dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:62/571)

Gołąbki w młodej kapuście + film 186

Gołąbki w młodej kapuście to smaczny sposób na wykorzystanie tego pysznego warzywa. Podane na gorąco z sosem pomidorowym smakują wyśmienicie i  mogą doskonale urozmaicić

Smakowite Dania
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 152

wymieszanej z sezamem. Na koniec smażymy obustronnie na oleju. Sajgonko - krokieciki podajemy jako dodatek do bulionu, barszczu, sałatek, ziemniaków, ale są też pysznym daniem samym w sobie :) No i oczywiście wskazówka: Sajgonko - krokieciki smażcie na gorącym tłuszczu by panierka nie odpadła i by delikatne płatki ryżowe nie przykleiły się do patelni. R E K L A M A google

Smakowy Raj
Rolada drobiowo - wieprzowa 217

Taką roladę możemy podawać na gorąco lub na zimno. Moja rodzinka uwielbia wędlinki które sama przygotowuje w domu, niż te sklepowe, a ja lubię eksperymentować

Kuchnia Danusi
Fondue czekoladowe 125

mogą być dowolne: owoce, bakalie, ciastka, żelki- co tylko lubicie i co można nadziać na metalowe szpikulce (które można zastąpić wykałaczkami). Można dać odrobinę wanilii, cynamonu, rumu lub ulubionego likieru, niech fantazja Was poniesie :) Gorąco polecam! :) * czekolada mleczna- 200 g * kremówka- 200 ml * skórka z pomarańczy- łyżeczka * likier pomarańczowy- 1 łyżka * dodatki- u mnie banan, pomarańcza i pianki

Kraina Miodem Płynąca
Risotto pomidorowe (Risotto al pomodoro) 314

dodatkiem pomidorów. Jeśli lubicie pomidorową z ryżem to danie na pewno Wam zasmakuje ;) Może być samodzielną potrawą lub dodatkiem do dania głównego. Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu arborio 2 szklanki gorącego bulionu warzywnego 200 g pomidorów bez skórki (mogą być z puszki) 50 ml białego wina mała cebula ząbek czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki

wyzwania kuchenne
Cebula faszerowana pęczakiem 157

powstał na konkurs z serkiem Apetina. Cebulę faszerowaną chciałam przygotować już od jakiegoś czasu, ale akurat teraz miałam dodatkową motywację. Przygotowanie tego dania nie jest zbyt trudne, trzeba tylko uważać, by nie poparzyć się gorącą cebulą.  Składniki: 3 duże cebule (białe lub czerwone)  1 łyżka serka Apetina Tapas 1/2 szklanki pęczaku 6-7 szt. pieczarek pieprz

Pasja Smaku
Chrupiąca pomarańczowa zupa! 131

możesz polać grzanki oliwą z oliwek) - pietruszkę posiekaj - śliwki kroimy na kosteczkę Na talerz wlewamy gorącą zupę, posypujemy grzankami, śliwką i pietruszką. Jemy gorące ;-) Dodatkowo zupę możecie też posypać pestkami z dyni! Przepyszne i rozgrzewające danie! Polecam

SMYKWKUCHNI
ziemniaczane chrupiące placki na oleju rzepakowym ze śledziem w śmietanie podane... 182

blendera razem z cebulą masę zmiksowaną przełożyć na drobne sito aby nadmiar wody z ziemniaków odciekł - placki będą bardzo chrupiące z sita ziemniaki dać do miski i wymieszać łyżką z jajkiem, mąką, papryką, vegetą na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy - placki są bardzo chrupiące bardzo nam smakują tak podane chrupiące placki ze śledziami

W Mojej Kuchni Lubię
Cytrynowy łosoś z piekarnika. 161

oven. Często podaję w ten sposób łososia. Można go przygotować wcześniej, wstawić do piekarnika  20 minut przed podaniem. Jest to danie proste w przygotowaniu, łosoś jest smaczny i  soczysty, każdy otrzyma porcję gorącą, a pracy jest mniej niż przy smażeniu ryby na patelni. Składniki na 6 osób. 6 filet z łososia 1 cytryna 1 kulka mozzarella

Kulinarny karnet Christophera
Kokosowe babeczki z jagodami ( lub bez ) 181

Babeczki - muffinki kokosowe sprawdzają się w roli przekąski do gorącej herbaty, w ponury jesienny dzień. Warto zabrać jedną do pracy lub dać dziecku do szkoły.  Moja córa zabrała więcej, po to, by częstować koleżanki :) Babeczki możecie zrobić z owocami lub bez. Ja mam mrożone jagody i już zaczynam z nich korzystać. Warto było zrobić zapasy. Składniki: ( na 12 sztuk

kolorowotorcikowo
Rosół z drobiowymi klopsikami podany z kaszą kuskus 181

szybko według mnie to rosół! Uwielbiam ten smak lekko słony z warzywami. Dodatkiem specjalnym były drobiowe klopsiki, które podkradłam mamie przygotowująca inne danie. Wykorzystałam nadmiar kaszy kuskus, która świetnie połączyłam się ze wszystkimi smakami. Gorąco polecam! Składniki: 1 l bulionu drobiowego (skrzydełko z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wody Klopsiki drobiowe

Truskawkowa Fiesta
FISH & CHIPS Z GROSZKOWYM PUREE 160

Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). Fish & Chips w The Pumphouse w Liverpoolu. Postanowiłam przygotować danie w swoim domu. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować, Pozdrawiam Was gorąco! Ewa R. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
CHŁODNIK LITEWSKI WERSJA l 180

Idealny na gorące, letnie dni. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej,żeby zdążył się schłodzić- bo taki jest najlepszy. Ilości składników oczywiście dowolne i dowolnie można je

Smaczne Zdrowe
Grillowanie - czas grillowania 412

Przede wszystkim kochani- nie da się rozpalić grilla w 2 min :) Dajmy sobie czas przynajmniej 30- 40 min by grill był dobrze rozpalony. Mięsa- dobrze jest zamarynować dzień wcześniej i dać do lodówki. Wołowina: Grill musi! być bardzo dobrze rozpalony o wysokiej temperaturze. Stek ok 2-2,5 cm grubości-   Krwisty(...)Dobrze  wypieczony -12 min Najwazniejsze: Podczas  grillowania wołowiny pamiętajmy że- grill musi być dobrze nagrzany - gorący.                            Mięsa nie przekładamy co chwilę, ale grillujemy połowę żadanego czasu z  jednej strony

Smaki Edyty
Makaron penne z chorizo i jarmużem 192

zaaranżowałam kulinarny romans pomiędzy jarmużem, chorizo i makaronem penne, taki włosko-hiszpański mezalians ;) Wyszło naprawdę dobre, a przy tym proste do przygotowania danie. Sycące i zdrowe. Może Wasi Panowie przełkną więcej zielonego w takim wydaniu? Gorąco polecam! A Wy co robicie z jarmużu? Chętnie poczytam o Waszych patentach w komentarzach.  Makaron penne z chorizo i jarmużem przepis(...)czasie zdejmij pokrywkę. Dobrze wymieszaj, dorzuć posiekany czosnek i gotuj jeszcze 5 minut. Przed odlaniem makaronu zachowaj ok. 1/2 szklanki wody. Przełóż ugotowany makaron na patelnię i jeśli danie wydaje się suche, dodaj trochę wody z gotowania makaronu. Dopraw solą, pieprzem i gotuj jeszcze minutę lub dwie. Gotowy makaron podawaj posypany startym parmezanem. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania