lodówki. Ciasto jest śliczne i bardzo smaczne. Nasączone, mocno kokosowe, z owocowym akcentem - pyszne! Polecam bardzo! :) #Jak nie marnować jedzenia: Szybki deser w pucharku: kilka łyżek kremu kokosowego galaretka o dowolnym smaku ok. 100 g borówek lub innych owoców biszkopty lub herbatniki Na spód pucharka wykładamy pokruszone herbatniki lub biszkopty, na to wykładamy kilka łyżek kremu kokosowego(...)następnie owoce, a całość zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, by galaretka stężała, a krem zgęstniał. Szybki i smaczny deser gotowy
Cooking Monsterdobry czas aby przygotować słodkości na zimno, bo po co dodatkowo nagrzewać mieszkanie ;> W niedzielę do kawki gościł u mnie jogurtowiec z kolorowymi galaretkami i dużą ilością truskawek. Na tą pogodę deser na zimno sprawdzi się idealnie;) Składniki: 3 różnokolorowe galaretki szklanka cukru 1/4 szklanki mleka 3 szklanki naturalnego jogurtu 1/2 szklanki śmietany(...)ubić z cukrem pudrem, dodać jogurty naturalny, mleko, oraz pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na tortownicę (24 cm). Pozostawić w lodówce do stężenia. Na wierzch deseru wyłożyć pokrojone na pół truskawki i zalać tężejącymi galaretkami. Smacznego
Krakowskie smaki AniGalaretki, to jeden z najprostszych deserów, a zarazem wspomnienie z dzieciństwa. Deser po który najchętniej sięgałam. Galaretka jest orzeźwiająca i można się nią zajadać bez końca. Świetnie sprawdza się na przyjęciach. Warto do niej dodać trochę owoców(...)sezonowych, egzotycznych, świeżych, suszonych czy z puszki, a także bitą śmietanę. Dziś przedstawiam przepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania z łatwego przepisu na szybki deser. Składniki: Galaretka o smaku winogronowym kilka plastrów ananasa z puszki pomarańcza czerwone winogrona kiwi śliwki węgierki Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Pozostawiam do wystygnięcia. Owoce kroję na kawałki
Słodki ZakątekGalaretki, to jeden z najprostszych deserów, a zarazem wspomnienie z dzieciństwa. Deser po który najchętniej sięgałam. Galaretka jest orzeźwiająca i można się nią zajadać bez końca. Świetnie sprawdza się na przyjęciach. Warto do niej dodać trochę owoców(...)sezonowych, egzotycznych, świeżych, suszonych czy z puszki, a także bitą śmietanę. Dziś przedstawiam przepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania z łatwego przepisu na szybki deser. Składniki: Galaretka o smaku winogronowym kilka plastrów ananasa z puszki pomarańcza czerwone winogrona kiwi śliwki węgierki Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Pozostawiam do wystygnięcia. Owoce kroję na kawałki
Słodki ZakątekGalaretka owocowa nigdy nie była dla mnie wystarczająco owocowa. Nawet wrzucenie do pucharków owoców moim zdaniem nie nadawało jej wystarczająco wyrazistego smaku. Pewnego dnia wpadłam na
Pyza i Surówkapianki Marshmallow, do tego pastelowy róż to ich ulubiony kolor, który dominuje w tym kolorowym deserze. Mam nadzieję, że ten piankowy deser zachwyci również dorosłych. Piankowy kolorowy deser powstał z pianek i galaretek i ma urocze, delikatne, pastelowe kolory. Piankowy deser dla najmłodszych trochę strukturą przypomina jogurtowiec z galaretkami , lub serniki na zimno . 100 ml zimnego mleka 120 g pianek(...)wody. Gdy będzie lekko tężała, 3/4 dodajemy do masy piankowej, mieszamy trzepaczką na puszystą piankę. Przekładamy masę na stężałe galaretki. Warstwę pianki dekorujemy resztkami kolorowych galaretek, które rozdrobniłam za pomocą widelca. Deser wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. The post Piankowy deser dla najmłodszych appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj pomysł na deser z wykorzystaniem szampana. Jeżeli nie wypiliście całego wina musującego to zamiast go wylewać, polecam przygotować szampańskie galaretki. Do poniższego deseru możecie dodać dowolne owoce, np. brzoskwinie, mandarynki. Ja dodałam mrożone maliny (bez wcześniejszego ich rozmrażania) i ziarenka granatu. Składniki na 3-4 porcje: niecałe 2 szklanki szampana 2 łyżki cukru pudru 3 płaskie łyżki żelatyny(...)szklanką wrzącej wody. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i ostudzić. Następnie wlać ją do szampana. Ponownie wszystko wymieszać. Owoce ułożyć w kieliszkach bądź salaterkach. Zalać lekko tężejącą galaretką. Przygotowane desery wstawić do lodówki i podawać dopiero wtedy, gdy całość zgęstnieje
Ugotowaćpewnego dnia skradła moje serce :) A jeszcze bardziej zapunktowała jak wstawiła przepis na pyszną galaretkę! Jak tylko zobaczyłam jej piękne zdjęcia, od razu wiedziałam że ten deser będzie gościł u mnie często Galaretki pochłaniamy w ilościach niezliczonych, więc w tej kwestii trafiła w dziesiątkę! Moje zdjęcia nie są takie cudne jak Kuchnia waniliowa ale deser jak zapewne
Olikowa kuchniagalaretkę, żelatynę zastąpcie agarem lub użyjcie owoców z puszki. Składniki (na ok. 5 porcji): 600 ml śmietanki 30 proc. pół szklanki trzcinowego cukru pudru 1 łyżka żelatyny do deserów na galaretkę: ok. 10 truskawek 1 łyżka cukru 1 łyżeczka żelatyny Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności trzeba przygotować galaretkę. W tym celu truskawki ( o tej porze roku mrożone) zalewamy niewielką ilością(...)łyżeczkę żelatyny i mieszamy. Gdy się rozpuści, dodajemy do truskawek i dokładnie mieszamy. Rozlewamy do miseczek i odstawiamy do przestygnięcia, po czym wstawiamy do lodówki, by galaretka się ścięła. Teraz przygotowujemy główną część deseru. Na dno garnka wlewamy odrobinę wody, a za chwilę śmietankę (dodatek wody zapobiegnie przypaleniu się śmietany). Do gorącej porcjami dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy trzepaczką
W SMAKMacie ochotę na deser, który daje kopa? Nic prostszego - wystarczy przygotować galaretkę kawową. To doskonały deser dla dorosłych (pamiętamy, że dzieci i kawa to nie najlepsze połączenie). Ostatnio w kuchni bardzo często wykorzystuję kawę i ten eksperyment wyszedł bardzo udany. Ja użyłam kawy rozpuszczalnej, chociaż jeśli macie ekspres do kawy, możecie wykorzystać mieloną. Ja na ekspres czekam z wielką niecierpliwością(...)cukru - 3 łyżeczki żelatyny spożywczej *dodatkowo: - bita śmietana Przygotowanie: Kawę zalać wrzątkiem, posłodzić i wymieszać z mlekiem. Dodać żelatynę i mieszać aż do całkowitego jej rozpuszczenia. Następnie przelać ciepłą galaretkę do szklanek i odstawić do ostudzenia. Galaretkę w temperaturze pokojowej wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Podawać udekorowaną bitą śmietaną
W poszukiwaniu inspiracjiGalaretka z owocami i bitą śmietaną to typowy deser z dzieciństwa który bardzo miło wspominam. Jednak w takie upały jak teraz podawanie deseru z bitą śmietaną bywa ryzykowne ponieważ bardzo szybko się rozpuszcza. Zrobiłam małą modyfikację i powstał pyszny deser który smakuje i wygląda świetnie, polecam :) 250 ml śmietanki 30% galaretka jagodowa WINIARY szklanka wrzątku galaretka poziomkowa WINIARY
Mienta blogŚwiąteczne desery Dzisiejszy dekadencki galaretka z owocami to perfekcyjne zakończenie świątecznej kolacji. Mocno owocowy jest dobrą okazją na opróżnienie zamrażarki i spiżarni, czy raczej półki w piwnicy, bo kto dzisiaj jeszcze ma spiżarnię ? Spiżarnie, jadalnie, gabinet, tego typu pomieszczenia wyszły dawno z mody. Za to coraz częściej słyszę o pokoju do prasowania. Gdy się
dolcevitainmykitchengalaretkę?! Dziewczyno! Nie rzuca się takich słów jak " kisiel " nadaremno! Nabieram więcej powietrza, żeby dotrwać do końca wiadomości: "... Wiesz, chodzi o taki sycylijski deser " - zaczynam się uspokajać, tętno wraca do normy - " To właściwie galaretka. Cynamonowa ." Mów do mnie jeszcze... Cynamonowa .... , to słowo uspokaja jak kołysanka z dzieciństwa. Z tego niespodziewanego, cynamonowego błogostanu wyrywa mnie jedno zasadnicze pytanie(...)osoby/ 500 ml wody 15 gr cynamonu w laskach 160 gr cukru 60 gr mąki kukurydzianej 50 gr gorzkiej czekolady pistacje do ozdoby *opcjonalnie adwokat Deser jest dla mnie skrzyżowaniem galaretki z budyniem. Ma kremową konsystencję, dodatek czekolady idealnie współgra z cudownym, cynamonowym aromatem. Bazowałam na przepisie przesłanym przez Małgosię . Jego autorką jest mieszkająca we Wloszech Brytyjka, Valentina Harris. Zmieniłam
KUCHARNIATruskawkowy pucharek to czerwono-różowy deser - połączenie galaretki i truskawek. Uwielbiam desery na zimno, więc zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Przepis zgłaszam na akcję lekkie desery bez piekarnika. Składniki na 4 pucharki: 1 galaretka truskawkowa 125 g jogurtu, np. naturalnego (ja użyłam jogurtu naturalnego z musem truskawkowym) truskawki wg uznania Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale rozpuścić
UgotowaćDeser "niebo w gębie" Galaretka to wspaniały i leciutki deser na nadchodzące upalne dni. Mając do dyspozycji różnokolorowe galaretki z tropikalnej edycji WINIARY można wyczarować, co nam się tylko zamarzy. To, co dziś jedliśmy na deser to dosłownie „niebo w gębie” :) Składniki potrzebne do przygotowania deseru „niebo w gębie”: 2 galaretki Winiary Blue Curacao, bita śmietana w sprayu(...)blacie do wystudzenia. Gdy galaretki nie są już gorące wstawiam do lodówki, aby zaczęły krzepnąć. Na wpół stężałą galaretkę mieszam łyżką i zaczynam nakładać do pucharków lub dużych kieliszków, dodając gdzieniegdzie bitą śmietanę tak, aby utworzyła chmurki. Deser gotowy. Deser "niebo w gębie" SMACZNEGO
Gotuj Się Kto Może