smak i zapach wanilii i budyniu :)) Pyszne są świeże, ale i na drugi dzień smakują rewelacyjnie, wg mnie nawet nabierają dodatkowego smaku :) Polecam gorąco! Składniki: 220g m ąki pszennej 110g miękkiego masła (ja dałam roztopione) 95g cukru 2 żółtka 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 łyżki mleka 1 op. cukru wanilinowego Dodatkowo: 1 białko cukier wymieszany
Walijskie Pichceniekażdym odgrzaniu on staje się jeszcze lepszy. Gorąco go Wam polecam. Przepis wydawał mi się niepozorny, ale danie naprawdę smakowało pysznie. Sama zastanawiam się w czym tkwi sekret. Musicie przygotować się natomiast na to, że mięso piecze się w tym przepisie przez 3 godziny. Niestety krócej się nie da. Najlepiej wstawić go w wolny dzień przed południem(...)zagęszczenia sosu do podania śmietana 18% skórka z połowy cytryny natka pietruszki ugotowany ryż Sposób przygotowania: Na początek uwaga, że smażyć można w tym samym garnku, w którym zapiekamy danie w piekarniku. Do garnka, w którym będziemy piec mięso w całości wlać krojone pomidory. Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cały kawał mięsa do zrumienia z obu strony
W kuchni wieczoremDziś gotujemy po włosku. Nasze danie - calzone - to nic innego jak tylko pizza zawinięta na kształt pieroga. Jeśli chodzi o nadzienie, postanowiłam zaimprowizować dodając ogórki
W poszukiwaniu inspiracjibułka tarta napęcznieje i masa będzie zwarta formować dłonią posmarowaną olejem - nie klei się do rąk - kotlety mielone i obsypać je mąką na bardzo gorącym oleju smażyć z obu stron rumiane kotlety usmażone kotlety dać wszystkie na patelnię i pod przykryciem dusić z 5 minut - będą puszyste i delikatne można podać na obiad z kapustą kiszoną z ziemniakami
W Mojej Kuchni Lubięjajka cukier waniliowy lub domowy cukier z laską wanilii tabliczka mlecznej czekolady 10 dag rodzynek 1-2 łyżki melasy Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie aby zmiękły. Połączyć wszystkie składniki, zanieść ciasto i dać na ok. pół godziny do lodówki. Rozdrobnić czekoladę, odcedzić rodzynki, wmieszać do wystudzonego ciasta. Formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko przygnieść i układać na foremkach
Apetyczna babeczkatylko górną grzałkę. Spód nie musi się już piec-chodzi o to by jabłka zmiękły pod wpływem miodu, a skórka lekko pomarszczyła się. Ja dałam na 5-7 minut. Wyjmij. Pokrój jak pizzę póki gorąca, gdyż jak przestygnie mogłaby się łamać. Z formy w której się piekła, wyłóż na zimny , duży talerz,odstaw do ostygnięcia, nie przykrywaj, bo spód
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 2 ząbki czosnku, posiekane 80 g włoskich orzechów, posiekanych 2 łyżki solonych kaparów, przepłukanych i posiekanych 50 g świeżej natki pietruszki, posiekanej 180 ml oliwy
Gorący kąsekCz ęsto znajduję się w sytuacji, w której nie wiem co ugotowac dla moich dzieci.Wtedy poniższa potrawa jest najlepszym wyjściem . Przygotowując tę potrawę , można użyć dowolnego
Gorący kąsekDzisiaj postanowiłam podzielić się opinią na temat jednego z przepisów, który został odnaleziony w sieci ;) Przepis pochodzi ze strony Słodkiej Babeczki , którą btw. gorąco pozdrawiam! Składniki: 400g mąki pszennej 100g mąki żytniej (ja dałam aż 300g) 250 ml mleka 30g świeżych drożdży 50g masła 100ml śmietany (18%) 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli
Emcia PichciKochani dzisiaj kolejny przepis na rybę, tym razem pstrąga w sosie pomarańczowym z limonką. Bardzo aromatyczne danie, smaczne i łatwe w wykonaniu. Przyjemne doznania smakowe. Zachęcam gorąco do wypróbowania nowego sposobu na pstrąga. Składniki: 2 pstrągi 1/3 szklanki soku pomarańczowego, można wycisnąć świeży, można użyć z kartonu (tylko nie dosładzany zbyt mocno) 1/2 limonki pokrojonej
SMYKWKUCHNIkonkretnego przepisu, a jedynie zdjęcia, jak zrobić takie jabłuszka krok po kroku i czym można je nadziać. Osoby lubiące lody będą zadowolone, bo gorące jabłka smakują z nimi wyśmienicie. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ
Przepisy Aleksandrywtedy odwracamy na drugą stronę. Idealnie się usmaży na patelni Ambition :) Gorącą sałatkę z kaszy jaglanej wykładamy na talerz i kładziemy kawałek ryby, dekorując ją chipsami z czosnku. Można dodatkowo posypać świeżą natką pietruszki. To danie rewelacyjnie będzie wyglądać na porcelanie od #Ambition . Wtedy wiemy, że danie jest przygotowane i podane z dbałością o najmniejszy szczegół. Wszystkich czytelników(...)zapraszam do sklepu Dajar czeka tam rabat na produkty #Ambition Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania wegetariańskie , Dania z kaszą , Dania z rybą , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bataty , kasza jaglana , suszone pomidory
https:KKuchniaMniamjest u mnie w domu ;-) Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie mieszamy z olejem lub oliwą i jeszcze gorący posypujemy serami (jak dla mnie to im jest ich więcej, tym lepiej). I całe danie gotowe ;-) A na deser kawa i biscotti
Czary - gary w kuchnikokosowymi i rozpuszczonym masłem. Wyłożyć do formy, wyrównać powierzchnię. Odstawić do lodówki na 30 minut. Maliny, cukier i sok z cytryny dać do rondelka. Zagotować, maliny przetrzeć przez sitko, żeby pozbyć się pestek. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Kremówkę i mleko przelać do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Odstawić z palnika. Dodać maliny
Moja Galeria Smakukubek jogurtu naturalnego (370g.) 5 ząbków czosnku 10 listków świeżej bazylii szczypta soli i świeżo mielonego pieprzu Bonus: ja do sosu dodałam pokrojoną w cienkie talaki kiełbaskę śląską, aby danie było bardziej treściwe :) Możecie ten składnik zastąpić dowolnym mięsem - poza mielonym, lub pominąć. Do dzieła: Cukinię dokładnie szorujemy i przecieramy przez tarkę o dużych oczkach. Ważne, aby warzywa(...)oraz odrobina syropu malinowego i listek mięty. Ta da! MOJA WIELKA PROŚBA! :) Kochani, jeśli podoba Wam się mój blog, zaglądacie tu czasem, a już tym bardziej - jeśli skorzystaliście z któregoś z moim przepisów - gorąco proszę Was o komentarze! Napiszcie mi czy Wam smakowało lub zostawcie propozycję - co można zmienić aby danie było lepsze :)) To naprawdę zajmuje dwie minutki
Spektrum Smaku