JABŁKA Z GALARETKĄ

JABŁKA Z GALARETKĄ

JABŁKA Z GALARETKĄ

Przepis na : deser

Składniki: 2 duże jabłka 1 galaretka truskawkowa lub inna 4 śliwki (mogą być mrożone) 1 szklanka (250 ml) wrzącej wody Sposób przygotowania: Jabłka umyć, osuszyć, przeciąć na pół od szypułki do zagłębienia kielichowego, wydrążyć nożem gniazda nasienne, wydrążyć łyżką metalową do lodów część miąższu, aby powstała "miseczka" o grubości ścianek około 1 cm. Śliwki umyć, osuszyć, obrać ze skórki,  przekroić na pół wzdłuż długości pestki, wyjąć pestki,. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody. Do wydrążonych z ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.