deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:17/245)

Sernik na zimno z galaretkami i jeżynami 213

Sernik na zimno z galaretkami to idealne ciasto na letnie południe, do tego proste w przygotowaniu, bo nie trzeba go piec. Przypadnie do smaku tez dzieciom

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Słodkie środy - Deserki galaretkowe w słoiczkach 146

prosty. Właściwie dobór smaków zarówno galaretki, jak i owoców i dodatków można komponować na wiele sposobów i w ulubionych zestawieniach. My przedstawiamy tylko propozycję podania owocowych słodkości. Prosty deser z galaretki owocowej i owoców podany w słoiczkach nabiera niecodziennego charakteru. Można również zakręcić słoiczki i zabrać je ze sobą np. do pracy czy na piknik majówkowy. Deserki galaretkowe w słoiczkach

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Cydrowa galaretka z czarnym bzem 113

fanów smaku cydru, ale nie tylko :) Lekka, delikatna, orzeźwiająca galaretka pełna cudownych kwiatów czarnego bzu. Gotowanie cydru sprawia, że alkohol wyparowuje, jednak trzeba pamiętać, że nigdy nie wyparuje całkowicie. Zatem deser bardzo pełnoletni. I wegański, bo zamiast żelatyny, użyłam agaru. 1 porcja butelka cydru – 270 ml 1/2 łyżeczki agaru 2-3 łyżki kwiatów czarnego bzu Cydr mieszamy z agarem

Kucharzyca
Banany w galaretce 148

Świetny deser, łączący ciekawe smaki oraz efektowne wykonanie. Daje również możliwość zachęcenia małych niejadków do zjedzenia owoców bo które dziecko nie skusi się na galaretkę :) Składniki - 2 galaretki ( np. żółta i czerwona ) - 300 g waniliowego serka homogenizowanego - 1 łyżeczka żelatyny - banan Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz(...)odrobinie wody, wymieszać z serkiem. Serek wyłożyć na stężałą czerwoną galaretkę, schłodzić. Banana pokroić w krążki, wyłożyć na serek.  Zieloną galaretkę przygotować tak jak czerwoną, rozlać do pucharków, odstawić do całkowitego stężenia. Uwaga – sprawdzona rada 1) Deser można udekorować kawałkami owoców lub bitą śmietaną Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz

Świat Smaku
KAWOWA GALARETKA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I INKĄ 140

Pomysł na zrobienie takich warstwowych galaretek chodził mi po glowie już od dawien dawna! Najpierw zastanawiałam się nad kolorowymi, potem pastelowymi …. a zrobiłam całkiem inne! Zainspirowała mnie do nich moja ukochana kawa INKA! Kawę INKA połączyłam w różnych proporcjach z mlekiem i białą czekoladą, co sprawiło, że zyskała na przeróżne odcienie brązu. Deser wyszedł fantastyczny i zrobił furorę

Ostra na Słodko
Truskawkowy deser z kasza manną, galaretka oraz bitą śmietaną :-) Truskawkowa fantazja 217

zaprezentować jest wspaniały deser z truskawkami, kaszką manną oraz galaretką, całość zwieńczona jest korona z bitej śmietany. Deser pięknie i oryginalnie wygląda, zapraszam :-) SKŁADNIKI na 4 desery w szklankach 250ml -1 galaretka truskawkowa -1,5 szklanki mleka -4 łyżki kaszy manny błyskawicznej -5 łyżek przegotowanego i zimnego mleka -200ml śmietany 30 lub 36% -truskawki około 15-20 sztuk(...)ostygnie, wlewamy ją do szklanek, około 1/2 szklanki Następnie szklanki wsadzamy do lodówki ale tak by były pochylone, nada to deserowi piękny wygląd. Najlepiej postawić je na wytłaczankach z jajek, lub oprzeć o ściankę lodówki. Gdy galaretka w szklankach stężeje przechodzimy do dalszej pracy. Około 10 małych truskawek blendujemy na mus. W garnku gotujemy 1,5 szklanki mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
GALARETKA JABŁKOWA 141

Jabłka uwielbiam w każdej postaci, więc gdy usłyszałam o galaretce jabłkowej  nie oparłam się pokusie aby ją zrobić. Cudowny aromat i słodko-kwaśny smak

RAROSSA
Galaretka cytrusowa według Gordona Ramsay’a 288

Dzisiejsza propozycja to pyszny, prosty deser przygotowany na podstawie przepisu guru kulinarnego Gordona Ramsay'a. Galaretka cytrusowa przygotowana ze świeżych owoców, zalana syropem z cukru. Pachnie wspaniale, a smakuje wybornie. Mniam! Składniki: 1 sweetie 1 grejpfrut 2 pomarańcze 1 mandarynka 2 łyżeczki żelatyny Syrop z cukru: 125g cukru pudru 250ml wody Skórkę z 1/4 cytryny startej na grubej tarce (Przygotowanie

Kolizje Smaków
Pianka z quinoy i mleka kokosowego z kwiatową galaretką 142

długo, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Czekamy, aż galaretka przestygnie, ale należy uważać, żeby nie stężała. Gdy spód jest gotowy, a galaretka chłodna, układamy na wierzchu deseru kwiaty, zalewamy połową galaretki i odstawiamy do lodówki*. Gdy trochę zgęstnieje, dolewamy drugą połowę (można ją w międzyczasie mieszać, albo bardzo delikatnie podgrzać, aby była cały czas płynna) i znów wstawiamy do lodówki(...)całość stężeje, deser jest gotowy do podania ;) * Dzięki temu, że wylewamy galaretkę w dwóch etapach, a nie całą od razu. Kwiaty ładnie się w niej zatapiają i nie pływają po powierzchni. www.akademiakulinarnawhirlpool.pl     www.marcoghia.pl

Quinoa Raz!
Letni deser z owocami 189

taką pogodę .            Deser jest lekki ,orzeźwiający i delikatnie słodki idealny na każdą porę upalnego dnia. Do tego jest bardzo łatwy ,nawet dziecko sobie poradzi z jego zrobieniem :) Składniki na 8 salaterek : - 450 g naturalnego jogurtu - 2 galaretki pomarańczowe - 2 galaretki ananasowe lub w kolorze żółtym - 1 galaretka cytrynowa - puszka ananasów(...)lodówki, jak zastygnie układamy kawałki pomarańczy i zalewamy pomarańczową galaretką , wstawiamy do lodówki , jak zastygnie układamy po plasterku ananasa i zalewamy galaretką ananasową ,odstawiamy ponownie do lodówki na kilka godzin . Ubijamy bitą śmietanę ,przed podaniem dekorujemy desery bita śmietaną i listkami mięty

Wypieki Rene
Odchudzona panna cotta z truskawkami i galaretką 256

obok tego deseru obojętnie :) Moja panna cotta też jest cudowna! A przy tym dużo lżejsza niż jej oryginalna wersja. Gwarantuje, że jej smak na pewno Was nie rozczaruje i będziecie często powaracać do tego przepisu :)  SKŁADNIKI (4 porcje) panna cotta 150 ml jogurtu naturalnego 250 ml mleka sojowego waniliowego 2 łyżeczki ksylitolu 2,5 łyżeczki żelatyny galaretka z truskawkami(...)szklanek/kieliszków, tak aby masa wypełniła 1/3-1/2 ich objętości. Wstawiamy do lodówki do stężenia (2-3h). Aby uzyskać efektowny wygląd deseru, należy ustawić kieliszki pod skosem, opierając je np. o wewnętrzną ściankę lodówki i zablokować obciążoną deską. Galaretkę rozpuszczamy w 300-350 ml wrzątku i studzimy. Truskawki kroimy w kostkę i układamy ciasno na waniliowej masie. Całość zalewamy galaretką

DefinicjaSmaku
Galaretka dyniowo - pomarańczowa 178

przygotowaniu puree z dyni zostało mi sporo soku, który trzeba było odsączyć. Pomyślałam więc, że zrobię eksperyment i przygotuję galaretkę dyniową. Wyszła bardzo smaczna, lekko słodka i bardzo orzeźwiająca. Polecam spróbować każdemu, kto lubi domowe desery pozbawione chemii niewiadomego pochodzenia. W smaku bardzo przypomina melona. Potrzebne nam (na 2 porcje): - szklanka soku odsączonego z puree z dyni - sok z jednej

W poszukiwaniu inspiracji
Śmietanowiec na majówkę i "To będzie mój dom" 125

najbliższą majówkę proponuję Wam deser, na który miałam ochotę od dawna. A ostatnio kusiły mnie swoimi śmietanowcami znajome blogerki. Przepisów jest mnóstwo. Ja zrobiłam po swojemu. Zobaczcie, co mi z tego wyszło. Składniki : 3 galaretki truskawkowe 750 ml wrzątku 4 łyżeczki żelatyny 250 ml wrzątku 250 ml mleka 3,2% 400 g śmietany 18% 4 łyżki cukru odrobina oleju(...)minut (dosłownie na czas krojenia galaretek) do lodówki.  Brzegi tortownicy przetrzeć ręcznikiem nasączonym olejem. Ścięte galaretki pokroić na kawałki. Dorzucić galaretkę w kawałkach do białej masy. Wymieszać. Całość przełożyć do tortownicy. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki. Deser jest gotowy do jedzenia po godzinie, ale warto potrzymać w lodówce ok. 3 godzin. Będzie się wtedy lepiej kroił i przekładał

Weekendy w domu i ogrodzie
Deser arbuzowo truskawkowy z zsiadłym mlekiem 128

cukrem i sokiem z cytryny na gładką masę. Galaretki rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Wystudzoną galaretkę wlewamy wolnym strumieniem do masy arbuzowej, miksujemy. Wlewamy masę do średnich miseczek i wkładamy do lodówki na kilka godzin aby deser stężał. Przed podaniem wyjmujemy deser z miseczek i układamy na nim owoce

Qchnia po prostu
Deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. 211

Wakacyjno-kulinarnej rozpusty w wykonaniu moich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. Składniki: 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa) garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/ otręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz(...)czekamy aż stężeje tak, że nie będzie mieszać się z innymi warstwami. Kiedy to nastąpi do pucharków wlewamy jeżynowy mus i kolejną warstwę galaretki. Wkładamy do lodówki na kilka minut, a następnie na wierzchu deseru umieszczamy otręby zmiksowane z czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki, żeby całość stężała

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Proponowane wyszukiwania