dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:68/571)

Kremowe risotto z pałkami kurczaka 228

wlewamy kolejną porcję bulionu oraz wino i tak do momentu aż ryż będzie miękki.  Pod koniec wlewamy śmietankę doprawiamy danie do smaku sola oraz białym pieprzem, posypujemy przed podaniem startym serem oraz szczypiorem.  Podajemy gorące. Rada: Ważne jest aby w tej potrawie nie rezygnować z dodania wina, ono nadaje cały smak

Wanilia i Kardamon
Zupa ogórkowa 136

bardziej je docenia. I to właśnie te domowe, sycące, pełne warzyw, a nie te z torebek czy kartonów. Zupa to idealnie danie, kiedy wracamy zmarznięci i głodni ze spaceru. Kilka minut i na stole ląduje talerz gorącej, pożywnej zupy. Zachęcam Was do gotowania o ile tylko możecie zup na wywarach – mięsnym lub warzywnym. Ich smak jest głębszy

Mieszam w Garnku
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym z cukinią 483

miseczki przełóż kilka łyżek gorącego sosu pomidorowego z patelni. Na patelnię wrzuć ugotowany makaron i wymieszaj. Do odłożonej wcześniej miseczki z gorącym sosem pomidorowym dodaj śmietanę i tapiokę. Bardzo dokładnie wymieszaj i całość szybko połącz z daniem na patelni. Dokładnie wymieszaj i trzymaj na ogniu tak długo, aż sos osiągnie zadowalającą cię gęstość. Podawaj od razu. Kaloryczność: Cały obiad

Moja Micha
Chrupiące ociupinki drobiowe. 164

Drób jest pyszny w każdej postaci, jako gorącą przekąskę przygotowałam te pyszne, chrupiące kąski w parmezanie. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka

Kuchnia Beaty
Śledzie po japońsku 154

kaloryczne. Są bogatym źródłem białka, kwasów nienasyconych, witamin i mikroelementów. Śledzie po japońsku podane z ugotowanymi lub pieczonymi ziemniakami będą pożywnym daniem obiadowym… i nie tylko. Skorzystałam z przepisu Grzegorza (z małymi zmianami) ze strony Mniammniam . Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Śledzie po japońsku appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
ciasto snikers 222

łyżki cukru 2 łyżki miodu 30 dkg posiekanych orzechów - tutaj laskowe ( rozgnieść lub rozbić na mniejsze kawałki) Masło pokroić w małą kosteczkę dać do rondelka z innymi składnikami doprowadzić do wrzątku i gotować około 2 minut , następnie gorące wylać na rozwałkowane ciasto i piec według wcześniejszych wskazówek. krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej

na gazie
Ryba po japońsku 382

minuty, a następnie wrzucamy cebulę, paprykę i ogórki. Gotujemy przez chwilę i wyłączamy ogień. Rybę układamy w półmisku, a wierzch zalewamy gorącą zalewą z warzywami. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Podajemy na zimno jako przystawkę. Danie można udekorować np. pietruszką. Ryba najlepsza jest po 24 h od przygotowania. Przechowujemy ją do 4 dni w lodówce. Na zdjęciu ryba

Poezja smaku
#8 Wegeburgery i domowe bułeczki 200

Bułka tarta lub otręby do panierowania Przygotowanie: Soczewicę gotujemy w wodzie do miękkości, a nawet do lekkiego rozgotowania. Zdejmujemy z ognia, do gorącej dodajemy kaszę kukurydzianą lub mannę, w ilości takiej, aby zagęścić soczewicę na tyle, aby dało się z niej formować kotlety. Zostawiamy do ostygnięcia, dodajemy jajko (niekoniecznie, ale z jajkiem mniej się rozpadają przy smażeniu), w razie potrzeby

Kuchnia w szuwarach
32 rozgrzewające dania na jesień 1781

kremowe zupy z rozgrzewającymi przyprawami jak imbir, chili czy kardamon i cynamon.  Jesień w kuchni kojarzy mi się z gorącymi zapiekankami, gęstymi, pełnymi warzyw zupami gotowanymi na dwa dni. Już dzisiaj przygotowałam zestawienie 32 dań, które rozgrzeją Was! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże

Moja smaczna kuchnia
Racuchy z sosem paprykowym 181

pomyłka . A do tego racuchy i sos paprykowy? Racuchy kojarzą nam się z deserem, tym razem jest inaczej, zobaczcie sami. Danie rewelacyjne, aromatyczne, racuchy z sera miękkie i puchate a sos aromatyczny i pikantny, polecam gorąco. Racuchy z sosem paprykowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kasza gryczana z warzywami i jajkiem sadzonym 173

przepis jest idealny. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby ugotować kaszę gryczaną specjalnie do tego dania ;) Kaszy w tym daniu towarzyszą papryka, szpinak i jajko sadzone. W sam raz na lekki obiad lub kolację. Gorąco polecam! Składniki na 2 porcje: przepis z bloga Chlebem i solą 1 woreczek kaszy gryczanej 1 czerwona papryka 2 jajka

Moja Galeria Smaku
Pieczone młode ziemniaczki 1017

które może stanowić samodzielny posiłek, bądź też jako dodatek do mięsa, ryby itp. Podałam ziemniaczki z sosem paprykowym i sosem czosnkowym . Danie to wygląda rewelacyjnie, smakuje równie dobrze, jest łatwe w przygotowaniu i oczywiście tanie. Polecam gorąco. Składniki: młode ziemniaki oliwa rozmaryn sól słodka papryka czosnek Sposób przygotowania: Ziemniaki dokładnie myjemy, jeśli potrzeba szorujemy szczotką, aby pozbyć się

na moim stole...
Ciastka Red Velvet z Oreo 188

mój spóźniony prezent na Mikołajki:) Przepyszne ciasteczka - w środku miękkie, chrupkie na zewnątrz. Przepis znalazłam tutaj . Gorąco polecam:) Składniki (odmierzamy szklanką o poj. 250 ml): kostka masła 2 szklanki cukru (można dać trochę mniej) 4 jajka 1/4 szklanki maślanki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka barwnika czerwonego w żelu 3 i 1/3 szklanki mąki 2/3 szklanki tradycyjnego kakao

Domowa Cookierenka Agi
MAZUREK mocno czekoladowy 283

się rozpuścić ,a masa być jednolita. Pomadę wylać na podpieczone ciasto. Posypać wierzch bakaliami, chałwą, wiórkami i czekoladą.  Ponownie wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 15 minut. Nie kroić od razu, choć to trudne będzie! Lepiej dać mu zastygnąć dobrze. Jako, że ja nie mogłam wytrzymać, odkroiłam sobie brzeg- pierwszy pasek, by zobaczyć rzecz jasna, jak smakuje , jak się

Z Kuchni Do Kuchni
Jajka w koszulkach na bazylii 210

Ostatnio jestem trochę zabiegana, dlatego jem szybko, smacznie, a przede wszystkim zdrowo. Dziś proponuje jajka w koszulkach, idealne danie na śniadanie (oczywiście do łóżka) oraz podwieczorek. Wykonuje się bardzo łatwo. W garnku z gorącą wodą oraz odrobiną octu robię łyżką "wir", do samego środka delikatnie wkładam rozbite jajko i gotuję 2,5 minuty (od czasu do czasu mieszając

Życie na widelcu

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję