deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:212/640)

Crumble z jabłkami i rabarbarem 124

słowa w tym temacie. Kilka pomysłów chodzi mi jeszcze po głowie. Tym razem kwaśne łodygi znalazły się wraz z jabłkami pod warstwą słodkiej, chrupiącej kruszonki. To jeden z najprostszych deserów, a jaki pyszny! Można go przygotować z dowolnych owoców, które zapiekamy pod warstwą kruszonki, do której możemy dodać migdały, orzechy, płatki owsiane. Namawiam Was do wykorzystania do niego rabarbaru(...)kostkę zimne masło i ucieramy kruszonkę. Jabłka i rabarbar posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez około 40 minut. Crumble podajemy ciepłe z lodami waniliowymi, bitą śmietaną, sosem waniliowym lub budyniem. * Jak przygotować cukier waniliowy? Dobrej jakości cukier waniliowy można bez problemu przygotować domowym sposobem. Jeśli raz spróbujecie, nie sięgniecie już po cukier

Smakowity Blog Kulinarny
Placuszki orkiszowe z żurawiną 62

deser i kolację. Dzieci z pewnością  również w nich zasmakują :) Zapraszam również po inne moje przepisy na placki. LINK Wartości odżywcze: (bez odżywki białkowej) 461 kcal B 16 g W 49 g T 22 g (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcje: -50 g mąki orkiszowej -30 g odżywki białkowej (można pominąć) -woda -pół łyżeczki proszku do pieczenia

zdrowo i aktywnie
Przepis #152 FIT Rolada Snikers 117

oraz mleka. Ciasto ma wyraziście czekolady smak i chrupiące nadzienie. Idealnie sprawdzi się na deser dla dużych i małych.  Nagrałam także film z jej przygotowaniem - link znajdziecie na końcu przepisu (mój pierwszy! - jestem ciekawa jak Wam się spodoba:)).   Wartości odżywcze na 100 g (bez polewy): 265 kcal(...)Składniki Biszkopt - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej - szczypta proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 2 -3 łyżki syropu daktylowego Masa - 200 g daktyli - 1 łyżka masła orzechowego - 30 g orzeszków ziemnych Dodatkowo - kilka kostek gorzkiej czekolady - łyżka posiekanych orzeszków ziemnych Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy syrop daktylowy. Dokładnie miksujemy

Health-Fit-Life
Tarta z kremem pomarańczowym i bezą 142

deser na świąteczny stół. Lekko kwaśne nadzienie oraz słodka beza, tego nie można nie lubić ;) Spód: - 250 g mąki pszennej - 125 g masła - 2 żółtka - 1 łyżka wody Do miski przesiałam mąkę oraz dodałam resztę składników. Ciasto energicznie zagniotłam i wyłożyłam nim posmarowaną masłem formę do tarty, o średnicy 29 cm.  Na ciasto położyłam papier do pieczenia

Receptura smaku
Najpopularniejsze przepisy września 117

Krótkie podsumowanie najpopularniejszych (słodkich) przepisów we wrześniu. 1. Bezapelacyjnie Wasz ulubiony przepis. Brownie z buraków . To pewnie ta czekolada 2. Na drugim miejsce lądują kruche ciasteczka

PaleoLife
Sernik z truskawkami 216

Pierwszy w tym roku przepis ze świeżymi truskawkami, które jak wiecie są moimi ulubionymi owocami!!! Postanowiłam, że udoskonalę swoje umiejętności w pieczeniu serników i stąd

Ania i Marcin gotują
CLAFOUTIS Z OWOCAMI JAGODOWYMI 162

deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Można je przygotować nie tylko ze świeżych, ale również z mrożonych owoców. Ja wybrałam mrożone truskawki, maliny i jagody HORTEX, i taka kompozycja smakuje świetnie, namawiam do Was do spróbowania tego kolorowego clafoutis, będącego zapowiedzią lata.   Przygotowanie: 20 min Pieczenie: 40 min Dla 6 osób: ● 150 g mrożonych truskawek bez

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ze śliwkami, budyniem francuskie ciasto na deser... 134

śliwek bez pestek, posypać przyprawą korzenną wystające ciasto naciąć na paski i nakładać na śliwki, dwa paski zbędne odciąć i nałożyć na środek, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35-40 minut, zostawić do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach - ciasto jest szybkie, smaczne na deser............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
BEZY 132

deserów. Składniki: 4 białka 250 g cukru sól- szczypta Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Kiedy piana będzie sztywna stopniowo dodajemy do niej cukier. Miksujemy i dosypujemy go partiami, po trochu. Gotową masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Ma matę silikonową do pieczenia wyciskamy kleksy masy, zachowując pomiędzy nimi odstępy. Bezy pieczemy

Z Majeczką w kuchni
Bezowe ciastka z kremem 266

Piecz przez około 15 minut, aż ciastka będą lekko rumiane około 15 minut. Wyjmij ciastka z piekarnika i ostudź. Dopiero ostudzone ciastka można oderwać od papieru. Przełóż ciastka kremem. Bezowe ciastka można przygotować wcześniej i przechowywać w zamkniętym metalowym pudełku. Dopiero przed podaniem można przełożyć je kremem. Są pyszne również bez kremu. Idealne do jako dodatek do deserów

codojedzenia
Szybki serowy deser z musli i owocami 111

Uwielbiam lekkie desery z owocami. Przygotowuje się je równie szybko, jak zjada. Zapraszam na bardzo prosty, ale pyszny serowy deser z musli i owocami. Nic tylko

Słodkie okruszki
Śliwkowe ciasteczka żytnie 158

Moje ulubione :), zdrowe żytnie ciasteczka bez dodatku cukru z pyszną suszoną śliwką.  Składniki: - 1 i 1/2 szklanki mąki żytniej typ 720 - 1 i 1/2

Apetyczna babeczka
Malinowa chmurka 12775

odmian mali, dzięki czemu możemy cieszyć się tymi owocami aż do późnej jesieni! Ja najczęściej wykorzystuję je do ciast i deserów. Tak też było i tym razem. Kruche ciasto, maliny w galaretce, puszysty śmietanowy krem i słodka, chrupiąca beza. Chłopcy stwierdzili, że to jedno z lepszych ciast jakie zrobiłam:) Mi też baaardzo smakował. Ostrzegam: ciasto wciąga i uzależnia!! :)   Spód(...)żółtka,  150g mąki pszennej,  100g masła,  30g cukru pudru,  łyżka cukru waniliowego,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukry, żółtka i masło. Posiekać nożem, po czym zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno natłuszczonej i wysypanej

Z miłości do słodkości
Placek bezowy z migdałami i czerwoną porzeczką 193

Pyszny, słodko-kwaśny placek bezowy na migdałowym spodzie z czerwoną porzeczką. Pyszności <3 Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie". Z przygotowanych składników przygotujemy placek o

My Culinary Art
Pavlova 122

istniejący deser tak nazwano... teraz już nie rozstrzygniemy. Kształt bezy ma przypominać paczkę tutu – czyli krótką, sztywno sterczącą spódniczkę. Białka ubić na sztywną masę, podczas ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dodawać stopniowo cukier puder , należy pamiętać o zbieraniu cukru z boków miski. Następnie cały czas ubijając dodać skrobię kukurydzianą, ocet oraz esencję waniliowa. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, narysować

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania