Pieczona chałka w piance z chrupiącą posypką dyniowo- migdałową podana z karmelizowanymi jabłkami

Pieczona chałka w piance z chrupiącą posypką dyniowo- migdałową podana z karmelizowanymi jabłkami

Pieczona chałka w piance z chrupiącą posypką dyniowo- migdałową podana z karmelizowanymi jabłkami

Przepis na : deser

Chałka w piance jajecznej obtoczona, chrupiącą posypką  z pestek dyni i migdałów oprószona, w piekarniku pieczona i z  karmelizowanymi jabłkami połączona.  Takie chałki z pewnością smakiem zaskakują i z kremowymi jabłkami idealnie smakują.  Składniki:  czerstwa mała chałka z rodzynkami lub bez (nie musi być cała), 1-2 garście prażonych pestek z dyni (albo uprażyć je na suchej patelni i przestudzić), 1 kopiata łyżka mielonych migdałów, 2 jajka, cukier trzcinowy do smaku, ok. 3 dużych jabłek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, dynia, tarta, mielone, deser, przystawki, desery, tarta z jabłkami, bez pieczenia, tarta na słodko

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.