Pieczona chałka w piance z chrupiącą posypką dyniowo- migdałową podana z karmelizowanymi jabłkami

8
  • Pieczona chałka w piance z chrupiącą posypką dyniowo- migdałową podana z karmelizowanymi jabłkami
  • Pieczona chałka w piance z chrupiącą posypką dyniowo- migdałową podana z karmelizowanymi jabłkami

    Przepis na : deser

    Chałka w piance jajecznej obtoczona, chrupiącą posypką  z pestek dyni i migdałów oprószona, w piekarniku pieczona i z  karmelizowanymi jabłkami połączona.  Takie chałki z pewnością smakiem zaskakują i z kremowymi jabłkami idealnie smakują.  Składniki:  czerstwa mała chałka z rodzynkami lub bez (nie musi być cała), 1-2 garście prażonych pestek z dyni (albo uprażyć je na suchej patelni i przestudzić), 1 kopiata łyżka mielonych migdałów, 2 jajka, cukier trzcinowy do smaku, ok. 3 dużych jabłek... Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Moniki Smakołyki

    Dodaj komentarz