deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:215/640)

Babka piaskowa mojej babci 242

  Nie ma Wielkanocy bez babki. Przepisów na ten wypiek jest od groma – różne formy, smaki i wielkości. U nas babka tradycyjna piaskowa, bez

Szybko Tanio Smacznie
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI 881

Ciasto którego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dłuzszy jest czas oczekiwania na tężenie galaretek. Ale je możemy odstawic do stężenia dzień wcześniej, by potem w kilka chwil

Z Majeczką w kuchni
Ciasto czekoladowe pieczone w kąpieli wodnej 286

Dziś szczególna noc, wypełniona magią i wróżbami. Aby jeszcze bardziej umilić ten zaczarowany wieczór przygotowaliśmy coś wyjątkowego :)Postanowiliśmy zaszaleć i oddać się czekoladowemu szaleństwu. Pysznemu czekoladowemu

W kuchni Katie
KETO GOFRY KOKOSOWE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 237

Dla większości osób zmieniających dietę i chcących odżywiać się zdrowo dużym problemem jest brak różnego rodzaju smakołyków. Na szczęście macie mnie a ja nie pozwolę, żebyście

Ola la LCHF
Tort bezowy z bitą śmietaną i mascarpone, wiśniami i polewą czekoladową (Tort Pavlova) 151

Deser idealny dla amatorów konkretnej słodyczy. Bowiem co jak co, ale bezie słodyczy tej nie można odmówić ;-) Od razu muszę zaznaczyć, że dziś wyjątkowo będzie tylko jedno zdjęcie, bowiem uszkodzona została cała karta z setkami zdjęć. Jest tylko jedna fotka wykonana telefonem - dobrze, że przynajmniej taką zrobiłam. Ogromnie szkoda, bo tort w środku wyszedł na prawdę pięknie, ale trudno, trzeba(...)mąki ziemniaczanej. Pianę wykładam na dwa równe, wycięte wcześniej krążki papieru do pieczenia wielkości tortownicy. Piekę/ suszę ją w termoobiegu przez 30 minut w temp. 105'C, a następne przez 3 godz. w temp. 90'C. Po tym czasie wyłączam piekarnik i pozostawiam w nim bezę. Przygotowuję masę: Miksuję śmietankę, dodaję cukier; kiedy masa zaczyna robić się gęsta, dodaję

Wielopokoleniowo
Muffinki z borówkami 102

Cześć! Borówkami mogę zajadać się bez końca. Uratowałam teraz odrobinę z opakowania i upiekłam z nimi muffiny. Pyszne! Składniki: * 2 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki

Pieprzyć z Fantazją
Szarlotka z bezą 153

Składniki: Ciasto: 38 dag mąki pszennej 20 dag masła 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 dag cukru cukier waniliowy szczypta soli Masa jabłkowa

Qchnia po prostu
Zdrowy krem jaglany w tropikalnych smakach 194

Dziś polecam Wam deser pełen smaku i zdrowia. Zdrowy krem jaglany w tropikalnych smakach, to propozycja dla każdego. Taki deser możecie zjeść bez wyrzutów sumienia

Słodkie okruszki
Faworki – ciasteczka dla znerwicowanych 153

Uwielbiam tłusty czwartek objadanie się bez opamiętania... w domu smażymy z Mamą zawsze chrust. Jednak w tym roku tak się złożyło, że nie mogłam pojechać

sierotka maRysia w kuchni
Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 167

mojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne

moj przepis na
Pancakes 122

mojprzepisna.pl | Pancakes Pomysł na szybkie śniadanie. Puszyste placki, smażone bez dodatku tłuszczu. Dla nas klasyczne naleśniki są jednak The Best :). Źródło Kwestia Smaku . Składniki na

moj przepis na
Szybki bezglutenowy jabłecznik 207

oraz kilka championów.  W yszło nie za słodkie, smaczne i aromatyczne ciasto, w sam raz na niedzielny, poobiedni deser 😋 Składniki: Ciasto : 250 g mąki bezglutenowej - moja uniwersalna mieszanka 1 płaska łyżka mielonego lnu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150 g margaryny 2 jaja 2 czubate łyżki miodu gęstego lub 4 łyżki miodu płynnego 3 łyżki kwaśnej śmietany(...)surowe i piec całość razem ale wtedy ciasto nie wypiecze się równo i wchłonie część soku z jabłek.  Po podpieczeniu ciasta wyjmujemy je z piekarnika i wykładamy jabłka. Najpierw  połowę jabłek, posypujemy rodzynkami, następnie druga połowę jabłek, tak aby przykryły rodzynki. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, grzanie góra i dół, już bez termoobiegu. Pieczemy

Ze smakiem bez glutenu
Deser bajeczny II- czyli pieczone figi i jabłka z dodatkami . 121

smakowe. Deser wymaga trochę pracy ponieważ jabłka i figi są pieczone razem z dodatkami i nie jest to zabieg bezcelowy, ponieważ podczas pieczenia owoce puszczają soki, dzięki którym powstanie cudowny, i niezwykle aromatyczny sos. Może i deser w całości nie jest bardzo "Fit" ale dla tych smaków warto czasem nie liczyć kalorii. Składniki na 2 porcje :  2 dojrzałe(...)dzielimy na ćwiartki pozbawiamy je gniazd nasiennych i również bez ówczesnego obierania kroimi na plasterki ok 2-3 mm,.  2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st C. Jabłka i figi układamy w formie posypujemy cukrem, wlewamy sok z cytryny oraz miód/syrop następnie wsypujemy płatki owsiane. Owoce pieczemy przez 10 -15 minut do miękkości.  3. Owoce wyjmujemy

vaniliowoczekoladowa
Recenzja formy silikonowej oraz frużeliny czarna jagoda w żelu 165

silikonową formę  w kształcie kurczaka wielkanocnego do pieczenia ciast i przygotowania deserów. Przetestowałam formę i dzielę się  opinią. Forma ładna i solidna.  Wymiary : wysokość: 28 cm, szerokość 22 cm, wysokość 4 cm. Smarujemy  formę tłuszczem , tylko  przed pierwszym użyciem . Ciasto szybciej się w niej piecze i można ją używać w temperaturre(...)się na własnym doświaczeniu , że tak nie jest. Ja już od dawna piekę ciasta w formach silikonowych i jestem z nich bardzo zadowolona. Odkąd spróbowałam swoich wypieków, w formach silikonowych nie wyobrażam sobie , bez nich mojej kuchni. Czy warto zakupić tą  formę silikonową do pieczenia? Według mnie, taka forma jest lepsza od tradycyjnych, przede wszystkim wygodna

Kuchnia Danusi
Beza z mascarpone i pomarańczami 149

Beza, którą przygotowałam na Dzień Babci i Dziadka. Chociaż ten wypiek to praktycznie sam cukier, to w smaku jest niezwykle delikatny. Z kremowym serkiem, słodkimi pomarańczami i dodatkiem gorzkiej czekolady ropływa się w ustach. Świetnie nadaje się na wszystkie okazje, które warto śmiętować i uprzyjemnić słodkim deserem :) 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta(...)masa stanie się gęsta, klejąca i błyszcząca. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ubite z cukrem białka, tworząc 2 płaskie krążki. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku. Mascarpone miksujemy z konfiturą. Pomarańczę filetujemy. Na pierwszy krążek wystudzonej bezy

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania