deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:14/245)

Galaretki z mrożonych wiśni 138

Galaretki z musu wiśniowego pokropione białą czekoladą:) U Sylwii na blogu lemoncurdsylvii widziałam truskawkowe galaretki. Tak mnie zachwyciły, że postanowiłam zrobić wiśniowe. Natychmiast wstałam od monitora

AZgotuj!
Galaretka z czarnej porzeczki 205

Galaretka z czarnej porzeczki Pokusiłam się na zrobienie galaretki z czarnej porzeczki. Do tej pory rokrocznie robiłam dżemy z czarnej porzeczki. Oprócz mnie nikt nie chciał

na moim stole...
Truskawkowa galaretka 147

Próbowaliście robić sami galaretki zamiast kupować? Smakują zupełnie inaczej, tata był zaskoczony ;) Wychodzi bardziej sorbet, a nie przeźroczysto czerwona jaką znamy. Przepis znaleziony na Kwestia Smaku

W kuchni bez szafek
Galareta porzeczkowa 128

Galaretkę z porzeczki szczególnie lubię na świeżo, najlepiej z dodatkiem bitej śmietany. Celowo nie oddzielam skórki, czy pestek od soku, zostawiam wszystko jak leci, dzięki temu

Kuchenne aromaty
Dietetyczny deser na kefirze 370

gdyż ma przyjemny, orzeźwiający smak. Kefir jest też naturalnym probiotykiem. Była już na blogu kefirowa panna cotta z syropem pomarańczowym. Ostatnio przygotowałam też deser piernikowy na kefirze, czy Deser z galaretkami na kefirze (light) Ten dietetyczny deser na kefirze to właściwie lekka owocowa, orzeźwiająca pianka z poziomkami, które można zastąpić truskawkami. Dietetyczny deser na kefirze z poziomkami, polecam. Przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Panna Cotta 99

Panna Cotta to popularny, klasyczny włoski deser. Jego największą zaletą jest prostota: banalnie się go robi, nie wymaga całej masy składników i smakuje chyba każdemu. Jest idealną bazą, do której świetnie sprawdzi się galaretka, owoce czy owocowe sosy. Dzisiaj proponuję odrobinę lżejszą wersję z domieszką mleka, dzięki czemu jest mniej tłusta. I choć przepis odbiega od oryginału to według mnie(...)odstawić do lodówki, aż masa stężeje (ok. 4h). 6) Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. 7) Kiedy Panna Cotta będzie gotowa rozlać lekko tężejącą galaretkę i ponownie odstawić do lodówki. 8) Gotowy deser można udekorować owocami

Fitsweet.me
Pianka jogurtowa z galaretką i owocami 190

smaku. Masę wylać na galaretkę i wstawić do lodówki. Kiedy masa jogurtowa zastygnie, ułożyć na niej owoce i zalać drugą tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby wszystko dobrze zastygło. Kiedy przygotowujemy ten deser zimą, wtedy nie mamy możliwości użyć świeżych truskawek, wiśni czy innych sezonowych owoców. Ja mam na to sposób. Otóż używam owoców mrożonych, ale zalewam(...)galaretką zanim rozmrożą się. Wtedy owoce nie puszczają soku i smakują jak świeże. Taką piankę możemy przygotować na cieniutkim biszkopcie i/lub poprzekładać małymi biszkopcikami. Wtedy stanie się "konkretniejszym" deserem ;) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Galaretka z kiwi. Dieta - szybka przemiana 146

Więcej przeczytaj  tutaj . Szczególnie teraz zimą warto wykorzystać potecjał kiwi, bo jeden owoc zaspokoi dzienne zapotrzebowowanie na witaminę C. Przeważnie występuje jako dodatek do sałatek, deserów czy owsianki, dzisiaj jest gwiazdą. Galaretka jest bardzo smaczna, świetnie się prezentuje i jest bardzo zdrowa, ponieważ kiwi w deserze nie zostało poddane obróbce cieplnej. Galaretka z kiwi stanowi smaczną przekąskę(...)agarem, wymieszać i rozlać do naczyniek. Dodatkowe kiwi obrać i pokroić w plasterki. Ułożyć po 2 plasterki z boku każdego naczyńka delikatnie zsuwając trzonkiem łyżeczki. Odstawić do lodówki, by deser stężał przed podaniem na górę pucharków wyłożyć jogurt grecki wymieszany z 1 łyżeczką zmielonego na puder ksylitolu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser kasztanowo-kawowy i powrót do codzienności 179

można znaleźć je mrożone - już obrane i podgotowane, gotowe do użycia - genialny pomysł!). Mamy więc krem kasztanowy z dodatkiem ricotty, warstwę intensywnie kawowej galaretki, delikatny mus kawowy i migdałowo-kasztanowy nugat. C. się w tym deserze zakochał, szczególnie przypadł mu do gustu chrupiący wierzch, który bezczelnie podjadał z miseczki, zanim zdążyłam udekorować nim desery. Dzięki dodatkowi sody do karmelu staje(...)święta , przygotujcie taki deser w weekend i zjedzcie w doborowym towarzystwie. Nie pożałujecie - gwarantuję! Deser kasztanowo-kawowy Składniki: (na 4-6 porcji) mus kasztanowy: 100 g słodzonego kremu z kasztanów 50 g sera ricotta 180 ml śmietany kremówki (38%) 2 listki żelatyny galaretka kawowa: 150 ml kawy 2 listki żelatyny mus kawowy: 2 żółtka 2 łyżki cukru 45 ml mocnej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pijana galaretka z owocami 163

Pyszny i orzeźwiający deser z % i mnóstwem bąbelków, idealny na ciepłe dni :) Jego przygotowanie jest niesamowicie proste, jedyne czego od nas wymaga ten deser to odrobiny cierpliwości, którą musimy sie wykazać w czasie oczekiwania na stężenie galaretki :) Do jego przygotowania polecam wybrać dość słodki cydr, chyba że preferujecie wytrawne desery. Gwarantuje, że takim deserem zrobicie furorę wśród gości :) SKŁADNIKI

DefinicjaSmaku
Panna cotta z limonką 169

znalazłam ciekawy przepis na Panna cottę. Limonkę w lodówce znalazłam, kremówkę też , więc nie było na co czekać. :) Pyszny i łatwy w przygotowaniu deser. źródło:"Przyjaciółka"   Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30 %  galaretka agrestowa starta skórka z limonki 2 łyżki cukru sos malinowy Sposób przygotowania : Nalać 1/3 szklanki wrzącej wody i wsypać całą galaretkę , mieszać do całkowitego rozpuszczenia(...)wrzenia i gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Śmietanę połączyć z galaretką i wrzucić starta skórkę z limonki i na końcu wymieszać. Okrągłe foremki, salaterki opłukać zimną wodą i ponalewać masę śmietanową. Wstawić do lodówki aby deser stężał. Aby lepiej wyszły z foremki należy foremki z masą zanurzyć w gorącej wodzie a następnie odwrócić

Różne smaki w kuchni
Truskawkowe trifle 153

Pyszny, warstwowy deser wywodzący się z Anglii. Składa się z warstwy galaretki z truskawkami, biszkoptu nasączonego galaretką, budyniu (warto pokusić się o zrobienie go samodzielnie) oraz bitej śmietany. Przepis znaleziony u Doroty . Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 1 galaretka truskawkowa około 350 g truskawek kilka biszkoptów lub domowego biszkoptu budyń waniliowy 500 g mleka do przygotowania budyniu(...)stężenia. Na zastygniętej galaretce ułożyć po bokach pucharków plasterki truskawek. Na środku ułożyć kawałki biszkoptów. Nasączyć galaretką. Odłożyć do lodówki. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić. Ułożyć na warstwie biszkoptów. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na budyń. Deser ozdobić plasterkami truskawek. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Truskawkowy zawrót głowy (deser truskawkowy) 1139

pyszne, delikatne, bardzo lekkie, na bazie bitej śmietany, lub jogurtu naturalnego i dużej ilości truskawek. Spód deseru tym razem Truskawkowy zawrót głowy (deser truskawkowy): Składniki: spód: 5 łyżek crunchy z czekoladą, zalane 3 łyżkami galaretki Mus truskawkowy: 50 dag truskawek, 1 galaretka truskawkowa Winiary 2 łyżeczki żelatyny 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru pudru Do dekoracji: świeże truskawki(...)zmiksowanymi truskawkami. Gdy galaretka zaczyna tężeć wlewamy ją do truskawkowej masy, dokładnie łączymy z z musem truskawkowym, przekładamy na spód. W masie truskawkowej zatapiamy całe truskawki. Gdy masa jest lekko stężała na jej powierzchni układamy plasterki truskawek. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, ja wstawiłam na całą noc. Gdy deser jest gotowy, ściągamy folię, wyciągamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pianka zebra leciutka jak piórko (188 kcal) 587

Prosty i szybki (nie licząc czasu, który musi odstać w lodówce) deser. Użyłam galaretki fioletowej, zielonej i żółtej. Niestety kolory dwóch ostatnich się zlały, mogłam wybrać jeszcze jeden bardziej intensywny kolor. Mimo wszystko deser i tak wygląda bardzo ładnie Ponadto, jeśli ciasto podzielimy na 9 części, to jedna będzie miała tylko ok 188 kcal (jeśli zrezygnujemy z białej czekolady

e-PrzepisyKulinarne
Deser niebo 213

Deser, który skradł moje serce. Proste połączenie składników, a jakie efektowne :) Deser niebo to połączenie galaretki o smaku wieloowocowym i bitej śmietany. Niebo w gębie :) Oczywiście do deseru możecie dodać jakieś owoce, np. winogrono lub borówki.  Składniki na porcję dla 4 osób: 1 galaretka niebieska (wieloowocowa) 250 ml śmietany 30% 2 płaskie łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny(...)pomocą miksera - ubić śmietanę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i wlać żelatynę. Śmietanę wstawić na chwilę do lodówki. Do szklanek/pucharków nakładać lekko tężejącą galaretkę i śmietanę. Przygotowane desery wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrowymi perełkami.   Rada: - aby uzyskać efekt chmurki to śmietanę należy nakładać na ścianki szklanek/puchark

Ugotować

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję