Dogi to jedna z popularniejszych i najprostszych dań typu fast food uwielbianych przez dzieci i dorosłych. Tradycyjna, amerykańska przekąska składa się jedynie z bułki, gorącej parówki lub kiełbaski oraz sosów (majonez, ketchup). Domowe Hot-Dogi możemy wzbogacić o dodatki w postaci dowolnych, ulubionych warzyw - wtedy fast food nabierze wartości odżywczych i stanie się zdrowszym daniem niż ten klasyczny(...)czosnkowy itp. Domowe Hot-Dogi - Sposób przygotowania: Każdą bułeczkę nacinamy wzdłuż nie docinając do końca. Wykładamy wszystkie warzywa pokrojone na mniejsze kawałki. Parówki (lub kiełbaski) podgrzewamy w gorącej wodzie, lub w piekarniku, a następnie umieszczamy na wierchu każdej bułeczki. Całość polewamy sosami. Podajemy od razu po przyrządzeniu. Moje posty
Słodka StronaGrzyby suszone panierowane stanowią doskonałą przystawką lub można je podawać do gorącego barszczu zamiast pasztecików. Mogą być fajną przekąską na sylwestra i karnawał . składniki na
Smakowite DaniaPancakes czyli pankejki, pyszne naleśniki, placuszki - można je zajadać zarówno na gorąco ledwo zdjęte z patelni i jako zimną przekąskę. Podane z bitą śmietaną
Smakowite DaniaKiedy warzywa "dochodzą" (tu mój przyjaciel M. powiedziałby, że 'dochodzą' to brzydkie słowo :)) nakładamy na talerze makaron, oprószamy go odrobinką parmezanu i dodajemy gorące warzywa. Et voila! Bon appetit! Jak dodatek do tego dania polecam alzackie wino Muscat d’Alsace. Jest to wytrawne (ha, tu niespodzianka, co? :) Tak, ten Muscat w odróżnieniu od swoich śródziemnomorskich imienników
Spektrum Smakuzimne, jesienne dni i wieczory, polecam rozgrzewający, gorący gulasz. Taki z chudej szynki, odpowiednio doprawiony, zachwyci niejednego smakosza;) Gulasz podaję na kolację z pieczywem, lub na obiad z kaszą gryczaną. Do tego ogórek kiszony... Pyszne danie, zasmakuje każdemu. 1 kg chudej szynki wieprzowej Marynata: Przyprawa czerwona do mięs Olej smakowy -pomidor czosnek bazylia
Takie tam pichcenieBardzo polubiłam połączenie mięsa , sera i dymionej śliwki.Na imprezę polecam gorąco ciepłe przekąski , łatwe do zrobienia , a wyśmienite w smaku.Lekko wytrawne ,danie świetnie smakuje do win , wódki i wytrawnych nalewek .Polecam. 4 kotlety SCHABOWE lub piersi kurze - zależy co kto preferuje 8 śliwek polskich wędzonych lub kalifornijskich 4 plastry sera wędzonego Radamer sól i pieprz(...)jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.Zostawiamy na noc w lodówce .Przed imprezą kroimy w plastry ok.1.5 cm.i podsmażamy każdy kawałek na na złoty kolor , miejscem przecięcia.Podajemy gorące na wykałaczkach.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigorąco, zupełnie nie mam ochoty na jedzenie. Pilnuję jednak regularnych posiłków i staram się nie omijać pory jedzenia :) Nawet, jeśli ma być to jabłko, czy szklanka Arbuzady ;) Dziś zapraszam was na ultra lekką i bardzo szybką sałatkę z wędzonym łososiem. Proste składniki i pełnia smaku, to to, co cenię na swoim talerzu. Dlatego też wyeliminowałam ze swoich dań
Spektrum Smakumielonego, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, odłożyć na talerz - do tego tłuszczu dać pokrojoną porę, warzywa mrożone i dusić mieszając co jakiś czas wlać z 1 szklankę wody, zagotować, wsypać ugotowany makaron, przyprawę w płynie, pieprz i wymieszać dodać mielone kotlety i pod przykryciem na średm=nim ogniu dusić z 2-3 minuty smaczne danie obiadowe, smakuje równiez
W Mojej Kuchni Lubiępapryczki chili wydrążyłam nasiona i bardzo drobno pokroiłam Do kubeczka wsypałam mąkę ziemniaczaną, którą rozrobiłam z 6 łyżkami wody. Po chwili tworzy się zawiesina, którą przed dodaniem do dania należy "rozmącić" KROK 2 Przygotowanie makaronu sojowego: Makaron zalać wrząca wodą, a następnie odsączyć KROK 3 Na rozgrzany wok wlać około 4 łyżek oleju, gdy olej będzie dostatecznie nagrzany(...)ziemniaczanej i wody i nim regulujemy gęstość sosu jaki się wytworzy. Jeśli w trakcie smażenia składniki za bardzo przywierają do woka polecam podlać gorącą wodą (gorącą - aby temperatura smażenia się nie obniżyła) Makaronem można wymieszać z daniem bezpośrednio na woku, zaraz po zdjęciu potrawy z gazu, lub z obok (jeśli się go przygotowało równocześnie lub zaraz po przyrządzeniu pasków
smacznieinatematsię z lekko słonym smakiem szynki parmeńskiej oraz orzeźwiającym cytrynowym risotto. Zamiast dość grubej polędwicy z dorsza możecie użyć bardziej cienkich filetów i odpowiednio zredukować czas pieczenia lub smażenia. Danie to wyjdzie równie smaczne jeśli użyjecie filetów innej ryby np. łososia. Rybę można przygotować na trzy sposoby: 1. - usmażyć na patelni ( co zajmie około 8 minut ), 2. - posmarować(...)CYTRYNOWE 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę skórka otarta z 1 cytryny ( tylko żółta, zewnętrzna część) sok wyciśnięty z 1/2 cytryny (można dać więcej) 125 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli 500 ml gorącego bulionu 1/3 szklanki białego wina 1 płaska łyżeczka kurkumy 4 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki masła (40 g) sól morska świeżo zmielony
cool and mintybyła pyszna. Pizza na grubym cieście bo nie lubię tych zwisających placków, z ulubionymi dodatkami, ciepła na rozgrzanie organizmu i bardzo smaczna, polecam gorąco. Jeśli wolicie jednak cienki spód to nie ma problemu, dajcie połowę ciasta. Podwójnie serowa pizza szpinakowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUwielbiam zupę dyniową, może mieć różne dodatki, byle była gorąca, gęsta i dobrze doprawiona:) W ogóle bardzo lubię różne dania z dodatkiem dyni, ale zupę-krem z dyni uważam za rewelacyjne jesienne danie! Moim zdaniem, kiedy przemarzniemy w drodze nie ma nic lepszego niż miseczka parującej, aromatycznej zupy. Znakomicie syci i rozgrzewa. Ta wersja zupy jest
6niebonaleśników. Zdecydowałam się zamknąć je w pierogach i wyszło super! Dodatek świeżej szałwii do smażonej cebulki jest fenomenalny - bardzo polecam; również do innych dań. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej jajko 1 szkl gorącej wody 3/4 łyżeczki soli łyżka oliwy farsz: 300 g pieczarek cebula 4 jaja na twardo sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy do podania: cebula
6nieboczarny pieprz Przygotowanie zupy z zielonych szparagów: W tym przepisie wykorzystujemy wodę, w której przez 2 minuty gotowaliśmy zielone szparagi (do innego dania) oraz odłamane, zdrewniałe końcówki, które najczęściej wyrzucamy do kosza. Gorącą wodą z gotowania zielonych szparagów zalewamy odłamane, zdrewniałe końcówki zielonych szparagów (proponuje tylko odciąć te szare, często zabrudzone ziemią fragmenty bez koloru na samym
Moja Delicjabulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera , uformować kotlet .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony
Moje domowe kucharzenie