone i pestki granatu. Obowiązkowy listek melisy lub mięty i przepyszny deser gotowy. Polecam!:) Składniki na 4 porcje : 450 g truskawek mrożonych - w sezonie będę ją robić(...)wstawić do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno. Serek mascarpone zmiksować z odrobiną cukru pudru (1-2 łyżki). Obie masy delikatnie połączyć za pomocą łyżki. Masę wyłożyć na galaretki i ozdobić pestkami granatu i listkami melisy/mięty. Inspiracją dla moich galaretek był przepis znaleziony na blogu Kwestia smaku
cucinareskładniki na ciasto makowe: 300 g maku suchego 150 g masła, miękkiego 100 g miodu płynnego 250 g cukru pudru 6 żółtek 50 g kakao 3
Domowy Smak JedzeniaJeden z lepszych włoskich deserów, czyli panna cotta. Pyszny,lekki deser do którego nie potrzeba wielu składników. Jedna z najpopularniejszych wersji, to ta podawana z musem truskawkowym.Niestety skończył się już sezon truskawkowy ,więc wykorzystałam trochę granatu i startego jabłka. Mleczna galaretka smakuje wszystkim oraz zachwyca swoim wyglądem! Panna cotta oznacza po włosku gotowaną śmietankę.Podawana jest na wytwornych przyjęciach(...)zestawić z ognia. Do miski wlać jogurt, dodać ciepłe mleko, mieszać, aż składniki się połączą. Masę przelać do foremek. Wstawić na 3-4 godz. do lodówki. Foremki z zastygłym deserem umieścić na chwilę w gorącej wodzie, wyjąć panne cottę do góry dnem na talerzyki i posypać owocami oraz kakaem
Fit & Healthy LifePianka truskawkowo-bananowa to deser idealny na upalne dni, które ostatnio nas nawiedziły. Składa się on z lekkiej pianki na bazie bitej śmietany i owoców, biszkoptów, musu truskawkowego w formie galaretki oraz kawałków świeżych truskawek. Pianka przyrządzona w keksówce bardzo efektownie prezentuje się po zastygnięciu i wyjęciu na talerz. Należy przechowywać ją w lodówce, podawać schłodzoną, wtedy smakuje najlepiej. Moja(...)truskawek, kroić w plastry- ciasto przechowywać w lodówce i podawać schłodzone Piankę truskawkowo-bananową podajemy krojąc w grube plastry. Struktura pianki jest delikatna i rozpływająca się w ustach. Deser nie jest mocno słodki, gdyż nie zawiera dużej ilości cukru
Smakołyki BerenikiKolorowe ptasie mleczko to niewymagający wiele pracy i mało skomplikowany deser, który każdemu wyjdzie i do tego jest bardzo pyszny. Co prawda trzeba przypilnować, aby poszczególne warstwy wylewać w odpowiednim czasie, ale jest to jedyna niedogodność przy przygotowaniu. Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego (light – 4%) 3 galaretki o różnych kolorach 3 szklanki wody (180 ml) 2 paczki herbatników(...)Galaretki rozpuszczamy w osobnych miseczkach w gorącej wodzie. Odstawiamy do wystygnięcia. Schłodzone mleko ubijamy mikserem na pianę. Pianę dzielimy na trzy części, do każdej dodajemy schłodzoną, ale jeszcze płynną galaretkę i miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Na dno układamy herbatniki, następnie wylewamy jeden kolor masy, wygładzamy i odstawiamy na 10 minut do lodówki
e-PrzepisyKulinarne