Dziś przepis na ultraszybkie kolorowe bezy cynamonowe <3 U mnie posłużyły jako dekoracja i wykończenie pewnego deseru. Nie ma historii – jest za to sama słodycz. Składniki: 3 białka jaj Szczypta soli 4 łyżki drobnego cukru Szczypta cynamonu Barwniki spożywcze – użyłam tych od Dr. Oetkera Akcesoria: rękaw cukierniczy z dowolnie wybraną końcówką Przygotowanie: białka wraz ze szczyptą soli ubiłam(...)stronę i naniosłam smugi barwników: czerwonego, później dodałam niebieski. Nałożyłam pianę białkowo – cukrową i wyciskałam niewielkie beziki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 100 stopni ok. 35 minut, na koniec włączając termoobieg. Bezy są wyjątkowo kapryśne, więc trzeba na nie uważać – wystarczy pół minuty nieupilnowania i przypalą się. Są gotowe, gdy same „odchodzą” od papieru
Kate's Kitchenhiszpański deser. Składniki: Beza: 1 szkalnka białek 40 dag drobnego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z limonki Szczypta soli Do przełożenia: ½ litra śmietany kremówki 50 g karmelowej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z limonki 2 śmietan fiksy Słoiczek konfitur wiśniowych Sposób wykonania: Beza: Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem
Wanilia i Kardamonapetyczne desery. Książka zawiera także receptury na wypieki świąteczne, zarówno bożonarodzeniowe jak i wielkanocne. Znajdziemy tam też pomysły na domowe przetwory oraz pieczywo. Gorąco zachęcam do zapoznania się z tym wydawnictwem. Gwarantuję, że każdy - bez względu na stopień zaawansowania cukierniczego - znajdzie coś na swoją miarę :) Dzisiejsze ciasto świetnie sprawdzi się, gdy nie mamy wiele czasu na pieczenie jednego
Chocolate Muffin Blogmłodym pieczonym czosnkiem (59 zł). Stwierdził, że był to jeden z najlepszych steków jaki jadł. Zdążyłam nawet spróbować co nie co i faktycznie, mięso było rozpływające się w ustach, a puree jedwabiste i pyszne. Uczciwie przyznam, że nie dojadłam dania głównego, gdyż wiedziałam, że zaraz dotrze do nas deser. Dostaliśmy panacottę z wyciągiem z białego bzu i lodami jeżynowymi
karmelowyZnacie takie dni kiedy to macie ochotę na coś słodkiego, ale niekoniecznie macie czas na przygotowanie wybornego deseru ??. Mam rozwiązanie szybki, lekki i szalenie smaczny sernik
vaniliowoczekoladowaChałka w piance jajecznej obtoczona, chrupiącą posypką z pestek dyni i migdałów oprószona, w piekarniku pieczona i z karmelizowanymi jabłkami połączona. Takie chałki
Moniki SmakołykiCiasto wiewiórka to idealny jesienny wypiek. Połączenie orzechów włoskich i jabłek nadaje mu niepowtarzalny smak. Ciasto jest całkowicie bezmleczne, gdyż do pieczenia go można wykorzystać
Dieta bez mlekaTen sernik to dotychczasowy nr 1 wśród serników, jakie piekłam w ostatnim czasie. Jest delikatny, puszysty i bardzo wilgotny. Znany pod różnymi nazwami: Rosa, Złota Rosa
Pieguskowa KuchniaNa zakończenie pomarańczowych receptur przedstawiam Wam ekspresowy przepis na delikatne, mięciutkie muffinki na bazie serka ricotta, idealne na drugie śniadanie albo deser do
Bon appetit mon amiemojprzepisna.pl | Biszkopt kakaowy Biszkopt upiekłam na potrzeby tortu z okazji naszej rocznicy ślubu. Jeżeli tort mi wyjdzie, podzielę się z Wami przepisem. Zaletą tego biszkoptu jest
moj przepis nasłodkich ciast, dlatego idealnie nadaje się na podwieczorek lub deser dla dzieci. Składniki: 2 szklanki kaszy manny razowej orkiszowej Radix-Bis 1 szklanka wiórek kokosowych 2 jajka 1/2 szklanki cukru kokosowego Radix-Bis 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4-5 moreli Wykonanie: W misce(...)mieszamy składniki suche: kaszę mannę z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem kokosowym. Dodajemy jogurt naturalny i dalej miksujemy. Następnie cienką strużką wlewamy olej, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy porcjami składniki suche i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek. Morele myjemy, kroimy na pół i usuwamy pestkę. Następnie każdą
Kuchnia MagdaLenywersji mini, po brzegi napchana jagodami owiniętymi w maślanym cieście. Zdecydowanie to must have na Twojej wakacyjnej liście wypieków. Jagodowe galettes to idealna propozycja na mini deser w upalne dni. Bez problemu poleży na stole, nie tracąc swoich właściwości. Mini rustykalna tarta posłuży również jako słodkie śniadanie. Składniki: Ciasto: 200 g zimnego masła 310 g mąki pszennej(...)zdjęcie poniżej) Posmaruj tarty żółtkiem, białkiem lub mlekiem, następnie posyp ciasto cukrem ( użyłam brązowego) Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 20-30 min ( w zależności od wielkości), aż pięknie się zarumienią. Mini rustykalna tarta z jagodami to idealna porcja deseru „per person”. Możesz podać ją na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika
Rusty Forkmojprzepisna.pl | Ptasie mleczko Na przekór pogodzie i porze roku Zrobiłam tą piankę bo bardzo chciałam wypróbować termometr cukierniczy. Zarówno przepis jak i termometr super się sprawdziły
moj przepis naBatoniki Kinder Bueno chyba każdy zna, ja swego czasu jadłam je … aż za często. Są tak pyszne, że trudno się oprzeć, z cudem graniczy zjedzenie
moj przepis namojprzepisna.pl | Borówkowy sernik na zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który
moj przepis na