Druga odsłona pysznego ciasta na zimno. W połączeniu z budyniowym biszkoptem oraz startą czekoladą smakuje rewelacyjnie. Mocno owocowe galaretki przełamują słodycz. Dobierając inne smaki możemy stworzyć
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDziś kolejna wariacja sernika na zimno. Sernik przygotowałam z serka waniliowego do serników i musu truskawkowego oraz truskawek i galaretki. Największym minusem takich serników jest to
Ewa w kuchniprzygotowywała dla nas ptasie mleczko. Już raz przedstawiałam Wam moją wersję tego pysznego deseru ( Przepisu tu ). A dziś przedstawiam wersję numer 2, w formie ciasta. Ptasie mleczko. Składniki na tortownicę 24 cm: 180 g herbatników 60 g masła 250 ml mleczka skondensowanego 2 galaretki (smak dowolny, mogą być różne) Herbatniki kruszymy w mikserze i dodajemy rozpuszczone masło
Miksturowniksamej miłości i tylko miłości:) Nie samą miłością człowiek żyje, dlatego proponuję pyszny deser. Rolada biszkoptowa: 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 6 łyżek cukru Przełożenie rolady: 1 słoiczek marmolady Masa: 1 puszka brzoskwiń 1/2 litra śmietany kremówki 1 galaretka czerwona 2 galaretki żółte lub 3-4 łyżki żelatyny Wykonanie: Najpierw pieczemy roladę
Ciasteczkowy PotwórSernik malinowy pychota :D Składniki: 1 kg sera twarogu 500 g malin + ok 100 g do dekoracji 2 galaretki malinowe 40 g cukru pudru
Niezły Młynekcoś przyrządzić. Mam ochotę na...?Truskawki. I coś słodkiego.Kolejny szybki, lekki i bardzo letni deser. Kwintesencja smaku świeżych truskaweki kremowej masy jogurtowej. Efekt szybkiego przeglądu zawartości kuchennych szafekoraz lodówki, pustoszejącej niebezpiecznie. Zapraszam, częstujecie się. TRUSKAWKOWA NIBY-LEGUMINKA. (autorski;) 500g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500g jogurtu naturalnego łyżeczka soku z cytryny Galaretki przygotowałam zgodnie z recepturą na opakowaniu
W kuchni Karmel-itkiDelikatne ciasto biszkoptowe z wnętrzem z owoców i galaretki, oblane kakaową polewą. Wychodzi zawsze, sami dobieramy smak galaretki i owoce jakich użyjemy. Owoce mogą być świeże, z kompotu lub mrożone. Przepis pochodzi ze starego zeszytu z przepisami, gdzie występuje on pod nazwą "skubaniec". Wpisując w wyszukiwarce tę nazwę, pokazało mi ciasto kruche znane jako pleśniak, więc zmieniłam nieco jego nazwę(...)chłodzące desery. Składniki: (na formę o średnicy 28 cm) 6 jajek (od kur z wolnego wybiegu) 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (typ 450 - 500) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka octu polewa: 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki masła 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao naturalnego dodatkowo: 2 galaretki
Kuchcik gotujeczekamy aż stężeje. Następnie na galaretkę wlewamy delikatnie masę serową, przekładając ja 2-3 plasterkami truskawek. Zapełniamy 3/4 naczynia. Odstawiamy ponownie filiżanki do lodówki. Na koniec wylewamy truskawkową galaretkę, jeśli masa serowa nie stężała nam dokładnie, pojawi nam się na serniku galaretkowa mozaika, jak na zdjęciu. Sernik powinien tężeć w lodówce co najmniej 5-6 godzin. Przed wyjęciem serniczków(...)filiżanki wkładamy na chwilę do wrzątku i delikatnie oddzielamy od ścianek naczynia cienkim nożem. Następnie przykrywamy talerzykiem i szybkim ruchem odwracamy. I oto mamy nasz pyszny deser w całej okazałości :-) Biorę udział w akcji
Kulinarne przygody Gatitywyjęciu z lodówki mamy przyjemny, orzeźwiający deser :) Forma o średnicy 25 cm Składniki: Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 100 g cukru pudru 2 jajka szczypta soli Masa śmietanowa: 250 g mascarpone 200 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru skórka otarta z cytryny Dodatkowo: 300 g borówek 1 galaretka truskawkowa Ciasto: Wszystkie składniki dokładnie i szybko
My simple kitchenchyba każdy, choć nie wszyscy chętnie się to tego przyznają. Nie trzeba jednak z tych przyjemności rezygnować, tłumacząc się chęcią dbania o figurę czy aspektami zdrowotnymi. Dzisiaj przepis na deser idealny dla każdego, bo zdrowy i bez cukru. Mleko kokosowe Mrożone wiśnie Granola czekoladowa (lub inna) Miód (syrop klonowy lub inny syrop smakowy) Laska wanilii Tapioka Mięta do dekoracji(...)mleku kokosowym, najlepiej przez całą noc. Na 100ml mleka jedna łyżka stołowa tapioki. Wiśnie mrożone przekładamy do miski, tutaj podobnie – 100g jedna łyżka (dzięki temu będzie konsystencja niemalże galaretki). Wiśnie po rozmrożeniu nieco rozgniatamy, by puściły więcej soku i dodajemy tapiokę. Podobnie jak mleko kokosowe – zostawiamy na noc, aż namoknie. Do mleka kokosowego dodajemy ziarenka z jednej laski wanilii
MarcinChefCzy ja już zwracałam uwagę, że tartami ta jesień się zaczęła ? Była tarta z kurkami , później tarta z makiem i figami a dzisiaj będzie tarta na
Smaczna PyzaMasz ochotę na coś słodkiego. Ale nie na głupiego batonika, cukierka czy ciasteczko. Nie na domowy sernik ani na kawałek ciasta marchewkowego. Nie na zwykły
W kuchni Karmel-itkitaki piękny i podobno pyszny deser robiłam z Wikusią w niedzielę Sama bardzo rzadko jadam nawet keto „słodkości” i robię je głównie dla córki czy przy większych okazjach. Czekoladowe jajeczka wypełnione kokosowym ptasim mleczkiem i pomarańczową galaretką zachwycają nie tylko dzieci, ale i dorosłych Doskonale sprawdzają się na wszelkie imprezy, dziecięce urodziny czy na nadchodzące Święta Wielkanocne, gdzie
Ola la LCHFszklanki. I porządnie wymieszaj. Przestudź. 3. Do pucharków nałóż masę owocową i delikatnie zalej galaretką. 4. Schłodź w lodówce przez minimum dwie godziny(najlepiej przez całą noc) 5. Przed podaniem ubij śmietanę z łyżką cukru pudru i kilkoma kroplami soku z cytryny i udekoruj nią deser
U FiolkiSernik na zimno to fajny pomysł na deser w letnie, ciepłe dni. Robi się go szybko, jest łatwy do podzielenia, a i dzieciom na pewno posmakuje galaretkowata konsystencja ciasta. Mój sernik jest z dodatkiem borówek amerykańskich i brzoskwiniowych galaretek, ale równie dobrze można poszaleć i zastąpić owoce oraz smaki galaretek innymi. Jak nas wyobraźnia i kubki smakowe poniosą! Składniki
Simply Food