dania mięsne - 13801 przepisów (strona:495/921)

Kapusta pekińska duszona z papryką i boczniakami 379

kapusty pekińskiej przygotowujemy surówkę, a podana na gorąco jest jeszcze smaczniejsza. Nie wymaga długiego duszenia, prostsza w obsłudze niż jej pękata, głowiasta koleżanka. Idealny dodatek do każdego mięsnego lub rybnego dania i równie smaczna solo z bagietką lub  np. kopytkami. Rozgrzewająca, aromatyczna, po prostu pyszna! Gościła u nas już dwa razy z rzędu, u Was jestem pewna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
BURGER Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I MOZZARELLĄ 171

Pyszny pomysł na obiad lub kolację w wersji wegetariańskiej. Do przygotowania burgerów wykorzystamy świeże warzywa, przyprawy i ser mozzarella. Jeśli chcemy przygotować to danie w wersji mięsnej, wystarczy uformować cienkie kotlety, dokładnie usmażyć i dodać je do bułki. Burgery są naprawdę przepyszne, ser mozzarella lekko się topi pod wpływem ciepłych warzyw, a całość komponuje się Czytaj dalej → Artykuł BURGER

greengoodies
Coca cola w codzienniej diecie 335

bąbelki łaskoczące podniebienie i to niepowtarzalne uczucie orzeźwienia, które daje wypicie schłodzonego napoju to kilka podstawowych rzeczy, za które ją lubimy. Dodatkowo coca cola pasuje do większości dań. Szczególnie słonych, mięsnych, dobrze przyprawionych czy smażonych. Podkreśla smak nie tylko każdego fast foodu, ale również pysznego domowego obiadu. Coca cola to także doskonałe rozwiązanie, jeśli spodziewamy się gości lub chcemy

codojedzenia
Pampuchy 208

różnych formach i kombinacjach smakowych. Z czasów mojego dzieciństwa najbardziej zapamiętałam polane śmietaną i sosem lub posypane cukrem pudrem. Doskonale smakują również jako dodatek do dań i sosów mięsnych. Dzisiaj zapraszam na pampuchy drożdżowe ze śmietaną i sosem malinowo-jeżynowym. W tej wersji smakują mi podwójnie dobrze:). To również świetna propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają obiad na słodko . Pampuchy

Pieguskowa Kuchnia
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jogurtem i ketchupem 152

przepis na specjalne, lekkie burgery, bo grillowanie nie oznacza jedzenia tylko tłustych, mięsnych i ciężkostrawnych dań. Jako zdrowszą i lżejszą alternatywę, proponuję pełnoziarniste pieczywo podane z zielonymi warzywami, soczystą rybą, sosem jogurtowym z ziołami oraz ketchupem Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii. Ketchup, który wykorzystałam do mojego dania, nie zawiera konserwantów oraz substancji wzmacniających smak. Jest też bezglutenowy

Mienta blog
Szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce 205

Uwielbiam pieczarki. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Dzisiejszy przepis na szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce są wspaniałą propozycją na przyjęcie (w większej ilości), jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem

Słodkie okruszki
OCET ESTRAGONOWY 116

ocet. Ocet aromatyzuje się ziołami lub nasionami ziół takich jak estragon, bazylia, kminek, koper oraz dziurawiec. Taki ocet można wykorzystać przy robieniu sałatek, sosów, a także do dań rybnych i mięsnych . Dzisiaj przedstawiam przepis na domowy ocet estragonowy. Polecam! W dziale "Przetwory domowe" znajdziecie więcej przepisów na domowe przetwory z owoców i warzyw na zimę. SKŁADNIKI: na 1 litr

Moja Książka Kucharska
Zawijańce w sosie (roladki) 132

Tradycyjny mięsny obiad w naszym domu, czyli zawijańce w sosie. Zawijańce to nic innego jak śląskie roladki, po prostu u nas nazywają się inaczej. Mięso, które

Klasyka Gotowania
Sos orzechowy 172

więcej harrisy lub papryczek do dodania jak szczerbaty na suchary, bo on swojej mocy jeszcze nabierze Do czego pasuje sos orzechowy? Sos orzechowy to świetny dodatek do dań a’la mięsnych. Ja przygotowałem wczoraj z nim burgery, które pojawią się jutro na blogu, ale rewelacyjnie powinien spisać się również z takimi pysznościami, jak na przykład pieczone bataty

Blendman
Pure z tykwy 277

gruba, tykwa na długo zachowuje wilgoć co pozwala na długi czas przechowywania. 8. W gastronomi wykorzystuje się również młode liście i pędy. Ugotowane służą jako dodatek do dań warzywnych i mięsnych. 9. W medycynie naturalnej zwana jest kalebasą. Preparaty z niej działają przeczyszczająco. Stosuje się je w chorobach układu moczowego, schorzeniach układu pokarmowego a także w diecie przeciwnowotworowej. Usuwają

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sos z cukinii i pomidorów 110

Gęsty i aromatyczny sos z cukinii i pomidorów będzie idealnym dodatkiem do pizzy,dań makaronowych oraz mięsnych. 2,5 kg cukinii 2,5 kg pomidorów 2 marchewki 1 mały seler 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 3 papryczki chili 1/2 szkl.  octu jabłkowego 3/4 szkl.  cukru 2 łyżki suszonego oregano 2 łyżki suszonej bazylii

Kolorowa kuchnia Elki
Wołowina w sosie ostrygowym 126

Phad nuea num mun hoy to mięsne, wołowe i aromatyczne danie. Każda restauracja tajska dodaje do niego swój bukiet warzyw, jednak podstawą dania jest wołowina i sos ostrygowy. Ważne by sos był gęsty, ciemny, aromat dymny i słodko-słony smak. Przepis Darii Ładochy. Składniki 300 g wołowiny (rostbef) 1 łyżka mąki 2 łyżki sosu sojowego

R'n'G Kitchen
Sos orzechowy 140

rzucaj się po więcej harrisy lub papryczek do dodania jak szczerbaty na suchary, bo on swojej mocy jeszcze nabierze Sos orzechowy to świetny dodatek do dań a’la mięsnych. Ja przygotowałem wczoraj z nim burgery, które pojawią się jutro na blogu, ale rewelacyjnie powinien spisać się również z takimi pysznościami, jak na przykład pieczone bataty czy chlebki naan

Blendman
7 niezwykłych technik grillowania 207

położyć cienko pokrojone ryby, mięsa, warzywa, owoce morza i inne potrawy nie wymagające długiego czasu gotowania. Dodając odrobinę wyobraźni i kreatywności można szybko wyczarować smaczne przekąski, soczyste dania rybne i mięsne a nawet desery na gorąco. Nierozgrzany bądź zamrożony kamień solny może pozostać eleganckim sposobem do serwowania sushi, tatara, carpaccio czy sałatek. Łosoś pieczony na himalajski kamieniu solnym

naRuszcie
Lasagne bolognese ze szpinakiem 314

dzisiejszy obiad zrobiłam swoje ulubione danie, czyli lasagne mięsne, a że również uwielbiam szpinak, to też znalazł się w potrawie :-) Pamiętam do dziś jak robiłam swoją pierwszą lasagne. Była tylko z mięsem mielonym, a ja i tak nie potrafiłam sobie z nią poradzić, a to za sprawą tego, że wszystko robiłam na raz. Teraz zawsze jak robię lasagne

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania