dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:51/571)

Grzyby suszone panierowane 160

Grzyby suszone panierowane stanowią doskonałą przystawką lub można je podawać do gorącego barszczu zamiast pasztecików. Mogą być fajną przekąską na sylwestra i karnawał .  składniki na

Smakowite Dania
Pancakes czyli pankejki + film 214

Pancakes czyli pankejki, pyszne naleśniki, placuszki - można je zajadać zarówno na  gorąco ledwo zdjęte z patelni i jako zimną przekąskę. Podane z bitą śmietaną

Smakowite Dania
Szparagi z pomidorami i makaronem z semoliny 143

Kiedy warzywa "dochodzą" (tu mój przyjaciel M. powiedziałby, że 'dochodzą' to brzydkie słowo :)) nakładamy na talerze makaron, oprószamy go odrobinką parmezanu i dodajemy gorące warzywa. Et voila! Bon appetit!  Jak dodatek do tego dania polecam alzackie wino  Muscat d’Alsace. Jest to wytrawne (ha, tu niespodzianka, co? :) Tak, ten Muscat w odróżnieniu od swoich śródziemnomorskich imienników

Spektrum Smaku
Gulasz z szynki z pomidorową nutą 216

zimne, jesienne dni i wieczory, polecam  rozgrzewający, gorący gulasz. Taki z chudej szynki, odpowiednio doprawiony, zachwyci niejednego smakosza;)  Gulasz podaję na kolację z pieczywem, lub na obiad z kaszą gryczaną. Do tego ogórek kiszony... Pyszne danie, zasmakuje każdemu. 1 kg chudej szynki wieprzowej  Marynata:   Przyprawa czerwona do mięs  Olej smakowy -pomidor czosnek bazylia

Takie tam pichcenie
KORECZKI SCHABOWE 282

Bardzo polubiłam połączenie mięsa , sera i dymionej śliwki.Na imprezę polecam gorąco ciepłe przekąski , łatwe do zrobienia  , a wyśmienite w smaku.Lekko wytrawne ,danie świetnie smakuje do win , wódki i wytrawnych nalewek .Polecam. 4 kotlety SCHABOWE lub piersi kurze - zależy co kto preferuje 8 śliwek polskich wędzonych lub kalifornijskich 4 plastry sera wędzonego Radamer sól i pieprz(...)jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.Zostawiamy na noc w lodówce .Przed imprezą kroimy w plastry ok.1.5 cm.i podsmażamy każdy kawałek na na złoty kolor , miejscem przecięcia.Podajemy gorące na wykałaczkach.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wakacyjna kolacja - lekka sałatka z łososiem 231

gorąco, zupełnie nie mam ochoty na jedzenie. Pilnuję jednak regularnych posiłków i staram się nie omijać pory jedzenia :) Nawet, jeśli ma być to jabłko, czy szklanka Arbuzady ;) Dziś zapraszam was na ultra lekką i bardzo szybką sałatkę z wędzonym łososiem. Proste składniki i pełnia smaku, to to, co cenię na swoim talerzu. Dlatego też wyeliminowałam ze swoich dań

Spektrum Smaku
warzywa z makaronem i mielonym kotletem... 182

mielonego, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, odłożyć na talerz - do tego tłuszczu dać pokrojoną porę, warzywa mrożone i dusić mieszając co jakiś czas wlać z 1 szklankę wody, zagotować, wsypać ugotowany makaron, przyprawę w płynie, pieprz i wymieszać dodać mielone kotlety i pod przykryciem na średm=nim ogniu dusić z 2-3 minuty smaczne danie obiadowe, smakuje równiez

W Mojej Kuchni Lubię
Chińskie paski schabu 432

papryczki chili wydrążyłam nasiona i bardzo drobno pokroiłam Do kubeczka wsypałam mąkę ziemniaczaną, którą rozrobiłam z 6 łyżkami wody. Po chwili tworzy się zawiesina, którą przed dodaniem do dania należy "rozmącić" KROK 2 Przygotowanie makaronu sojowego: Makaron zalać wrząca wodą, a następnie odsączyć KROK 3 Na rozgrzany wok wlać około 4 łyżek oleju, gdy olej będzie dostatecznie nagrzany(...)ziemniaczanej i wody i nim regulujemy gęstość sosu jaki się wytworzy. Jeśli w trakcie smażenia składniki za bardzo przywierają do woka polecam podlać gorącą wodą (gorącą - aby temperatura smażenia się nie obniżyła) Makaronem można wymieszać z daniem bezpośrednio na woku, zaraz po zdjęciu potrawy z gazu, lub z obok (jeśli się go przygotowało równocześnie lub zaraz po przyrządzeniu pasków

smacznieinatemat
DORSZ W SZYNCE PARMEŃSKIEJ NA CYTRYNOWYM RISOTTO 177

się z lekko słonym smakiem szynki parmeńskiej oraz orzeźwiającym cytrynowym risotto. Zamiast dość grubej polędwicy z dorsza możecie użyć bardziej cienkich filetów i odpowiednio zredukować czas pieczenia lub smażenia. Danie to wyjdzie równie smaczne jeśli użyjecie filetów innej ryby np. łososia. Rybę można przygotować na trzy sposoby: 1. - usmażyć na patelni ( co zajmie około 8 minut ), 2. -  posmarować(...)CYTRYNOWE 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę skórka otarta z 1 cytryny ( tylko żółta, zewnętrzna część) sok wyciśnięty z 1/2 cytryny (można dać więcej) 125 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli 500 ml gorącego bulionu  1/3 szklanki białego wina 1 płaska łyżeczka kurkumy 4 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki masła (40 g) sól morska świeżo zmielony

cool and minty
Podwójnie serowa pizza szpinakowa 212

była pyszna. Pizza na grubym cieście bo nie lubię tych zwisających placków, z ulubionymi dodatkami, ciepła na rozgrzanie organizmu i bardzo smaczna, polecam gorąco. Jeśli wolicie jednak cienki spód to nie ma problemu, dajcie połowę ciasta. Podwójnie serowa pizza szpinakowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
zupa dyniowa z jajkiem 258

Uwielbiam zupę dyniową, może mieć różne dodatki, byle była gorąca, gęsta i dobrze doprawiona:) W ogóle bardzo lubię różne dania z dodatkiem dyni, ale zupę-krem z dyni uważam za rewelacyjne jesienne danie! Moim zdaniem, kiedy przemarzniemy w drodze nie ma nic lepszego niż miseczka parującej, aromatycznej zupy. Znakomicie syci i rozgrzewa. Ta wersja zupy jest

6niebo
pierogi z pieczarkami 196

naleśników. Zdecydowałam się zamknąć je w pierogach i wyszło super! Dodatek świeżej szałwii do smażonej cebulki jest fenomenalny - bardzo polecam; również do innych dań. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej jajko 1 szkl gorącej wody 3/4 łyżeczki soli łyżka oliwy farsz: 300 g pieczarek cebula 4 jaja na twardo sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy do podania: cebula

6niebo
Zupa z końcówek zielonych szparagów z groszkiem, batatami i koperkiem 166

czarny pieprz   Przygotowanie zupy z zielonych szparagów: W tym przepisie wykorzystujemy wodę, w której przez 2 minuty gotowaliśmy zielone szparagi (do innego dania) oraz odłamane, zdrewniałe końcówki, które najczęściej wyrzucamy do kosza. Gorącą wodą z gotowania zielonych szparagów zalewamy odłamane, zdrewniałe końcówki zielonych szparagów (proponuje tylko odciąć te szare, często zabrudzone ziemią fragmenty bez koloru na samym

Moja Delicja
Kotlety mielone z serkiem topionym 180

bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera , uformować kotlet .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Zupa botwinkowa z fasolą, śmietaną i jajkiem! 196

sekret z kolorem barszczu ;-) heheh). Gotujemy aż buraki będą miękkie. Pod koniec dodajemy fasolę, zagotowujemy, Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zabielamy śmietaną. Gorącą zupę podajemy z jajkiem na twardo. Smacznego Kochani! I dajcie znać jak u Was się robi botwinkową jestem bardzo ciekawa, jak to wygląda w poszczególnych regionach Polski. ;-))) Zapraszam WAS na Faceebooka i Instagrama SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI