efekcie przywędrował do mnie ten oto Russell Hobbs Fiesta Opiekacz 3W1 wyśmienity do pieczenia gofrów , grillowanych panini czy sandwich-ów z ulubionym nadzieniem. Nie mogłam się powstrzymać, aby trofeum od razu nie wypróbować! Na pierwszy ogień poszły gofry . Efekty okazały się rewelacyjne, sprzęt sprawił się bez zarzutów, a brzuchy domowników na długo tę eksplozję smakowitego gofrowania zapamiętały :) Wkrótce(...)nakładać ciasto, rozprowadzając je po całej powierzchni dolnej płyty gofrowej. Nie zamykać na zatrzask, bo ciasto musi mieć miejsce do wyrastania pod wpływem ciepła. Piec ok 6 minut, aż gofry będą złoto-rumiane - czas pieczenia zależy od preferowanego stopnia zrumienienia gofrów, ja lubię średnio wypieczone i dokładnie trzymam si ę tego czasu. Podawać z jogurtem naturalnym i domow
Grunt to przepis!ustach smaki.Super deser na uroczyste spotkanie w wiekszym gronie.Bez wielkiego nakladu pracy wysilku mozecie naprawde mile zaskoczyc bliskich.Wystaczy wieczorem upiec bezy,a przed podaniem wypelnic je bita smietana i ozdobic truskawkami.Tym prostym,a jakze efektownym deserem koncze sezon truskawkowy na moim blogu.Skladniki na 16 sztuk:3 bialkaszczypta soli150 g cukru pudru16 ladnych truskawek200-250 ml smietany kremowki2 cukry waniliowegoWykonanie:Bialka(...)kolka wycisnac mase w ksztalcie okregu,tworzac gniazdko,w ktorym umiescimy potem bita smietane.Wlozyc do piekarnika nagrzanego do 80-90 °C i piec,a wlasciwie suszyc 2-2,5 godziny.Po tym czasie najlepiej zostawic bezy do rana w zamknietym piekarniku.Tak niska temperatura zapewni naszym bezom sliczny niezmieniony bialy kolor.Smietane z dodatkiem cukru waniliowego ubic na sztywno i za pomoca
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciasto śmiało można upiec w keksówce. A wszystko bez dodatku cukru, można chcieć więcej? 😉 Ciasto czekoladowo-jogurtowe: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki miodu 0,5 szklanki oleju słonecznikowego 1 jogurt grecki lub bałkański (400g) 2 duże jajka wiejskie 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 gruszki Do rondelka wlewamy olej, łamiemy czekoladę(...)delikatnym ogniu do połączenia się składników. W miseczce mieszamy jogurt z jajkami. Gdy czekoladowa masa będzie już płynna dodajemy ją do masy jogurtowej i mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę i całość mieszamy. Gotowe! Gruszkę myję i ścieram na grubej tarce, razem ze skórką, ale możecie też obrać ją i pokroić w kawałki. Jak Wam wygodniej. Ciasto
Cooking MonsterCiasto z morelami bez mąki... a z kaszy manny orkiszowej z dodatkiem wiórek kokosowych, słodzone cukrem kokosowym. Jest to z pewnością zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych ciast. Jest ono puszyste i smakuje oraz wygląda jakby było to ciasto z mąką - ten kto nie wie, nawet się nie zorientuje 😉 Oprócz tego jest wilgotne, dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego oraz oleju. A całość(...)deser dla dzieci. Składniki: 2 szklanki kaszy manny orkiszowej Radix-Bis 1 szklanka wiórek kokosowych 2 jajka 1/2 szklanki cukru kokosowego Radix-Bis 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4-5 moreli Wykonanie: W misce mieszamy składniki suche: kaszę mannę z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia
Kuchnia MagdaLenyenergii. Polecam każdemu, nawet osobom, które nie muszą szczególnie dbać o dietę. Zdrowsze czekoladki z czterech składników, wegańskie, bez cukru Składniki: 110g oleju kokosowego nierafinowanego 70g dobrego kakao bez cukru 200g masła migdałowego lub orzechowego (użyłam masła migdałowego z kawałkami migdałów) 1/3 szklanki syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego 1. Wszystkie składniki przekładamy do rondelka i podgrzewamy(...)powstanie gęsta masa. 2. Zdjąć z ognia i czekoladową masę przełożyć do kwadratowej blaszki 20x20cm (lub małej keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na około 2 godziny. 3. Gdy masa stężeje, deser kroimy na małe prostokąty, przechowujemy w lodówce. Smacznego
Mała CukierenkaPieczenie ciastek rozpoczęte. Na pierwszy rzut poszły pierniczki. Przepis bardzo dobry, gdzieś tam odgrzebany ze starego zeszytu. Po upieczeniu twarde, ale po włożeniu do
W kuchennym oknie EwyPyszne i pulchne ciasto z patelni, coś w rodzaju biszkopta, idealne śniadanie do kawy z mlekiem! Będziecie zachwyceni,jak szybko się robi i jak wspaniale smakuje
Z Kuchni Do KuchniBiszkoptowa rolada z waniliowym kremem (Foremka 36x26cm- 13 kawałków) Najprostsza i najszybsza rolada biszkoptowa jaka może istnieć. Przygotowanie całości, włącznie z pieczeniem zajmuje około 20
Moja MichaW taki upał najlepiej poczęstowac się smakołykiem z lodówki. Po mniej więcej 3 godzinach ciasto jest gotowe do spożycia. Bardzo dobre , przypominające w smaku ptasie mleczko
Słodkości i nie tylkoObłędnie słodki deser dla miłośników bezy i lodów jagodowych. Zimny, więc idealny na letnie, upalne dni :) BLATY BEZOWE: 3 białka 150g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soku z cytryny KREM JAGODOWY: 1szklanka jagód 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200g śmietanki kremówki Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Białka ubić na sztywno(...)najmniej 3 godz. Przed podaniem można go wstawić do lodówki na ok 15 min, będzie lepiej się kroił. Polać odłożonym kremem jagodowym. Smacznego :) Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Lody i desery lodowe , SŁODKO , Wykorzystanie białek Tagged: jagody , kremówka
https:KKuchniaMniam(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto kruche: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego 5 g cukru
Domowy Smak JedzeniaUdało mi się kupić na allegro przepiękną, starą, miedzianą formę do pieczenia i koniecznie musiałam ja wypróbować. Ciasto pieczone w takiej formie jest na tyle
greenscarfbałagan z Eton – pyszny deser który powstaje z pokruszonych bez. Czyli jak nam beza nie wyjdzie piękna, tylko zacznie się łamać gdy będziemy wyjmować ją z piekarnika. Nie boimy się tego że będzie mess czyli bałagan tylko przerabiamy ją właśnie w ten deser. Tak było z moją bezą, w piekarniku wyglądała pięknie, ale gdy tylko ruszyłam blachą zaczęła(...)Beza 4 białka + szczypta soli 15 dkg cukru 1 łyżeczkę octu winnego 1 łyżka mąki kukurydzianej Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy piana będzie błyszcząca powoli nadal ubijając dodajemy cukier po łyżce, na koniec dodajemy ocet winny i po chwili mąkę kukurydzianą. Tak ubite białka przekładamy na przygotowany papier do pieczenia i pieczemy
Kuchnia na wzgórzuChrupiąca beza z serkowym nadzieniem i truskawkami. Wymarzony deser na lato. Serek można zastąpić bitą śmietaną, ja użyłam go bo chciałam zmniejszyć ilość kalorii i przełamać słodycz żeby deser nie był zbyt mulący. Składniki na 6 sztuk: 4 białka 200 g drobnego cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka octu szczypta soli 150 g truskawek 300 g serka homogenizowanego z wanilią(...)następnie wokół każdego wyciskać rozetki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 5 minut, zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec pół godziny. Po tym czasie obniżyć do 90*C i suszyć jeszcze godzinę. Truskawki pokroić w plasterki. Przed podaniem na środek bezy nałożyć serek i ułożyć truskawki. Posypać płatkami migdałowymi
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia