Hej! Muszę się przyznać, że kaszom poświęcam mało uwagi. Bardziej preferujemy ziemniaki ☺ , ale ten przepis podbił nasze serca. Mniam, takiej pysznej kaszy gryczanej dawno nie jedliśmy
Tylko pysznieskładniki: ok. 250 – 400 g makaronu Lubella Wstążki długie nr 11, Tagliatelle Rigate ok. 500 g mięsa (dziczyzny lub wieprzowiny) 200 g świeżych grzybów leśnych
Domowy Smak JedzeniaHej! Za klasycznymi czeskimi knedlami zawsze tęskniłam. Po raz pierwszy jadłam je w uroczej knajpce w Pradze. Podano je z gulaszem i dużą ilością sosu, tak
Tylko pysznieHej! Wczoraj robiłam knedle. Pyszne klusie ze śliwkami w środku zawsze mają swoich amatorów. Mają też zaletę. Znakomicie smakują na gorąco świeżo ugotowane, a także odgrzane
Tylko pysznieMój dzisiejszy bigos zrobiłam z dużą ilością mięcha. Upiekłam do niego pieczeń wołową i dodatkowo usmażyłam wędzony boczek. Miłośnikom mięcha z pewnością posmakuje...Moim zdaniem bigos
kulinarne odsłony patiHej! Dzisiaj zrobimy pierogi ze szpinakiem. Ręczę, ze Wam przypadną do gustu, bo mają swoisty, pyszny smak. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieHej! Dzisiaj zrobimy śniadanie na gorąco, to znaczy zapiekane płatki jaglane. Są smaczne, pożywne i nie tylko dla dzieci. W sam raz na początek dnia. Potrzebujemy
Tylko pysznieprzyprawiać niewielką ilością świeżych lub suszonych liści. Przede wszystkim jest to dobry dodatek do wzmacniania s maku zup, sosów, potraw mięsnych i rybnych oraz dań z ryżu i makaronu. Przyprawę powinno się dodawać pod koniec sporządzania dania, aby zachowała swoje właściwości (zarówno lecznicze jak i smakowe). Jako naturalny, ziołowy lek wykazuje działanie przeciwzapalne, ściągające i grzybobójcze
w mojej kuchniHej! Lubicie brokuły? My tak. W połączeniu z jajem są idealne. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieHej! Bakłażan albo oberżyna czyli ciąg dalszy mojego zachwytu nad tym smacznym warzywem. Dzisiaj robiłam zapiekanego. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieHej! Kiedy kupowałam bakłażany w sklepie, po drugiej stronie stoiska przyglądała mi się starsza pani. Patrzyła, patrzyła jak wybieram dorodne bakłażany i kiedy uśmiechnęłam się do
Tylko pysznieHej! Dzisiaj w roli głównej cukinia. Nasze ulubione warzywo, bo można z niej wyczarować wspaniałe potrawy i nigdy nam się nie nudzi. Tym razem robiłam pasztet
Tylko pyszniewspomagająca trawienie – to popularna w Indiach mieszanka pięciu przypraw. Tradycyjnie mieszanki tej używa się w całości, nigdy się jej nie mieli. Może być używana zarówno do dań wegetariańskich jak i mięsnych. Bywa również używana do przygotowywania indyjskich marynat. Skład: kmin rzymski, koper włoski, kozieradka, czarnuszka, gorczyca. Mąka ryżowa – wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu. Idealna do placuszków
Słodkie okruszkiziemniaczki smakują wyjątkowo. Zupę przygotowałam na wywarze z wędzonki, a część pokrojonego boczku wylądowała w zupie. Możesz dodać pokrojoną, dobrej jakości kiełbasę i potraktować zupę jako syte danie jednogarnkowe lub pominąć mięsne dodatki i przygotować znakomita wersję wegeteriańską. Polecam jest pyszna! Składniki: 1/2 młodej kapusty - około 1 kg 2 marchewki mała pietruszka kawałek selera 4-5 ziemniaków 1 cebula
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Hej! Do tych kotlecików przymierałam się już dawno i zawsze coś mi wyskakiwało, że ich nie zrobiłam. A teraz zaparłam się i są. No, no, po
Tylko pysznie