ciasteczkowe lub cytrynowo-śmietankowe ), liczne desery w pucharkach i… ciasta, ciasteczka bez pieczenia. Dziś zapraszam Was na przepis na pyszne i proste w wykonaniu tartaletki z galaretką i owocami. Idealny deser na lato, bez pieczenia, do tego chłodny. Ja moje tartaletki podałam z jagodami, ale Wy możecie przygotować je np. borówkami lub malinami. Spróbujcie. Składniki: (na 4 tartaletki(...)celu lekkiego ogrzania deseru. Tartaletki wyciągamy ostrożnie z foremek (u mnie z wyciąganym dnem). Tartaletki możecie również podać w foremkach i zjeść po prostu łyżeczką. * Galaretki jest troszkę więcej. Nadmiar można wykorzystać do innego deseru. Smacznego
Słodkie okruszkiCoś słodkiego po obiedzie Składniki 1/2 ulubionej galaretki 100 ml śmietany 30% 100 g serka mascarpone 1 szklanka jagód 2-3 łyżki cukru orzechy włoskie Sposób przygotowania Jagody zasypać cukrem, a … Czytaj dalej Deser jagodowy
czarrna od kuchniPrzedstawiam pyszny, orzeźwiający i sycący deser na bazie płatków ryżowych, galaretki, gruszek i brzoskwiń. Taki deser to idealne drugie śniadanie, podwieczorek czy przekąska.Wykonanie niezwykle proste z niewielu, ogólnie dostępnych składników. Warto zrobić dzień wcześniej. To kolejny sposób na wykorzystanie płatków ryżowych błyskawicznych. ***przepis na ten sernik ze zdjęcia już niebawem ;-) Składniki płatki ryżowe błyskawiczne u mnie(...)dojrzałe brzoskwinie dojrzałe gruszki przeźroczysta galaretka u mnie dodatkowo do dekoracji pełnoziarniste wafelki Familijne 2GO nadziane puszystym mleczno-czekoladowym kremem opcjonalnie czarny sezam + świeża bazylia Galaretkę lub dwie (w zależności ile deserów chcesz przygotować) przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia. Przygotuj pucharki lub szklanki. Obierz i wypestkuj kilka brzoskwiń, pokrój na kawałki i włóż do szklanek. Zalej
Z Kuchni Do KuchniSzukając inspiracji do przygotowania nietuzinkowego deseru z galaretką, pomyślałam sobie, że musze pójść w kształt nietypowy dla deserów, no i do głowy wpadła mi rolada. Jak pomyślałam tak zrobiłam, jak zrobiłam tak szybo zjadłam, a było pyszne. Ciasto naleśnikowe 1 jajko mąki kakao mleka cukru pudru 1 łyżka masła do smażenia Masa ryżowa na słodko: 70 g ryżu
Jadło i czytadłobrzoskwiniową i puszysty biszkopt razem tworzą delikatne i pyszne ciasto. Dla mnie to sernik na zimno, pyszny i puszysty, połówki brzoskwiń zalane bezbarwną galaretką przypominają jajo sadzone a posypane pistacjami przypominają skwarki. Zapraszam na pyszny deser. Ciasto "Jajo sadzone". Brzoskwiniowy sernik na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewidzisz, że smakuje. Co ciekawe, nie ma tu żadnej filozofii. Jest to prosty mus z wyłącznie dwóch składników podany na galaretce z malinami i udekorowany malinami. Właśnie dzięki swojej prostocie, mogę przygotowywać go w cukierni- chwila moment i desery gotowe. Oprócz tego, że są naprawdę pyszne, to jeszcze pięknie się prezentują i zapewniam, że zachwycą każdego gościa i domownika(...)przesłodzony- maliny genialnie kontrastują ze słodyczą musu. Przypominam również, że na blogu znajdziecie ciemną wersję tego deseru, trochę bardziej wymagającą (przepis po kliknięciu w poniższe zdjęcie). Polecam! Składniki: (na 4 porcje) Warstwa malinowa: 250 ml gorącej wody 50 g malinowej galaretki (proszek) 100 g malin Mus z białej czekolady: 150 g białej czekolady 400 g śmietanki kremówki
Nastoletnie WypiekaniePropozycja na smaczne ciasto z galaretką, do której nie potrzeba żelatyny. 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 jajka 3/4 szklanki mleka 6 łyżek masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Garść preparowanych ziaren Opakowanie budyniu Mleko Mrożone wiśnie Agar agar Oliwa Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy ze sobą i łączymy z masłem. Mleko mieszamy z jajkami. Do masy(...)wkładać do lodówki. Nie ma też obawy, że deser rozpuści się nam w temperaturze pokojowej i może być spożywany przez wegetarian. Masę przelewamy na ciasto. Na rozgrzanej oliwie rozmrażamy wiśnie. Możemy użyć świeżych, ale wtedy należy dodać trochę wody lub syropu. Do owoców również dodajemy agar agar, dzięki czemu powstanie naturalna galaretka. Przekładamy na wystudzoną masę budyniową. Smacznego
MarcinChefzimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie zmiksować do połączenia się składników. Do kieliszków wkładamy na przemian tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Deser odkładamy do lodówki na tak długo aż galaretka całkowicie się zetnie.Przed podaniem na górze deser posypujemy granolą orzechową
Ala piecze i gotujeNiewymagające obiady i desery to ostatnio moja specjalność. W weekend przygotowałam budyń z galaretką owocową – aż dziwne, że nie wpadłam wcześnej na to proste, ale genialne połączenie! Oczywiście możecie zamiast budyniu z paczki (akurat ten, którego użyłam jest całkiem w porządku) użyć puddingu z kaszy jaglanej. Wszystko zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości(...)dużych szklanek. Na budyń wysyp owoce, następnie zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki. Wskazówki Użyłam galaretki z celiko, która jest mniejsza niż standardowa (14g/opak) - sprawdź gramaturę użytej galaretki przed przygotowaniem deseru Jeśli używasz kwaśnych owoców (maliny, porzeczki) dodaj więcej słodzika Pamiętaj, żeby budyń zalewać przestudzoną, lekko tężejącą galaretką (jeśli stężała za bardzo, lekko ją podgrzej). powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl
Powiedz dietom nieNiewymagające obiady i desery to ostatnio moja specjalność. W weekend przygotowałam budyń z galaretką owocową – aż dziwne, że nie wpadłam wcześnej na to proste, ale genialne połączenie! Oczywiście możecie zamiast budyniu z paczki (akurat ten, którego użyłam jest całkiem w porządku) użyć puddingu z kaszy jaglanej. Wszystko zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości(...)dużych szklanek. Na budyń wysyp owoce, następnie zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki. Wskazówki Użyłam galaretki z celiko, która jest mniejsza niż standardowa (14g/opak) - sprawdź gramaturę użytej galaretki przed przygotowaniem deseru Jeśli używasz kwaśnych owoców (maliny, porzeczki) dodaj więcej słodzika Pamiętaj, żeby budyń zalewać przestudzoną, lekko tężejącą galaretką (jeśli stężała za bardzo, lekko ją podgrzej). powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl
Powiedz dietom nieSkładniki: 2 duże jabłka 1 galaretka truskawkowa lub inna 4 śliwki (mogą być mrożone) 1 szklanka (250 ml) wrzącej wody Sposób przygotowania: Jabłka umyć, osuszyć, przeciąć
Przepisy kulinarne babci Antoninyupalne dni kiedy nie mam ochoty dogrzewać się piekarnikiem sprawdza się deser w postaci sernika na zimno z owocami i galaretką. Jest prosty w przygotowaniu ale wymaga dużo cierpliwości. Trzeba czekać aż galaretka stężeje, im więcej warstw tym więcej czekania dlatego mój ma tylko dwie warstwy. Dzieci go wręcz uwielbiają, jest kolorowy i można w nim przemycić dużo owoców. Sernik
Pyza i Surówkamojej mamy jest od lat. Kojarzy mi się z luksusem lat 90-tych. Robiło się go na specjalne okazje, a to potwierdza jego niekwestionowaną moc Deser jest pyszny, delikatny, a najwięcej czasu zajmuje rozpuszczenie galaretek SKŁADNIKI 3 łyżki kakao 1 kostka masła roślinnego 3/4 cukru pudru 1 żółtko 4 banany (+ dodatkowe 2 szt. na wierzch, można je zastąpić innymi owocami
zabawa smakiemChyba każdy z Was lubi galaretkę owocową....?:) A jedliście już taką własnoręcznie przyrządzoną z prawdziwych owoców? Jeśli nie, musicie koniecznie wypróbować mój dzisiejszy przepis! Prezentuję Wam
Słodko-Słony Świat IlonySernik na zimno z galaretkami to idealne ciasto na letnie południe, do tego proste w przygotowaniu, bo nie trzeba go piec. Przypadnie do smaku tez dzieciom
Bernika - moj kulinarny pamietnik