Słodki tort z świeżymi truskawkami, puszystym kremem o smaku białej czekolady i słodką galaretką. Idealny do kawy w letnie popołudnie! Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru
VioletoweKucharzenie250 g sera białego 2 szkl mleka 8 łyżek cukru sok z połowy cytryny 400 ml mrożonych malin 4 łyżeczki żelatyny 1 galaretka niebieska lub turkusowa
Gotowanie jest łatweU nas nie jada się raczej suchych ciast. Nawet na Wielkanoc na stole nie ma babki. Królują za to owoce, kremy, galaretki, musy i pianki. To
Życie zamknięte w smaku„Znacie taką reklamę „Winiary dobre pomysły dobry smak”. Muszę przyznać, że coś w tym jest. Gdy tylko stałam się posiadaczką nowej serii galaretek tropikalnych WINIARY, pomysły
Wiem co jemnawet stało się inspiracja do mojego deseru klik Jednak to nie to samo.Nadrabiam więc zaległości i życzę wszystkim ojcom smacznego świętowania. Pianka truskawkowa składniki na biszkopt 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki brązowego cukru składniki na mus truskawkowy 2 galaretki truskawkowe 1 kg truskawek 2 łyżki żelatyny
Przysmaki Karolkiczekoladą, to zapowiedź pysznego ciasta, czy deseru. Tym razem nawet szkoda czasu na wstęp. Ptasie mleczko borówkowe w czekoladzie. Składniki na biszkopt: - 4 jajka (temp. pokojowa) - 2 czubate łyżki mąki tortowej - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków* - 1/4 szklanki wrzątku* - ekstrakt waniliowy - szczypta soli Masa: - 3 galaretki (owoce leśne, czarna porzeczka – do wyboru(...)podgrzewamy (można w mikrofali). Schłodzone mleko skondensowane ubijamy przy użyciu robota do chwili, aż powiększy swoją objętość (prawie trzykrotnie). Do ubitego mleka wlewamy cienkim strumieniem zimną, ale jeszcze płynną galaretkę – cały czas ubijając. Do gotowej masy dodajemy umyte i odsączone z wody borówki – mieszamy. Wystudzonym biszkoptem wykładamy formę keksową (8,5cm x 32,5cm) w taki sposób, aby jedna
mojewypiekiinietylkoBardzo dobre ciasto, trochę z nim pracy ale warto. Polecam bardzo. Przygotowanie bezy – białka ubić na sztywną pianę. Jak już białka są sztywne powoli wsypywać
Kuchnia Pokoleńnutą kawową, która świetnie ożywia smak ciasta. Pyszne ciasto na niezbyt słodki deser na pewno posmakuje wszystkim łasuchom. Ciasto pomimo wykorzystania masy krówkowej nie jest wcale bardzo słodkie. Jego niewątpliwym atutem jest łatwość i prostota przygotowania, ale także przyjemy smak. Rewelacyjny efekt smakowy otrzymałam, dodając do ciasta galaretkę kawową, która okazała się przysłowiową wisienką na torcie. Bardzo dobrze współgra
Kuchcik gotujeIdealny deser na lato to sernik na zimno na biszkoptach z sezonowymi owocami. Składniki (duża tortownica): 2 op. sernika na zimno dr Oetkera 1 l mleka 0,5 kg serka mascarpone 2 śmietan-fix 2 galaretki truskawkowe maliny, jagody 1 op. biszkoptów Zawartość z opakowania miksujemy z mlekiem. Dodajemy serek mascarpone i śmietan-fix. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z przepisem
Pyszności Słodkościkonfiturowa galaretka z wiśni W tym roku wiśnie obrodziły wyjątkowo dobrze, usmażyłem z nich już powidła, nastawiłem nalewki, pora więc na kolejny żelazny punkt wiśniowego sezonu, delikatną konfiturę, idealną jako dodatek do pieczywa, czy też składnik deserów. składniki 3 kg wiśni 1 kg cukru środek żelujący na trzy kilo owoców sposób przygotowania Owoce wiśni myjemy, usuwamy pestki, a następnie wkładamy
Miód i pieprzmięciutka,połączenie,ciastek delicji,herbatników,bananów i masy budyniowej -po prostu rewelacyjny deser,który urzekł cała moją rodzinę SKŁADNIKI: DWIE PACZKI DELICJI POMARAŃCZOWYCH(PO 150 g) 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 5 BANANÓW 4 SZKL MLEKA 300G HERBATNIKÓW 3 BUDYNIE BANANOWE(MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ WANILIOWE) 400G MIĘKKIEGO MASŁA GALARETKA POMARAŃCZOWA PRZYGOTOWANIE: FORMĘ 25X30cm wykładamy dokładnie delicjami, budynie rozpuszczamy w szklance mleka
Swojskie jedzonkoKonfiturowa galaretka z wiśni w tym roku wiśnie obrodziły wyjątkowo dobrze, usmażyłem z nich już powidła, nastawiłem nalewki, pora więc na kolejny żelazny punkt wiśniowego sezonu, delikatną konfiturę, idealną jako dodatek do pieczywa, czy też składnik deserów. Składniki 3 kg wiśni 1 kg cukru środek żelujący na trzy kilo owoców Sposób przygotowania Owoce wiśni myjemy, usuwamy pestki, a następnie wkładamy
Miód i pieprzŚmietanowiec Deser, który można zjeść oczami:) Kolorowy, galaretkowy, dzieci go uwielbiają :) Polecam, zwłaszcza na gorące, upalne podwieczorki. Można go modyfikować dodając biszkopty, owoce, co kto lubi. Do pracy można wciągnąć dzieci, moja 4-letnia córka kroi galaretki:) Składniki: 4 kolorowe galaretki 1/2 l mleka 1/2 l śmietany 30% 1 szklanka cukru 8 łyżeczek żelatyny wrząca woda Sposób przygotowania: Keksówkę
na moim stole...gotowe kruche babeczki :) A potem to pójdzie już jak z płatka... i deser gotowy :)Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 4 żółtka, 150 g margaryny, Nadzienie: 4-5 duże jabłka, szczypta przyprawy do dań słodkich Kamis, 2-3 łyżki cukru, 1/4 szklanki wody. 1 galaretka cytrynowa Dr. Oetker. Przygotowanie: Ciasto: Z margaryny, mąki
Aga w kuchnitylko zachwyty i ... prośba o kolejny kawałek. Teraz to ja stoję za blatem kuchennym i przygotowuje sernikowe pyszności dla moich pociech. Dziś zaserwowałam im śmietankowy sernik na zimno z galaretką i owocami. Mój sernik jest delikatny i prosty w wykonaniu. Nadaje się znakomicie do kawy lub herbaty, a nawet na przyjęcie... choć nie ma w nim normalnego sera. Zamiast sera(...)sernik na bazie sera twarogowego polecam Wam przepis na "Brzoskwiniowo-ananasowy sernik na zimno" . Wykonanie jest równie proste, a do tego sernik zachwyca mnóstwem soczystych owoców. Spróbujcie - idealny na deser lub przyjęcie. Zostawiam Was z dwoma przepisami. Smacznego. Składniki: (na blachę o średnicy 24 lub mniejsza) 500 g jogurtu naturalnego typu greckiego lub innego bardzo gęstego (opcjonalnie 500 g serka
Słodkie okruszki