Truskawki pomału już znikają z krzaczków..i trza korzystać jeszcze póki można.Taki deser można zrobić z dowolnymi owocami lub i z owocami i dodatkowo z galaretkami [klik] . Deser dodaję do akcji Desery na zimno .Pyszne desery można zobaczyć u : Dorotki , Sylwi , Kasi , Gosi , Joasi , Dorotki, Tereski , Dorotki . 500 ml mleka 3 łyżki cukru 300 ml ciepłej wody
Moje domowe kucharzenienowe, ale na razie skupmy się na tym co było :-) Dżem truskawkowy-bardzo pyszny, gładki, bez dużych kawałków owoców Przepis znajduje się tu KLIK Wspaniały truskawkowy deser z galaretką, bitą śmietaną oraz kaszą manną Przepis znajduje się tu KLIK Jogurtowiec zebra z truskawkami, lekki, pyszny :-) Przepis znajduje się tu KLIK Puszysty śmietankowo-kakaowy sernik(...)truskawkami i kruszonką-szybkie i pyszne :-) Przepis znajduje się tu KLIK Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych z truskawkami i galaretką-szybki łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje się tu KLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudeser pamiętam z dzieciństwa, jadałam go u mojej cioci. Jego wykonanie jest bardzo proste, najtrudniejsze jest wyciągnięcie go z butelki, zwłaszcza jeśli chcemy, żeby wyszedł idealnie. Ładny, nieładny, nie ważne. Ważne, że pyszny i zawsze wszystkim smakuje. Składniki: galaretki: żółta i czerwona * (po jednym opakowaniu po 75 g) 100 g galaretki pomarańczowej (niecałe 1,5 opakowania(...)dobrze wystudzona przelać ją do butelek. Wstawić deser do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z butelek przecinając je najlepiej nożyczkami. Kroić na plastry. * do przygotowania tego deseru użyłam galaretek firmy Master Cook, które niedawno dostałam do testowania. Mogę je śmiało Wam polecić z czterech względów: duże opakowania w bardzo korzystnej cenie- opłaca się dużo bardziej niż kupowanie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaLato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy sernik
Ostra na SłodkoBłyskawiczne, banalnie proste ciasto malinowe na zimno, do przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :) Składniki na małą blaszkę 20x25cm: ok 1/2 paczki herbatników maślanych 2 galaretki malinowe 250 ml kremówki 36 % 1/2 - 1 szklanka świeżych malin Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej
Ze smakiem i z pasjąOrzeźwiający i delikatny sernik przygotowany na bazie jogurtów greckich. Jest trochę czasochłonny ale za to banalnie prosty do zrobienia. Polecam taki deser na wiosenne przebudzenie. Składniki 2 jogurty greckie ( 2 x po 400 g) 2 galaretki agrestowe 1 galaretka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyCiasto, które wymyśliłam na urodziny mojej młodszej siostry, jako że wstąpiła już w zaawansowany wiek należy jej się dedykowany deser. Podany na fenomenalnej Martha gold prezentuje się bosko. Składniki: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe okrągłe biszkopty 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 3 łyżki cukru
Malinowe Pocałunkinależy użyć do 3 dni od otwarcia. Więc był to odpowiedni czas na jego użycie. Najlepsze, że deser jest prosty w przygotowaniu i w sam raz na letnie dni. Pianka jest puszysta, delikatna i przyjemnie orzeźwiająca. SKŁADNIKI : mleko skondensowane – 200 ml galaretka o smaku owoców leśnych – 1 opakowanie woda – 250 ml jagody – garść serek danonek truskawkowy – 1 sztuka(...)Zostawić do ostudzenia i przełożyć do lodówki aż stężeje w połowie. Galaretkę dać do miski. Dolać skondensowane mleko, mały serek truskawkowy danone i wymieszać mikserem do powstania pianki. Dodać jagody i przemieszać. Przełożyć do plastikowego pojemnika, szczelnie zamknąć i włożyć do zamrażalki. Wyjąć po 1,5 godziny. Deser przełożyć do pucharków i posypać startą białą czekoladą
kuchniabellissima.wordpress.commleka kokosowego. Odstawiamy na chwilę do schłodzenia, ale gdy tylko zacznie gęstnieć wylewamy do większych półkulistych foremek silikonowych, a w środku masy umieszczamy gotowe już półkuliste miętowe galaretki. Wkładamy deser do lodówki, żeby dobrze zgęstniał. Z pozostałego naparu miętowego przygotowujemy "kawior". Dodajemy do niego 2 łyżki soku z cytryny i 1 gram agaru. Cały czas mieszając(...)dobrze przepłukać na sitku pod bieżącą wodą, aby pozbyć się oleju. Jeśli zostanie Wam trochę galaretki z agaru, wystarczy ją ponownie podgrzać, aby się rozpuściła i można jej użyć do posmarowania gotowych już zimnych deserów, aby nadać im błyszczącą powierzchnię. Agar z kontakcie z zimnym musem natychmiast zgęstnieje. Gotowe desery wykładamy
Quinoa Raz!zimno - wyszedł deser :) Czasami jednak takie eksperymenty się opłacają. Połączenie słodkiego serka, drobin czekolady oraz truskawek daje nam finał w postaci chwili zapomnienia na którą skusi się mały jak i duży smakosz. Jest to również świetnie orzeźwiająca propozycja na upalne dni. Składniki - 30 dag truskawek - ok.300 g serka homogenizowanego o smaku stracciattela - 1 opakowanie galaretki truskawkowej - 3 łyżeczki(...)wyłożyć do pucharków na stężały mus, schłodzić w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody. Przelać do pucharków, pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Uwaga – sprawdzona rada 1) niestety z racji, że tak jak w przypadku wielu produktów, jest żelatyna i żelatyna deser mus truskawkowy może nie stężeć czego sam doświadczyłem ( do każdego pucharka
Świat SmakuNaprawdę lubię ten czas. Jeszcze nie jesień, a już nie lato. I ten złoty przełom pór roku zainspirował mnie do stworzenia lekkiego deseru, który łączy w sobie letnie owoce i wspomnianą wcześniej kwiatową pannę zwiastującą jesień - nawłoć. Galaretki udały się znakomicie! :D Soczyście owocowe z delikatnym ziołowym posmakiem nawłoci, a do tego naprawdę proste! Skosztujcie ;) Nawłociowe galaretki z owocami Potrzebujesz
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPyszne kruche tartelki nadziane budyniem, owocami i galaretką. Mniam <3 Przepis pochodzi z magazynu "Pyszne. Nr 6/2016". Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto (8 sztuk
My Culinary ArtCała kopułka na serniku obłożonym kiwi wykonana jest z galaretki - również kwiat, który jest w środku. Do zrobienia bardziej wymyślnych kwiatów trzeba użyć specjalnych narzędzi, ale
Przepisy KulinarneProdukty Potrzebne: Kiwi- 4 sztuki galaretka kiwi- 2 opakowania po 77gr żelatyna-fix- opakowanie słodki twaróg- 1Kilogram herbata- 1Szklanka biszkopty- 1Paczka 120gram śmietana kremówka-400Mililitrów
pichcisztoDzisiaj mamy propozycję na bardzo fajną galaretkę dla dzieci. Wygląda jak arbuz, czym zachwyca maluchy. Nawet największy niejadek się skusi na takiego galaretowego arbuza :) Składniki: 1
Kolizje Smakówciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było mi na rękę. Polecam… Porcelana ze sklepu(...)biszkoptów na wierzch). Następnie wylać pozostałą masę kefirową, wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na około 30-60 minut, aż masa stężeje. 6. Pozostałą ostygniętą, lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch schłodzonego deseru. Owoce poukładać na wierzchu, delikatnie zanurzając je w galaretce (np. przy pomocy łyżki). Blaszkę wstawić z powrotem do lodówki na parę godzin, aż galaretka całkowicie stężeje
Mała Cukierenkaciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było mi na rękę. Polecam… Porcelana ze sklepu(...)biszkoptami i zalać je kefirową, lekko tężejącą galaretką. Wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na około 30-60 minut, aż masa stężeje. 6. Pozostałą ostygniętą, lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch schłodzonego deseru. Owoce poukładać na wierzchu, delikatnie zanurzając je w galaretce (np. przy pomocy łyżki). Blaszkę wstawić z powrotem do lodówki na parę godzin, aż galaretka całkowicie stężeje
Mała Cukierenka