Aromatyczny i rozgrzewający posiłek na chłodne jesienne dni. Gulasz zrobiłam z mięsa indyka i dyni,z dodatkiem papryki i świeżego imbiru który dodał mu właściwości rozgrzewających
Kolorowa kuchnia Elkisztuki abstrakcyjnej? Nie, ale coś równie szalonego! Wegański boczek z kokosa, czyli kokosowy bekon to nietuzinkowy pomysł na posypkę do dań wegeteriańskich i wegańskich. Papryka wędzona zapewnia „mięsny posmak” i konkretność, a chrupkość płatków kokosowych urozmaica dania o jednolitej strukturze np. gęste zupy kremy, curry czy gulasze. Choć nie umywa się do prawdziwego boczusia
Poezja smakuDobry sos to podstawa każdego dania obiadowego. Nie zawsze musi być to mięsny sos,taki pieczarkowy doskonale sprawdzi się w niejednym daniu nadając mu niepowtarzalnego smaku. Jego zaletą jest również to,że samo przygotowanie nie wymaga wiele czasu i większych umiejętności kulinarnych. 300 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy sól
Kolorowa kuchnia ElkiHotel ma w ofercie zajęcia z animatorem z których nasza pociecha skrzętnie skorzystała. Po szybkim rozpakowaniu czym prędzej popędziliśmy na obiadokolację w formie bufetu. Było kilka dań do wyboru, coś mięsnego, wege, zupa, sałatki i coś słodkiego. Kiedy byliśmy już uśmiechnięci i najedzeni mogliśmy śmiało skoczyć na nocne zjeżdżanie. Na szczęście w Wiśle jest kilka ośrodków narciarskich oświetlonych(...)Bone”. Lokal rekomendowany jest przez „Żółty przewodnik” Gault & Millau, co było dobrym prognostykiem. Zapowiadał się kulinarny zawrót głowy. Karta składa się w większości z dań kuchni polskiej z wykorzystaniem najlepszych lokalnych składników. Jednak jak sama nazwa wskazuje, wzbogacona o amerykańską lub argentyńską wołowinę. Wieczorna kolacja była naprawdę udana. Na deser miejsca zabrakło Zosia
kuron.com.planimatorem z których nasza pociecha skrzętnie skorzystała. Po szybkim rozpakowaniu czym prędzej popędziliśmy na obiadokolację w formie bufetu. Było kilka dań do wyboru, coś mięsnego, wege, zupa, sałatki i coś słodkiego. Kiedy byliśmy już uśmiechnięci i najedzeni mogliśmy śmiało skoczyć na nocne zjeżdżanie. Na szczęście w Wiśle jest(...)Lokal rekomendowany jest przez “Żółty przewodnik” Gault & Millau, co było dobrym prognostykiem. Zapowiadał się kulinarny zawrót głowy. Karta składa się w większości z dań kuchni polskiej z wykorzystaniem najlepszych lokalnych składników. Jednak jak sama nazwa wskazuje, wzbogacona o amerykańską lub argentyńską wołowinę. Wieczorna kolacja była naprawdę udana. Na deser
kuron.com.plczęść bakłażanów ułożyć na dnie naczynia, plasterki mogą na siebie zachodzić. Następnie na plastrach ułożyć połowę mięsnej masy. Potem znowu ułozyc wartwę bakłażanów a na nich resztę mięsnej masy. Na wierzch dać ostatnią częśc bakłażanów. Przygotować beszamel. Na patelni rozpuścic masło, dodać mąkę i dokładnie wymieszac aby nie było grudek. Następnie wlać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować
Monia miesza i gotuje26.08.2023 Magda Jeśli myślicie, że sezon grillowy ma się ku końcowi, to wierzcie, że u mnie będzie trwał jeszcze długo. Nie wrzucałam nic z przepisów na
Smaczna Strona08.05.2023 Magda To danie to była miłość od pierwszego kęsa. Nieskromnie przyznam, że tylko spróbowałam i pomyślałam ,,wow, to jest pyszne!”. I tak jest
Smaczna Strona11.11.2022 Magda Znowu dynia… no cóż obiecałam, że ten tydzień obfituje w dyniowych smakach. Do tego jarmuż – skoro kupiłam całą paczkę to trzeba wykorzystać
Smaczna Strona07.11.2022 Magda Sezon na dynię czas zacząć, a gdy masz jej spory zapas – przecież dynia to taki świetny prezent… to działasz, wymyślasz. I tak
Smaczna Stronaczymś pysznym i przyjemnym jak drożdżowa bułeczka z cynamonem. I taka właśnie jest książka Ani nieco nostalgiczna i bardzo apetyczna- przenosi czytelnika do kuchni dzieciństwa i przypomina ukochane dania oraz miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. To zbiór tradycyjnych polskich przepisów, które smakują domem, przywołują wspomnienia i podnoszą na duchu zawsze, gdy człowiek tego potrzebuje(...)mieć w zasięgu ręki przepisy na poprawiające nastrój potrawy: pierogi na słodko i na słono, racuchy czy rurki z kremem, a także odkryć na nowo klasyczne dania obiadowe w wersji mięsnej i wegetariańskiej, sycące zupy i sałatki, które pokocha cała twoja rodzina. Można tutaj także znaleźć receptury na domowy makaron, ser lub majonez, zakwas chlebowy dzięki któremu
Cynamonowe szczęścieobiad jak i kolację. Nasze kanapki, na pewno świetnie się sprawdzą, kiedy zaserwujemy je naszym gościom. Przygotowanie wołowiny kluczem do pysznej kanapki Skoro wołowina ma być najważniejszą częścią naszego dania, musi być idealnie przyrządzona. Wybierając mięso na nasze kanapki, najlepiej sięgnąć po polędwicę wołową, rostbef lub antrykot. Wybrane mięso, po przygotowaniu musi być delikatne i soczyste, dlatego bardzo(...)frytkami lub pieczonymi batatami, toteż możemy się pokusić o upieczenie ich. Dodatkowo możemy wykorzystać też sosy, które świetnie nadadzą się do frytek lub batatów. Tak podane danie zachwyci każdego smakosza mięsnych kanapek. Artykuł Kanapki z wołowiną – uczta dla mięsożerców pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.pl04.12 .2021 Magda Smaki kuchni włoskiej to chyba jedne z moich ulubionych – pachnące zioła, sos pomidorowy i dużo parmezanu – to jest coś co lubię
Smaczna Strona