deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:18/245)

Deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. 195

Wakacyjno-kulinarnej rozpusty w wykonaniu moich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. Składniki: 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa) garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/ otręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz(...)czekamy aż stężeje tak, że nie będzie mieszać się z innymi warstwami. Kiedy to nastąpi do pucharków wlewamy jeżynowy mus i kolejną warstwę galaretki. Wkładamy do lodówki na kilka minut, a następnie na wierzchu deseru umieszczamy otręby zmiksowane z czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki, żeby całość stężała

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Panna Cotta klasyczna 181

babki przygotować ten deser? Panna cotta na blogu jest w różnych wersjach smakowych: Panna cotta na kefirze z syropem pomarańczowym Panna Cotta kokosowa Panna Cotta – sernik na zimno Deser z galaretkami na kefirze (light) Tym razem proponuję przygotować klasyczną wersję tego deseru- panna cotta z truskawkami. Deser ma delikatnie waniliowy smak i aksamitną konsystencję, wzbudza zachwyt wizualnie, ale i też

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
deser gruszkowo-kubusiowy... 108

budynie, wymieszxać i wlać do gotującego się kubusia, mieszać do zagęstnienia masy, wystudzić forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozsypać cienkie plasterki gruszek ze skórką (dno będzie wierzchem deseru), wlać galaretkę gruszkową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, zostawić do stężenia, gdy zacznie tężeć ułożyć biszkopty i schować do lodówki na stężałą masę wyłożyć ostudzonego kubusia, ułożyć biszkopty lekko

W Mojej Kuchni Lubię
Deser z galaretek 156

Bardzo prosty do zrobienia, pyszny deser z galaretek. Pierwsza jasnozielona warstwa to galaretka z serkiem waniliowym, a druga ciemnoczerwona to naturalny sok wiśniowy z żelatyną. Pierwsza słodziutka, druga jak to owoce wiśni bardziej wytrawna i cierpka, a razem tworzą idealnie uzupełniającą się całość, mniam! Muszę Wam się tylko przyznać, że ten deser ma jedną wadę: trzeba na niego cierpliwie poczekać(...)serka homogenizowanego waniliowego  Ciemnoczerwona warstwa: 200 ml soku z wiśni (u mnie 100% przecierowy sok od Lifeberry *) 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka żelatyny w proszku   Galaretkę agrestową rozpuścić w szklance wrzątku i odstawić do ostygnięcia. Gdy zacznie delikatnie gęstnieć zmiksować ją z serkiem waniliowym, rozlać do pucharków i odstawić do lodówki do stężenia.   Sok przelać

Simply Food
Deser jogurtowo-mandarynkowy 129

pochłaniane u nas kilogramami gdy za oknem śnieg i mróz. Dlaczego zatem nie wykorzystać ich do prostego deseru? Składniki na pewno znajdą się w domu a i jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Najdłużej oczekuje się na stężenie galaretki, ale przy obecnych minusowych temperaturach wystarczy wystawić garnek na balkon czy parapet i w kilka chwil będzie gotowa :) Składniki(...)cząstki i pokroić na połówki. Jogurt grecki wymieszać z cukrem pudrem. Do jogurtu dodać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać (najlepiej za pomocą trzepaczki). Gdy masy ładnie się połączą dodać mandarynki. Krótko zamieszać łyżką i przełożyć do pucharków. Schłodzić w lodówce aż deser stężeje

My simple kitchen
Ślimaczki z pianek i galaretki 145

pianki typu Marshmallow połączone w kąpieli wodnej, łączą się ze sobą ale nadal tworzą dwie osobne warstwy i kolory. Z tego duetu można wyczarować nie jeden kolorowy deser. 1 galaretka Winary o smaku jagodowym 1 łyżeczka żelatyny ok 15 pianek Marshmallow Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i dokładnie rozpuścić.  Pianki pokroić na jak najmniejsze kawałki

Jadło i czytadło
Runo leśne czy leśny mech a może arbuz? 152

Runo Leśne znajdziecie tutaj: Runo Leśne - klik.   W deserze zamieniłam krem na bazie kremówki na mieszany (mascarpone+kremówka). Przepis na krem podawałam już przy okazji muffin, abyście jednak nie musieli klikać na różne linki, podaję poniżej: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o smaku arbuza Kremówkę ubij na sztywno, zmniejsz obroty(...)uzyskać jaśniejszą barwę ciasta wystarczy zmniejszyć w przepisie ilość szpinaku do 200 gramów. Środkowa warstwa kremu jest biała (nie zawiera galaretki). Proponuję także nie dodawać do niej dodatkowego cukru - samo ciasto jest wystarczająco słodkie. Na wierzchu posyp deser groszkami z czekolady - dodają one uroku całości i nawiązują do arbuzowych pestek. :) Smacznego

Garniec Magalie
Galaretka z makaronem i borówkami 104

Deser z makaronem? Brzmi to niecodziennie, ale jeśli lubicie indyjskie desery typu faluda z makaronem ryżowym, to na pewno pokochacie ten deser. To też doskonały deser dla dzieci. Makaron smakuje czekoladą, galaretka jest słodka, bita śmietana zachęca do sprawdzenie co kryje się w środku i do tego przemycamy sporo borówek, które są zdrowe.     Składniki na 4 porcje(...)mnie agrestowe szklanka drobnego makaronu np. mini świderki z czekoladą opakowanie borówek 250 g kilkanaście truskawek – pokrojonych na plasterki (część zostawiamy do wykończenia deseru) bita śmietana   Przepis na galaretkę z makaronem i borówkami Galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy do przestudzenia. W tym czasie gotujemy makaron na półtwardo (połowa czasu wskazanego na opakowaniu), żeby

Ugotowane pozamiatane
Ciasto Shrek z delicjami i sokiem owocowym 421

pieczenia Nadzienie: 900ml zielonego soku owocowego (typu Kubuś) 2 budynie waniliowe lub śmietanowe bez cukru 1 galaretka agrestowa około 370g delicji Wierzch: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (do deserów) 1 galaretka cytrynowa + 200ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe + 800ml gorącej wody Do nasączenia: około 1/3 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać

Mała Cukierenka
GALAktyczne pucharki z owocami 138

GALAktyczne pucharki powstały, bo zostały mi galaretki z tortu czekoladowo-kokosowego, do którego potrzebowałam zaledwie odrobiny galaretek każdego koloru. Mnie wyszły dwie porcje, zużywając pół opakowania

Nastoletnie Wypiekanie
Galaretka z mango 178

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj wymyśliłam bardzo smaczny deser. Zrobiłam domową galaretkę z koncentratu z  mango , którą przełożyłam kremem z serka mascarpone , śmietany kremówki i  czekolady . Galaretka z mango wyszła bardzo smaczna, a dodatek kremu z odrobiną czekolady zbalansował słodko-kwaskowy smak mango. Smakowało wszystkim bez wyjątku (nawet tym którzy nie przepadają

Marta Gotuje
Truskawkowy Galaretkowiec 268

Składniki: 1 opakowanie truskawkowej galaretki 1 Nestea Greentea Truskawkowa 700 g skondensowanego mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego 13 łyżeczek żelatyny w proszku

My Culinary Art
Kolorowe galaretki 129

dworze gorąco, więc trzeba było zrobić jakiś prosty, zimny, kolorowy deser (choć czasochłonny) i tak powstały pasiaste galaretki...      Miałam okazję wypróbować nowość dr Oetkera - żelatynę fix do deserów... i muszę Wam powiedzieć, że jest rewelacyjna! Zwykła żelatyna często lepiła mi się w jedną wielką grudkę i nie chciała się rozpuścić w masie... a ta nowa żelatyna(...)deserów bez problemu bardzo ładnie się rozprowadza ze śmietanką... i na pewno zagości w moim domu na stałe :) Składniki: 1 galaretka poziomkowa dr Oetker, 1 galaretka agrestowa dr Oetker, 1/2 żelatyna fix do deserów dr Oetker, 200 ml śmietany 12%, 2 łyżki cukru pudru. Przygotowanie:        Galaretki przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Śmietankę miksujemy z cukrem

Aga w kuchni
Deser cytrynowy z kiwi 120

naturalny 500 ml - 3 jajka - 1 szklanka cukru pudru cytrynowego - 2 łyżki żelatyny - 300 ml gorącej wody - 1 opakowanie bitej śmietany waniliowej - 1 galaretka cytrynowa - 1 galaretka truskawkowa - 2 kiwi   Przygotowanie deseru rozpoczynamy od rozpuszczenia żelatyny w gorącej wodzie i rozpuszczenia galaretek w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Pozostawiamy do wystygnięcia. W między czasie robimy masę. Miksujemy serki

Kuchenne Wariacje
Kolorowy galaretkowy deser 129

majówkowe słoneczko mam dla Was uroczy, kolorowy deser. Bardzo prosty w przygotowaniu a efekt zniewalający. Już kiedyś podobny deser zrobiłam i przepis znalazł się na blogu, wtedy wykorzystałam jogurt naturalny i żelatynę. Tym razem zrobiłam wersję bardziej kolorową, z wykorzystaniem samych galaretek, jogurtu greckiego oraz pysznych herbatników black od firmy Cukry Nyskie. Składniki: 400 g jogurtu greckiego 4 galaretki(...)wierzch wykładamy truskawki lub inne owoce. U nas było ich ostatecznie mało, ponieważ pomocnik skonsumował kilka (kilkanaście) przez położeniem na deser. Całość zalewamy tą ostatnią tężejącą galaretką przeźroczystą. Przykrywamy deser folią i wstawiamy na kilka godzin do lodówki aby deser całkowicie stężał

Życie zaczyna się w kuchni
Cytrynowy jagielnik z pigwą 128

być przezroczysta. Zalać kaszę mlekiem, ewentualnie dorzucić trawę cytrynową i ugotować. Mieszać od czasu do czasu, gdy całość zawrze. Po odparowaniu cieczy przykryć kaszę pokrywką i odstawić do ostygnięcia. Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do ostygnięcia. Pigwy obmyć z zamszu, który ją okrywa i obrać ze skórek. Usunąć ich gniazda nasienne.  Pokroić pigwy na małe kawałki. Wrzucić pigwy(...)zainwestować w nową ;) Na kaszę wyłożyć dżem z pigwy. Wyłożyć na owoce tężejącą galaretkę. Odstawić jagielnik do ostygnięcia i stężenia. Ja wystawiłam po prostu na balkon na 2 godziny. Obecna pogoda ma swój urok - balkon zwiększa nam powierzchnię do przechowywania żywności w niskich temperaturach :) ------ Podobne desery bez pieczenia: Kaszak "Dzieciństwo Mańki" Roladki kawowo-serowe "Serniczek" truskawkowo-miętowy

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania