Hotelowe śniadanie "na bogato" w formie bufetu, każdy znajdzie coś dla siebie np. miody z pasieki "Barć" z Kamiennej, sery regionalne, grzyby z okolicznych łąk i lasów, naturalne soki owocowe "Maurer", własnej produkcji konfitury i wędliny wyrabiane z mięs z "Połoniny". My znaleźliśmy tu znakomite śledzie z marynowanymi rydzami. Od tej pory, jak na ironię, na najlepsze śledzie w Polsce(...)jajkiem przepiórczym i puszystą kwaśną śmietaną Danie główne: pieczone kotlety jagnięce podane na puree z ziemniaków i boczniaków z sosem z czerwonego wina i rozmarynu i z karmelizowanymi warzywami Deser: waniliowy sernik na zimno z konfiturą rabarbarową * "Przyjemność jedzenia jest doznaniem doraźnym i odpowiadającym potrzebie, którą jedzenie zaspokaja. Rozkosze stołu są doznaniem przemyślanym, zależnym od miejsca, od rzeczy i osób
SzczyptaSmaQMoja Miśka uwielbia ciasta pomarańczowe, najlepiej bez kremu i lekko wilgotne. To ciasto jest bardzo orzeźwiające, idealnie do czarnej herbaty. Robi się je błyskawicznie i
greenscarfZ wielką radością i przyjemnością zapraszam do wspólnego miksowania najlepszych koktajli. Aż 50 przepisów czeka na wypróbowanie! Niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju najsmaczniejsze koktajle z owocami
Moja smaczna kuchniaDziś mam dla Was prosty, smaczny przepis na deser z kaszy manny. Idealny dla najmłodszych, choć i dorośli nim nie pogardzą. Takie śnieżne babeczki z kaszy manny możecie przygotować również w ramach drugiego śniadania lub podwieczorku. Spróbujcie. Śnieżne babeczki z kaszy manny 2016-05-02 22:13:28 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)przypadku, gdy wolimy podawać babeczki lekko ciepłe, można przestudzić je chwilę, a następnie spróbować delikatnie wyciągną z foremki. Wierzch każdej babeczki posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy z owocami i ulubioną owocową herbatką. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiUwielbiam komponować koktajle lub smoothie. Dziś zapraszam Was na mrożony koktajl jagodowo-truskawkowy. Smak i zdrowie w kilka chwil. Mrożony koktajl jagodowo-truskawkowy 2016-04-17
Słodkie okruszkiMurzynek to ciasto z kakaem i dżemem, oblany czekoladową polewą. Dzięki dodatkowi dżemu ciasto jest wilgotne i mięsiste. Musi być tylko upieczone w punkt. Pieczony za
Moja DelicjaPamiętacie akcję na blogu Chantel, Przy kubku kawy., gdzie z okazji Nocy Restauracjido wygrania były vouchery do knajpek?link rozwiązania tu.._---->rozwiązanie. Nie chwaląc się
W kuchni Karmel-itkiDziś na blogu pozostajemy w jesiennym nastroju. Za oknem piękna słoneczna polska złota jesień, możemy sobie więc pozwolić na deser na zimno, to znaczy na jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym. Jednym ze składników masy serowej jest kasza jaglana. Jesteście zdziwieni ? Jeśli tak to zachęcam do wypróbowania przepisu ! Będziecie bardzo mile zaskoczeni jak kasza wspaniale smakuje w serniku(...)się. Do musu śliwkowego dodajemy przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Mus wylewamy na zastygłą masę jaglaną i ponownie wkładamy do lodówki, aż do ścięcia się masy owocowej
Kulinarne przygody GatityW sobotę wyjeżdżam nad morze na zasłużony wypoczynek. Będą to pierwsze wakacje ze Spinsonem. W zeszłym roku jakoś nam się nie złożyło migrować w celach rekreacyjnych
Kuchnia po mojemusezon, ale taką już mam ochotę na letnie owoce... Nie mogłam się oprzeć, i kupiłam. A potem zastanawiałam się, co by tu z nimi zrobić... Przeglądając Ciasta i desery , nr 3/2011, zauważyłam bardzo ciekawe ciasto - ze śliwkami. Pomyślałam jednak, że morele doskonale się nadadzą... Zamiast migdałów użyłam orzechów laskowych, od siebie dałam też rozmaryn, który dziwnie mi do moreli pasuje(...)duńskich cukierniach - tyle, że tamte najczęściej są na cieście francuskim, z cynamonem, poza tym aż wykręcają język od nadmiaru słodyczy. To jest słodkie - ale nie za słodkie, cudownie owocowe, po prostu pyszne. Koniecznie musicie spróbować
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJakiś czas temu podawałam Wam przepis na „ Najlepszy Murzynek łyżką mieszany „. Była to wersja dla początkujących lub dla osób z małą ilością czasu, ze
Moja DelicjaKochani, wreszcie nadszedł ten wymarzony przeze mnie czas, czyli wyjazd na warsztaty do Jamie Olivera :) Jutro o tej porze będę już w Londynie :) I wiecie co
Codzienna kuchnia niecodziennaHeloł, heloł! Witajcie w roku 2016, życzę Wam tradycyjnie wszystkiego naj, naj, najlepszego i zupełnie nie-tradycyjnie wszystkiego smacznego wegańskiego :) Dzisiejszy wpis będzie podobny, jak
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDziś zapraszamy na naleśniki, ale troszkę inne niż zwykle. Nie wiem czy Wam się zdarzyło, ale mi wielokrotnie, że gdy chciałam zrobić naleśniki to akurat miałam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiChoćby wspomniany syrop do herbaty o zapachu cytryny pomocny w czasie przeziębień, czy też nalewkę - pigwówkę. Owoce pigwy zawierają bardzo dużo pektyn, dlatego świetnie nadają się go zagęszczania owocowych konfitur (np. z gruszek), przygotowywania marmolad i galaretek. Hiszpanie przygotowują z pigwy specjał o nazwie dulce de membrillo , nazywany u nas galaretką z pigwy lub serkiem pigwowym. Owoce(...)powstała zastygnięta warstwa. Galaretkę wyjęłam z piekarnika i zostawiłam do wystygnięcia. Gotową galaretkę pokrój na kwadraty i podaj do deski serów, suszonej szynki, mięsa kaczki lub zjedź jako deser. Można ja też dodać do herbaty (jak pisałam wyżej, smakuje jak miód). Galaretkę przechowuj w lodówce owiniętą w folię plastikową lub pokrojoną w kwadraty, przełożoną pergaminem i ułożoną w szczelnym
Chilli Czosnek i Oliwa