deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:7/245)

Jogurtowe serniczki w szklankach 137

Lekki i szybki deser, to dobra alternatywa kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego a nie koniecznie bardzo kalorycznego. Polecam ! :) Jogurtowe serniczki w szklankach Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)wykonania: Na początku rozpuszczamy pierwszą galaretkę w szklance wody. Kiedy lekko przestygnie łączymy z jogurtem naturalnym. Przelewamy do szklanek i czekamy aż stężeje. Tak samo postępujemy w przypadku drugiej galaretki. (Deser najlepiej zrobić dzień wcześniej). Dekorujemy suszonymi rodzynkami lub żurawiną

Smaki Natalii
Lekki jogurtowiec z truskawkami 310

deserów przygotowywanych na bazie śmietany kremówki. Ich smak zależy od wykorzystanych owoców i innych dodatków. Jogurtowce mogą też mieć różny kształt w zależności od formy. Jogurtowiec z galaretkami Tęczowy jogurtowiec z owocami Deser jogurtowy z truskawkami na spodzie z ciasteczek amaretti Cytrynowy deser jogurtowy Przepis na ten jogurtowiec jest prosty jak drut, robimy go w keksówce wyłożonej folią, Jogurtowiec składa(...)się z dwóch warstw: lekko żółtej warstwy cytrynowej, drugiej różowej truskawkowej. Polecam przygotować ten Lekki jogurtowiec z truskawkami jest idealnym letnim deserem. Polecam. składniki: 2 jogurty greckie po 400 g 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka truskawkowa opakowanie podłużnych biszkoptów truskawki Połowę truskawek kroimy w kostkę. Najpierw w 100 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę truskawkową, studzimy i mieszamy z 400 g jogurtu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babeczki budyniowe 98

wymagają natłuszczania, są odporne na wysokie i niskie temperatury, można je stosować w piekarnikach, mikrofalach oraz zamrażarkach. Łatwo je umyć i przechowywać. Taką foremkę możemy również wykorzystać do przygotowania deserów: galaretek, lodów lub serniczków

Smak mojej kuchni
Deser z galaretką i gujawą 161

owoców, obejmujący około 100 gatunków roślin tropikalnych. Ta moja przypominała smakiem gruszkę i była soczysta. Dziś gujawę wykorzystałam do deseru, idealnie pasuje. Na upalne dni znakomity deser, polecam. Deser z galaretką i gujawą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Owocowy deser z galaretką i budyniem 158

więc tak, zakupiłam śliwki w markecie i były pyszne stąd powstał ten deser i polecam go serdecznie. Zimny smakuje wybornie w upalne dni, kwaskowata marakuja dopełnia całości. Owocowy deser z galaretką i budyniem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pomarańcze kandyzowane 100

skarbnicą witamin i minerałów, a także bogatym źródłem błonnika, kwasu foliowego i potasu. Pomarańcze przeważnie spożywamy na surowo, ale mają szerokie zastosowanie kulinarne. Możemy je użyć do przygotowania soków, galaretek, deserów, dżemów, konfitur, win, nalewek, likierów. Są wspaniałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, a jako przyprawa sprawdzą się do ciast i ciasteczek. Oczywiście wykorzystamy nie tylko miąższ pomarańczy. Również skórka

mojewypiekiinietylko
Jak mrozić maliny 166

bardzo dokładnie osuszamy i dopiero mrozimy. Suche owoce wykładamy na tacy mrozoodpornej, układamy JEDNĄ warstwę malin! Gdy owoce zamarzną przekładamy do woreczka lub pudełka. Mrożone maliny wykorzystujemy do ciast, deserów, galaretek, pierogów, owsianek, kisieli itp. Przechowujemy do 12 miesięcy

Atlas Smaków
Deser owocowy 190

zastygnięcia. Wszystkie owoce kroimy w kostkę i mieszamy.    Zastygnięte galaretki kroimy także w kostkę. Część układamy na dnie pucharków. Na galaretkę kładziemy mieszankę owocową i galaretkę.    Deser właściwie jest gotowy, ale całego efektu jak zwykle dodaje dekoracja.  Możemy ją zrobić z bitej śmietany, dołożyć kandyzowane owoce, itp. Smacznego

Maminek kulinarny
Konfitura z czeremchy i czekolady z lekką pikanterią 183

spacer do lasu, za miasto i poszukać tych czarnych perełek, bo właśnie teraz gałęzie uginają się od dojrzałych owoców, z których można zrobić pyszne sosy do mięs i deserów, galaretki i konfitury na zimę czy też aromatyczne nalewki. Owoce i przetwory z nich wykonane poza walorami smakowymi posiadają właściwości odżywcze, przeciwkaszlowe, rozgrzewające i antyreumatyczne. Owoce są bardzo słodki i można

SzczyptaSmaQ
Deser "Piwny" 195

Przepis wygrzebałam gdzieś w internecie. Pomysł moim zdaniem genialny, zaskakujący i niesamowicie prosty z przygotowaniu. Galaretka jest według mnie jednym z najfajniejszych deserów - nie wymaga dużego nakładu finansowego, poświęconego czasu (no poza tym, który potrzebuje na stężenie) oraz zawsze smakuje :) Te "piwne" galaretki są świetną niespodzianką dla maluchów. Po pierwsze - na pewno będą im smakować, a po drugie(...)przestygnięcia. Gdy są już w temperaturze pokojowej odlewamy jedną szklankę galaretki, która będzie potrzebna do bitej śmietany, natomiast resztę przelewamy do szklanek, w których podamy deser (zostawiamy na górze miejsce na piankę). Wstawiamy wszystkie galaretki do lodówki do całkowitego stężenia. Gdy galaretki są stężałe, rozmiksowywujemy na drobno galaretkę, którą przeznaczyliśmy na bitą śmietanę. W osobnej misce/garnku ubijamy kremówkę, a następnie

Jedzeniomania
Deser z galaretkami i karmelizowanym rabarbarem 81

pełni korzystamy z pięknej aury,wiosną oraz latem posiłki spożywamy w ogrodzie w otoczeniu zieleni i przy śpiewie ptaków.  Umilając sobie majowe popołudnie taki zrobiłam deser   1 różowa galaretka 1 fioletowa galaretka 200 ml śmietanki kremowej 1 łyżeczka cukru z wanilią 5-6 łodyg rabarbaru 150 g cukru trzcinowego 2-3 łyżki soku z cytryny Kilka godzin wcześniej(...)cukru waniliowego. Przygotować 4 pucharki.  Na dno każdego włożyć po kilka kostek fioletowej galaretki,następnie po łyżce ubitej śmietany. Na śmietanę włożyć kilka kostek różowej galaretki i ponownie śmietanę. Na wierzchu każdego deseru nałożyć porcję karmelizowanego rabarbaru. Podawać od razu po przygotowaniu

Kolorowa kuchnia Elki
Pająk 3D w galaretce 109

Dzisiaj galaretka, która nie wygląda zbyt zachęcająco. Wręcz okropnie… Zjedlibyście takiego pająka? Na pewno nie jest to deser dla arachnofobików Pająk wykonany jest na bazie śmietany kremówki, mleka i żelatyny w przezroczystej galaretce. Do jego zrobienia użyłam strzykawki z igłą tak jak w przypadku gerbery 3D w galaretce . Załączony filmik zapewne ułatwi jego wykonanie. Taka galaretka to idealna propozycja(...)nóżki. Wstawiamy do lodówki. Aby wyjąć deser, salaterki zanurzamy na chwilę w gorącej wodzie. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gerbera 3D w galaretce na spodzie serka z wanilią → Deser „dżdżownica w ogródku” → Udawany naleśnik → Fettuccine z galaretki z sosem truskawkowym i miętą

Oryginalny smak
Galaretka z syropu wiśniowego 88

Pyszny i prosty pomysł na szybki deser? Tak, ta galaretka spełnia wszystkie wymienione kryteria. I przyznam, że lepiej smakuje od tych kupowanych w torebkach, a przy tym nie zawiera konserwantów. Oczywiście musicie zwrócić uwagę na skład syropu. Spróbujecie?  (2 porcje)  350 ml wody  150 ml syropu wiśniowego (u mnie Victoria Cymes ) 3 łyżeczki żelatyny sok z cytryny(...)świeże owoce Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, a następnie wymieszać z syropem.  Całość doprawić do smaku sokiem z cytryny i przelać do szklaneczek/pucharków. Deser wstawić do lodówki - do momentu całkowitego stężenia galaretki. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną oraz opcjonalnie świeżymi owocami

Di gotuje
Deser z kaszy manny z owocami 316

malinowym? Tym razem tradycyjnie ugotowana na mleku kasza manna została uzupełniona dodatkiem pysznych, słodkich owoców sezonowych: poziomek i jeżyn, oraz galaretki malinowej. U mnie na działce jest ich zatrzęsienie tych owoców, więc mogę korzystać do woli. Ten owocowy deser polecam zarówno dla dzieci jak i dorosłych Polecam też przepis na deser z kaszy manny na mleku przekładamy czereśniami i czekoladą(...)część kaszy mieszamy z połową galaretki poziomkowej przygotowanej w 250 ml wody i podduszonymi widelcem owocami, gdy masa zacznie tężeć przekładamy na jasną masę. Na powierzchni deseru układamy poziomki, które zalewamy resztą galaretki. Na środku na jej powierzchni układamy po 1 jeżynie. The post Deser z kaszy manny z owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Deser z tuskawkami, galaretką i śmietaną 128

prosty deser z truskawkami, jogurtem naturalnym i  galaretką.  Pierwsza nasza warstwa to galaretka z owocami, następna delikatna  pianka jogurtowa, a ostatnia śmietana. Lubicie takie desery? Ja uwielbiam :) Składniki: 3 galaretki truskawkowe 350 g truskawek 200 ml jogurtu naturalnego 250 ml śmietany 36% czekolada 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek do dekoracji Wykonanie: W garnku zagotować

magiczna kuchnia Kasi