sekret z kolorem barszczu ;-) heheh). Gotujemy aż buraki będą miękkie. Pod koniec dodajemy fasolę, zagotowujemy, Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zabielamy śmietaną. Gorącą zupę podajemy z jajkiem na twardo. Smacznego Kochani! I dajcie znać jak u Was się robi botwinkową jestem bardzo ciekawa, jak to wygląda w poszczególnych regionach Polski. ;-))) Zapraszam WAS na Faceebooka i Instagrama SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIczarny pieprz Przygotowanie zupy z zielonych szparagów: W tym przepisie wykorzystujemy wodę, w której przez 2 minuty gotowaliśmy zielone szparagi (do innego dania) oraz odłamane, zdrewniałe końcówki, które najczęściej wyrzucamy do kosza. Gorącą wodą z gotowania zielonych szparagów zalewamy odłamane, zdrewniałe końcówki zielonych szparagów (proponuje tylko odciąć te szare fragmenty bez koloru na samym końcu) . Jeśli woda
Moja DelicjaPieczeń z jajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę. składniki na formę do babki lub keksówkę 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki
Smakowite Daniatylko pyszne ciasta goszczą na świątecznych stołach. Co podać do ulubionych słodkich czy słonych dań? Kawa i herbata, a może koktajle owocowe, czekoladę na gorąco, grzane wino? Specjalnie dla Was przygotowałam 10 najlepszych przepisów na świąteczne napoje, są i takie dla dorosłych i dla dzieci. Moim faworytem jest zdecydowanie koktajl ananasowy z płatkami owsianymi i pestkami z granatu
Moja smaczna kuchniawodą wywar z gotowania gołąbków przecedź przez drobne sitko podgrzej wywar stopniowo dodawaj rozrobioną skrobię, aż osiągniesz odpowiednią gęstość sosu WYDANIE DANIA Gołąbki podsmaż na maśle klarowanym lub innym tłuszczu, polej gorącym sosem i udekoruj ulubionym ziołem
Szybko Szybkowarmleku i jajkach. Ten przepis (jak większość zresztą) powstał w chwili, gdy poczułam w sobie ogromną chęć na delikatne, słodkie, pachnące placuszki prosto z gorącej patelni. Jak to w takich momentach bywa, im szybciej da się je przyrządzić, tym lepiej. A jeszcze lepiej, gdy wszystkie składniki są pod ręką. W mojej kuchni te składniki są praktycznie zawsze. Racuchowy głód więc
Smakuje zdrowoMoje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę i na gorąco do obiadu, np. z sosem grzybowym. SKŁADNIKI ok 1,5 kg schabu 1 łyżka sosu sojowego zioła typu: majeranek, cząber, tymianek. 2 ząbki czosnku Na farsz: 40 dag mięsa mielonego
W kuchennym oknie Ewychrupiącym cieście z farszem z jagnięciny, warzyw i aromatycznych przypraw. Upieczone chlebki podaje się z surówką z kapusty i sosem czosnkowym. Smak tego dania przeszedł moje oczekiwania, ponieważ okazał się po prostu przepyszny! Gorąco wszystkim polecam. Lahmacuny przygotowały także Mirabelka , Malwina , Shinju , Emilia , Zuzia i Sianko . Składniki : Ciasto : 1,5 łyżeczki suszonych drożdży
Codzienne Gotowanieostrego sosu chili 1 mocno czubata łyżka dobrego masła orzechowego sok wyciśnięty z limonki 3cm kawałek świeżego imbiru 2 łyżeczki brązowego cukru (biały też da radę) ½ kostki rosołowej z kurczaka rozpuszczone w pół szklanki gorącej wody 8 pałek z kurczaka lub 4 duże udka 2 łyżki podprażonych nasion sezamu garść podprażonych orzeszków ziemnych ćwiartki limonki do pokropienia
Karo in the Kitchenmomencie przygotować dzisiejszy obiad. Ani się przy tym nie zmęczycie, ani nie nagrzejecie kuchni. Wystarczy sięgnąć po kilka warzyw i przypraw. Dzisiaj gorąco zachęcam do przygotowania orzeźwiającego, zimnego chłodnika hiszpańskiego gazpacho. Szybkie danie, a jakże smaczne! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćbyłoby ich nie wykorzystywać na co dzień w kuchni. Główny cel - ma być lekko i pożywnie zarazem - został w pełni osiągnięty. Taką sałatkę gorąco polecam solo zamiast obiadu czy kolacji, jak i do dań z grilla - jako dodatek do posiłku na świeżym powietrzu będzie jak znalazł. Składniki ( na dużą michę ) : 300 g ulubionego makaronu (u mnie casarecce
Food SquareKaczkę podzielić na kawałki posypać przyprawami dodać troszkę oleju z przyprawami natrzeć kaczkę zostawić najlepiej na noc 2. - Na rozgrzaną patelnię dać o drobinę oleju położyć mięso podsmażyć na rumiano zalać gorącą wodą Dusić mięso aż zmięknie i się ładnie przysmaży
W królestwie smaków BeatyMoje ulubione wiosenne warzywa w jednej pysznej sałatce. Tuńczyk sprawia, że danie jest bardziej sycące a warzywne chipsy dodają mu wyrazistości. Gorąco polecam :) puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 ugotowane na twardo jaja kilka rzodkiewek zielony ogórek pół pęczka cienkich szparagów łyżka pikantnej oliwy limonka sól, pieprz do smaku mały burak i mała marchew
Mienta blogbardzo go polubiłam i teraz używam go, gdy tylko mogę do różnego rodzaju sosów, pizzy, zapiekanek, kotletów i innych takich :) Polecam więc gorąco jeść szpinakowe listki pod każdą postacią :) Sos szpinakowy jest daniem dobrym samym w sobie, ale można go również konsumować z makaronem, ziemniakami, kaszą, czy pieczywem. Składniki: 400g szpinaku 1-2 ząbki czosnku 200 - 300ml śmietany
Smakowy Rajwypełniamy go konfiturą. Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15-18minut. Przy zdejmowaniu z blachy należy uważać ponieważ gorące ciasteczka są bardzo kruche i delikatnie wilgotne. Dlatego lepiej dać im chwile odpocząć przed przełożeniem ich na talerz. Smacznego
Zapiski Młodej Żony