dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:390/571)

Kalafiorowa z drobiem 139

 Kalafiorowa z tego przepisu jest delikatna w smaku, a dzięki dodatkowi mięsa z kurczaka bardzo pożywna. Doskonała również dla dzieci. Potrzebne nam: - kalafior - 2 marchewki

W poszukiwaniu inspiracji
Wiosenny lunch, czyli sałatka z grillowanym kurczakiem 224

WIOSNA w mieście! :) Nareszcie! Po treningu zapraszam na lunch, dziś sałatka z kurczakiem! Składniki: 1 filet z piersi kurczaka  1 mała sałata rzymska czarne oliwki

Spektrum Smaku
Zupa truskawkowa 225

Truskawki królują w naszych przepisach. Sezon trwa i należy je wykorzystać maksymalnie. Ciasta, musy, konfitury, dżemy, desery itp. U mnie na blogu przepis na zupę owocową

W kuchennym oknie Ewy
Piernik staropolski + film 114

Piernik staropolski dojrzewający to wyśmienite ciasto świąteczne, mimo kilku etapów przygotowania robi się go bardzo prosto. Wystarczy uzbroić się w cierpliwość i krok po kroku wykonać

Smakowite Dania
Najlepsze Ciasto na Pizze 6011

Ciasto na pizzę to połowa (jak nie więcej) sukcesu na idealną pizzę. Według mnie najlepsze ciasto na pizzę to lekko chrupiąca skorupka z delikatnym, puszystym i

Słodka Strona
piersi a`la zrazy w przyprawie chimichurri... 195

Składniki: 1 podwójna piersi z kurczaka, 3 łyżki przyprawy chimichurri Royal Brand, 1 sztuka ogórek kiszony, 1 sztuka cebula biała, 4 plastry boczek wędzony, 2 łyżki

W Mojej Kuchni Lubię
mielone kotlety z pieczarkami w pomidorach z koperkiem... 184

Składniki: mięso mielone wieprzowe 1/2 kg, jajka 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, cebula 1 mała,ząbki czosnku 3 sztuki, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, pieprz

W Mojej Kuchni Lubię
Risotto z warzywami 182

Dawno nie robiłam risotto..w zamrażarce znalazłam zblanszowane warzywa..ryż oczywiście w domu był ..kawałek kiełbasy ..a do podsmażenia Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiem..i

Moje domowe kucharzenie
karp z szarej galarecie 182

którego to robię jest banalne prosty. Otóż karp w esencjonalnej i aromatycznej galarecie (uzyskanej poprzez dodatek  dużej ilości cebuli), jest jednym z ulubionych dań serwowanych w mym domu i to bez względu na porę roku. Korzystam więc z tego, iż zapobiegliwi handlowcy dostarczyli już do wielu sklepów tę pyszną(...)nieduże kawałki. Karpia gotujemy w wywarze na bardzo małym ogniu przez dwadzieścia minut. Następnie kawałki fileta wyjmujemy z wywaru, odkładając je na półmisek. Następnie  do jeszcze gorącego wywaru dodajemy żelatynę, całość dokładnie mieszamy  i studzimy. Na dno  półmiska wlewamy nieco tężejącego wywaru, następnie układamy na półmisku kawałki karpia, pokrywając je tężejącą galaretką. Rybę wstawiamy  do lodówki

Miód i pieprz
Christmas cake czyli keks mocno bakaliowy i alkoholowy 202

papaję – 100 g fig – 100 g ananasa – 150 g mango – 100 g daktyli Orzechy i migdały 450 g – zamiast włoskich orzechów można dać laskowe lub każde inne, nie dawałabym jednak ziemnych – 200 g obranych migdałów – 250 g orzechów włoskich Owoce kandyzowane 200 g – 100 g kandyzowanej skórki z cytryny(...)potem będziemy zawijać ciasto w formie. – Masę przełożyć do przygotowanych foremek i wygładzić wierzch. – Piec 2 godziny w temp. 150 st.C. – Wyjąć gorące ciasto z piekarnika, nakłuć w kilkunastu miejscach drewnianym patyczkiem do szaszłyków i polać każde 2-3 łyżkami brandy. – Następnie szczelnie zawinąć w wystający pergamin

To co kocham
papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym. 134

często pojawiać się na naszych stołach, ponieważ ma bardzo korzystny wpływ na nasz organizm, oraz zawiera wiele witamin i mikroelementów. Papryka jest miękka, ale jędrna, nie "rozciapana" :-) Bardzo smaczne danie na obiad i nie tylko.  Polecam Zaczynamy: SKŁADNIKI FARSZ -2 torebki kaszy jaglanej- 200g -papryka (obojętnie jaka, chociaż najlepsza jest czerwona, mięsista)-nie podaję ilości bo wszystko zależy(...)pokrywą, jeśli nie mamy pokrywy-folią aluminiową.  Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 -30 minut. Dzięki wodzie papryka nam się jakby ugotuje na parze :-) jest pyszna, polecam gorąco!!! SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Flaki wołowe 185

Flaczki wołowe to specjał tradycyjnej kuchni polskiej. Znane już od XIV wieku, należały do ulubionych potraw króla Władysława Jagiełły. Flaki to jednogarnkowe danie w postaci gęstej zupy, której głównym składnikiem są pocięte fragmenty żołądka wołowego. Czy flaki mają jakiś aspekt zdrowotny? Owszem tak, są bogate w związki wapnia i zawierają ich więcej niż mięso. Flaki przygotowałam na lekkim rosole(...)pokroić w małe kawałki flaki należy 3 razy obgotować po 30 minut, za każdym razem zmieniając wodę na świeżą, pomimo tego iż kupiłam już flaki sparzone. Każdorazowo flaki zalewać gorącą wodą, ponieważ zalane zimną wodą zahartują się i trudno będzie je dogotować. Do ostatniego obgotowywania dodać sól. Obgotowane flaki odcedzić, ostudzić i pokroić w 1-cm paski do rosołu dodać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron gryczany z bobem w sosie miętowym. Dietetyczny obiad 175

Pyszny i zdrowy posiłek! Idealny obiad na letni ciepły deszcz, bądź też wczesną kolację. W czerwcu jak i przez całe wakacje, w każdym daniu staram się wykorzystywać produkty sezonowe, począwszy od śniadania po kolację. Bo to jedyny taki intensywny okres w roku, kiedy możemy dostarczyć bombę witaminową dla naszego organizmu, podładować akumulatory i zachwycać się smakiem świeżych warzyw(...)doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Całość przed podaniem skropiłam olejem z orzechów włoskich (możesz też użyć oliwy z oliwek bądź oleju sezamowego, też będzie pasował). Podajemy póki gorące ;-))) Smacznego

SMYKWKUCHNI
Czekoladowa szarlotka z budyniem - pyszna 165

pyszna po prostu. Następnym razem przepis troszkę zmodyfikuję pod siebie i pod rozmiar blaszki, składniki na ciasto były ok, dodałam trochę jabłek i według mnie za mało  budyniu. Dałam tak jak było w przepisie, ale jak by był o jeden więcej, to byłoby idealnie, no i zmniejszyłam ilość cukru dodanego do budyniu. Poniżej podaję oryginalny przepis z którego korzystałam(...)cukier - ilość według przepisu na opakowaniu budyniu, chyba, że mamy wersję z cukrem). W pozostałym rozpuściłam 2 budynie, wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy do momentu, aż nam zgęstnieje. Gorący wylewamy na jabłka. Na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach drugą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach jakieś 50 minut

kruche babeczki
Ciasto "Tajemniczy Ogród" 165

przekraczajcie jej, lepiej już dać mniej) 1/4 szklanki wody 2 opakowania galaretki zielonej (użyłam o smaku kiwi) Masa serowa: 300g serka homogenizowanego bananowego (lub waniliowego) 2 opakowania galaretki żółtej (dałam cytrynowe) Poncz (lub słaba, osłodzona herbata): ok. 3/4 szklanki ciepłej wody 2-3 łyżki soku z cytryny cukier (do smaku) Polewa: 2 spore łyżki masła 3 łyżki wody 3 łyżki(...)się cukru. Mus jabłkowy: Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do garnka, dolewamy wodę i prażymy ok. 10 minut często mieszając. Gorący mus zdejmujemy z ognia i wsypujemy zielone galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Na dno formy, w której pieczone były biszkopty kładziemy jeden blat biszkoptu jasnego i nasączamy

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania