Pyszny i lekki deser, który polecam każdemu :) Mi niestety udało się jedynie odrobinę skosztować, bo resztę zjadł mój Ukochany (jeden pudding po drugim!). Teraz już wiem, że następnym razem muszę przygotować więcej puddingu. Ale to nie szkodzi, bo nie ma lepszej nagrody za czas spędzony w kuchni, niż widok znikających w całości dań i radość najbliższych :) Pudding tak naprawdę możecie(...)przygotować z inną galaretką i owocami, możecie również polać go gotowym sosem lub podać bez dodatków - sam w sobie smakuje wyśmienicie. No to zaczynamy! :) Składniki (teoretycznie na 2 porcje:)): 2 łyżki drobnej tapioki 250 ml mleka kokosowego (mała puszka) 1 łyżka ksylitolu lub cukru trzcinowego kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo (opcjonalnie): 15 truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej 250 ml wrzącej
My Culinary ArtSKŁADNIKI / 2 porcje: * 2 kawałki babki piaskowej – użyłam babki z tego przepisu * 1 jabłko * 200 ml mleka * 3 suszone morele * 8 pistacji * 1 łyżeczka cukru
MohiellaBardzo smaczne ciasto, które zawsze wychodzi. Nie wymaga od nas dużego wkładu pracy i jest łatwe w przygotowaniu. Jeżeli nie wychodzą Wam ciasta pieczone, to jest
Passions hobbies lifeChyba najprostszy i najpyszniejszy sernik na zimno jaki udało mi się stworzyć to właśnie ten, o którym Wam zaraz napiszę. Pyszny spód z kruchych ciasteczek oblanych
MamaOskarkaSkładniki: 1 kg twarogu sernikowego (w wiaderku) 330 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny około 100 ml wody 1 opakowanie cukru waniliowego
Qchnia po prostuCzy Wy też macie w zamrażarce awaryjny zapas mrożonek, ma wszelki wypadek ? Ja zawsze trzymam mały zestawik mrożonych warzyw i owoców. I jak przychodzi nam nagła
Kulinarne przygody GatityTo ciasto bez pieczenia powstało w przypływie truskawkowej chwili. No.. zaprzeczcie jeśli takowych nie macie, a ja i tak nie uwierzę :p Potrzebujemy: 330 ml
MamaOskarkaSkładniki: Ciasto: 130 g szklanki mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 jajka 80 ml śmietany 18% 80 g margaryny + mała cząstka do smarowania formy 1
Qchnia po prostuPolecam fajny domowy deser malinowy, który się super prezentuje i może być ozdobą każdego stołu. Składniki: 1 litr mleka, opakowanie żelatyny 50 g, syrop malinowy lub cukier, żelki. Żelatynę rozpuszczamy w szklance wody. Połowę mleka podgrzewamy i dodajemy syrop lub cukier... Potem dorzucamy żelatynę i dokładnie mieszamy, a jak się już ładnie rozpuści, to dolewamy pozostałe mleko(...)schładzamy/studzimy do czasu... żeby się nie ścięło. Szykujemy foremki do babeczek i wrzucamy żelki. Zalewamy schłodzoną galaretką i wstawiamy do lodówki. Jak galaretki zaczną się ścinać możemy powkładać jeszcze żelki miśki. Tak przygotowane chowamy do lodówki. Przed podaniem na stół ozdabiamy np. posypką ... Serwujemy w foremkach lub bez wg uznania :) Smacznego ! Polecam
chleba naszegoWarstwa biała- serowa zrobiona z twarogu z kostki, naturalnego jogurtu, dla usztywnienia z żelatyną. Górna pomarańczowa żelka wyłącznie ze świeżych pomarańczy i również z dodatkiem żelatyny, bez kupnych galaretek. Cały deser słodzony miodem, który nie traci swoich właściwości, gdyż nie poddajemy go obróbce cieplnej. Mnie deser zachwycił nie tylko smakiem, ale też wyglądem, bo prezentuje się świetnie! Nikt nie pomyśli
Nastoletnie WypiekanieBardzo lekki i świeży deser na coraz cieplejsze dni, super sprawdzi się latem, lub jeśli umiarkowanie lubicie słodkości ;) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy pęczek mięty 3 dojrzałe owoc maraqui 3 łyżki miodu 3 łyżeczki żelatyny 100 ml gorącej wody Wykonanie: Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. uinoę starannie blendujemy z liśćmi mięty i dwoma łyżkami miodu. Dodajemy(...)pół i ich zawartość mieszamy z łyżką miodu i pozostałą żelatyną. Wylewamy do foremek na masę z quinoy i mięty. Ponownie odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gdy galaretka zastygnie, deser jest gotowy :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Quinoa Raz!Składniki: Ciasto: 2 duże jajka 70 g drobnego cukru 50 g mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Mus truskawkowy: 1 kg truskawek (świeżych
Qchnia po prostuDziś przedstawiam przepis na banalne w przygotowaniu wafelki wypełnione masą galaretkową. Ja wybrałam smak truskawkowy i pomarańczowy, ale wybór jest całkowicie dowolny :) Przepis znalazłam na stronie
My Culinary ArtNajlepszy przepis na pyszny, orzeźwiający, aksamitny sernik bez pieczenia, czyli sernik na zimno z serków homogenizowanych (serki homo) jest ten, który przygotowywała zawsze moja mama. Tym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOstatnio miałam niezwykłą ochote na jakieś fajne lekkie ciasto. Zainspirowana przepisem z gazety postawnowiłam wykonać śmietanowiec z winogronami. Efekt przerósł moje oczekiwania. Ciasto robi się bardzo
Kolizje Smaków