deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:2/245)

Desery 239

Jabłka zapiekane Galaretka z pianką Figa z miodem i migdałami Deser z owocami i czekoladową bitą śmietaną Galaretka z truskawkami Deser galaretkowy "nabity w butelkę" Owocowy mus z granolą Orange curd Smoothie ananasowe z kiwi Galaretka z białego(...)wina Trufle czekoladowe Domowy cukier waniliowy Szyszki ryżowe Czekoladki z nadzieniem mleczno malinowy Szpajza cytrynowa -śląski deser Gruszki w różowym winie z sosem karmelowym Trifle borówkowe Semifreddo truskawkowo czekoladowe Deser galaretka z truskawkami Deser grecki z musem truskawkowym Eton mess z rabarbarem Deser w błękicie z granolą Czekoladki z wiśnią Pyszny mus z białej czekolady Tęczowy deserek na szybko

Ala piecze i gotuje
Jogurtowiec z galaretkami 2548

Jogurtowiec z galaretkami to banalnie prosty deser. Jedynie czasu wymaga tężenie galaretek. Wstawiłam jego zdjęcie na FB-ku i od razu pojawiły się e-mailowe pytania o przepis. Wiele osób mówiło, że to „deser mojego dzieciństwa”. Jogurtowiec z galaretkami jest piękny, smaczny, będzie ozdoba każdego przyjęcia. Można tym sposobem przygotować deser z samej śmietanki, lub zrobić sernik(...)wstawiamy na kilka godzin do lodówki aby deser całkowicie stężał. Odwijamy deser z folii i wykładamy na podłużny półmisek. Na powierzchni jogurtowca ułożyłam resztę kostek galaretki. Jogurt można również wykorzystać do przygotowania innych deserów, u mnie w domu wszyscy lubią takie lekkie, małokaloryczne desery Polecam np.: do wykonania tego torcika mini deseru cytrynowego mini deseru z truskawkami deser jogurtowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brak tytułu 193

dziś dzień łasuchowani, to zrobiłam jeszcze galaretki Dr Oetkera. Taki oto deser na szybko. Użyłam galaretkę o smaku truskawkowy i pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz(...)letnie przyjęcia i dziecięce bale. Jeżeli masz ochotę na coś oryginalnego i nowego - Dr. Oetker poleca specjalne przepisy na galaretkowe drinki i inne szalone desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. P atki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji

kolorowotorcikowo
Musująca galaretka arbuzowa z szampańskimi bąbelkami i słodkim dodatkiem truskawek 180

jest zrobiona "na szampanie". W czasie jej tężenia szampańskie pęcherzyki powietrza rosną i rosną, aż stworzą przepyszny deser z mnóstwem bąbelków. Taką słodkością na pewno zaskoczycie sowich bliskich. Tego po prostu trzeba spróbować! SKŁADNIKI ( 4 porcje) 2 galaretki o ulubionym smaku ( u mnie arbuzowa) 1 butelka wina musującego 0,7 ( polecam wybrać słodkie)  150 ml gorącej wody słodkie dojrzałe(...)które będą niesamowicie musować podczas jej jedzenia. Podawać schłodzoną, samą lub z ulubionymi lodami. Deser nie jest bardzo słodki, wyraźnie czuć w nim wino musujące, więc jeśli preferujecie słodsze desery galaretkę należy dosłodzić na etapie rozpuszczania. Smacznego

DefinicjaSmaku
Galaretka Earl Grey z amaretti, truskawkami, śmietaną i miętą 161

Grey z aromatem bergamotki (która to pozytywnie wpływa na serce i obniżenie złego cholesterolu) w połączeniu z truskawkami bardzo nam posmakowała, dlatego chciałam Wam zaprezentować drugą wersję tego letniego deseru. Galaretka Earl Grey z amaretti, czyli chrupiącymi włoskimi ciasteczkami migdałowymi, truskawkami, bitą śmietaną i świeżymi listkami mięty. Do tego moje ulubione ekspandowane ziarna pszenicy lub orkiszu. Deser idealny na lato

Moja Delicja
Kokosowy deser z borówkami 159

wykorzystać. Na spodzie pucharka mamy, kontrastujące z białą masą, pokruszone na pył herbatniki kakaowe z nadzieniem. Sprawdzą się również zwykłe kakaowe herbatniki;) Kolejną warstwą deseru jest kokosowa „pianka” oraz owoce przykryte przezroczystą galaretką. Niesamowicie mi się taka galaretka podoba. Dzięki niej owoce są ładnie wyeksponowane, a takie „lewitujące” borówki od razu przyciągają wzrok. Na około(...)połączenia. Masę od razu przelewamy do pucharków (dość szybko tężeje). Deser wstawiamy do lodówki na około pół godziny (do całkowitego stężenia). Po tym czasie do pucharków rozlewamy połowę galaretki. Deser ponownie wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje, układamy owoce i zalewamy je resztą galaretki. Schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy listkiem mięty.     Przepis bierze

Smaki Na Talerzu
Galaretka z fantazją 132

czego zrobić deser? To raczej nie problem. Galaretka, śmietana i owoce. Tyle wystarczy, aby przygotować pyszny, prosty, efektowny i bardzo elegancki deser - galaretkę z fantazją.   Składniki: - 500ml double fresh cream - 1 opakowanie galaretki malinowej - maliny - limonka - 1 łyżka cukru pudru - 285ml wrzącej wody - 215ml zimnej wody - listki mięty   Galaretkę kroimy na kawałki, zalewamy 285ml wrzącej wody. Mieszamy(...)limonki, czy inne owoce. Wypełniamy bitą śmietaną i dekorujemy owocami i listkiem mięty. Jak podać deser? Teraz, to już nie powinno być problemem. Już na wstępie, smaki deseru komponujemy sobie sami, dobierając galaretkę i owoce. Ja do galaretki z fantazją wybrałam maliny i limonkę. Na słodko i na kwaśno, jak kto lubi… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post

mojewypiekiinietylko
Jajka z galaretek 199

Moje dzieci uwielbiają galaretki owocowe. Często robię je na bazie świeżych soków owocowych jak np. galaretka malinowa , czasem używam gotowych galaretek tworząc np. tęczowe galaretki . Dziś postanowiłam zrobić deser podobny do tęczowych galaretek, ale bez warstwy śmietankowej i w dodatku w wydmuszce. Dzieci były zachwycone kolorowymi jajeczkami, a i nam również spodobała się taka forma deseru. Jest on nieco pracochłonny(...)skorupką będzie biała błonka, która ładnie schodzi, najlepiej gdy się ją lekko zmoczy. Pisanki z galaretek są świetną i efektowną dekoracją świątecznego stołu, a przy okazji bardzo smacznym deserem! *galaretki, które zostaną można wlać do miseczki, po zastygnięciu pokroić i podawać wymieszane np. z sałatką owocową . *należy dokładnie umyć wydmuszki przed wyparzeniem, bo resztki białka ścinają się i potem galaretka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kokosowa Panna Cotta z Galaretką i Syropem z Granatów 141

kokosowa panna cotta złamana orzeźwiającą galaretką z granatów, a wszystko polane rubinowym syropem - poezja zamknięta w kieliszku... Kokosowa Panna Cotta z Galaretką i Syropem z Granatów - Składniki: (ok. 8 deserów) galaretka z granatu: 2/3 szklanki soku z granatów 4 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny + 4 łyżki ciepłej wody 4 łyżki ziarenek z granatu kokosowa panna cotta: 350 ml śmietanki(...)zacznie się gotować ściągamy z ognia i dodajemy żelatynę z wodą - dokładnie mieszamy do rozpuszczenia - studzimy. Następnie panna cotte wylewamy na stężałą galaretkę - chłodzimy do momentu zastygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubijamy i wykładamy na wierzch deserów. Syrop z granatów: Sok podgrzewamy na niewielkim ogniu wraz z cukrem. Gotujemy ok. 8 minut dość często mieszając. Pod koniec dodajemy ziarenka granatów

Słodka Strona
Jagodowy deser 155

byliśmy w lesie, przy okazji zbierania grzybów nazbierałam trochę jagód i leśnych borówek, z myślą, że jak przyjadę do domu to przygotuję z nich bardzo prosty deser. Najłatwiejszy deser świata to galaretka z owocami. Na drugim miejscu co do łatwości przygotowania jest jogurtowa pianka z galaretką i owocami. Do przygotowania jagodowego deseru wykorzystałam jogurt grecki, galaretki jagodowe i jagody. Polecam(...)wstawiamy pucharki do lodówki do stężenia. Gdy pianka jagodowa stężała układamy na jej powierzchni jagody i zalewamy częścią odłożonej galaretki, znów wstawiamy pucharki do lodówki aby galaretka na powierzchni stężała. Powierzchnię jagodowego deseru obsypujemy ponownie jagodami i leśnymi borówkami. Wstawiamy pucharki do lodówki. Smacznego! W prostocie siła ! The post Jagodowy deser appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Terrina z jeżyn w winie muscat i jogurtu greckiego 109

razem, przygotowując terrinę, zatopiłem w niej jeżyny w słodkim musującym winie muscat. Dolną warstwę zrobiłem zaś z jogurtu greckiego aromatyzowanego cytryną. Ten prosty deser robi się w kilka chwil, a później wystarczy poczekać, aż galaretka stężeje. Taka terrina wygląda nie tylko efektownie, ale i świetnie smakuje! Gorąco polecam ją na upalne sierpniowe dni! * SKŁADNIKI na formę o średnicy(...)porcją żelatyny postąp analogicznie. Następnie wlej ją do jogurtu greckiego i zmiksuj całość blenderem. Dodaj otartą skórkę pomarańczową oraz cukier puder i zmiksuj ponownie. Jogurt wylej na stężałą winną galaretkę. Deser wstaw z powrotem do lodówki na 2-3 godziny, aż całkowicie stężeje. Następnie terrinę wyjmij na talerz i podawaj, najlepiej z lampką schłodzonego wina obok. (Jeśli używasz formy silikonowej

Food Square
Serniczek na zimno 114

jednak warstwa galaretki trochę przeciąża całość – serniczek sam się „kładzie” na talerz. Jeśli to dla Was nie problem, spróbujcie, bo mimo wszystko to świetny deser. 3 różnokolorowe galaretki 1/2 puszki brzoskwiń 1 laska wanilii 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 3 łyżki żelatyny 1/4 szkl. mleka 3 serki homogenizowane waniliowe (w temp. pokojowej) 1 cytryna Każdą galaretkę rozpuszczamy(...)rozpuszczenia. Następnie dodajemy ziarenka z laski wanilii, skórkę i sok z cytryny oraz serki waniliowe. Mieszamy, aż do otrzymania sztywnego kremu (dość szybko tężeje). Masę serową wykładamy na stężałą galaretkę. Deser wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnego dnia miskę z serniczkiem zanurzamy na kilka sekund we wrzącej wodzie. Przykładamy duży talerz i odwracamy – serniczek powinien „wyskoczyć

Smaki Na Talerzu
Za zdrowie Pań 118

nabrać i szklaneczki brały ostrożnie z tacy aby nie uronić odrobiny pianki ani bursztynowego płynu Niestety nie można było się napić tylko jeść łyżeczką, gdyż to jest najzwyklejszy deser z galaretki pomarańczowej. Przygotowanie tego bursztynowego „piwa” zajmuje niewiele czasu, kwestia rozpuszczenia galaretek, rozlania do szklanek i stężenia galaretki i ubicia piany. Piwo z galaretki jest świetnym punktem rozweselenia(...)szklaneczek i wstawiamy do lodówki aby stężały. Pozostałą część płynnej, ale chłodnej galaretki miksujemy mikserem tak długo aż powstanie sporo białej piany, którą następnie układamy łyżką na zastygniętych galaretkach. Wstawiamy desery ponownie do lodówki.. Po schłodzeniu podajemy piwo i cieszymy się jak większość chce napić się za zdrowie Pań lub Panów ;). Smacznego! The post Za zdrowie Pań appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Za zdrowie Pań – oszukane piwo 183

nabrać i szklaneczki brały ostrożnie z tacy aby nie uronić odrobiny pianki ani bursztynowego płynu Niestety nie można było się napić tylko jeść łyżeczką, gdyż to jest najzwyklejszy deser z galaretki pomarańczowej. Przygotowanie tego bursztynowego „oszukanego piwa” zajmuje niewiele czasu, kwestia rozpuszczenia galaretek, rozlania do szklanek i stężenia galaretki i ubicia piany. Piwo z galaretki jest świetnym punktem(...)szklaneczek i wstawiamy do lodówki aby stężały. Pozostałą część płynnej, ale chłodnej galaretki miksujemy mikserem tak długo aż powstanie sporo białej piany, którą następnie układamy łyżką na zastygniętych galaretkach. Wstawiamy desery ponownie do lodówki.. Po schłodzeniu podajemy takie deserowe piwo i cieszymy się jak większość chce napić się za zdrowie Pań lub Panów ;). Smacznego! The post Za zdrowie Pań

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Galaretka limonkowa z kokosową pianką 110

skórkę z cytryny odrzuciłam. Do syropu dodałam natomiast skórkę z limonki, jednak taka starta zesterem po całości była troszkę zbyt długa i finalnie nieco mi w samym deserze przeszkadzała. Początkowo galaretkę przygotowałam z jednej łyżeczki żelatyny. Pod koniec, po połączeniu wszystkich składników i rozlaniu ich do pucharków, bałam się, że deser mi nie zastygnie, więc dorobiłam kolejną porcję żelatyny(...)rozpuszczonej żelatyny dodałam po kilka łyżeczek płynnej „galaretki”, a następnie w równych proporcjach rozlałam do pucharków. Deser można przelać do 4 małych słoiczków, ale jest on tak dobry, że lepiej od razu przygotować z podwójnej porcji niż bawić się w małe ilości;) Inspiracja: Świat Kobiety 101 przepisów, tom 65, lekko zmodyfikowany

Smaki Na Talerzu