dania mięsne - 13801 przepisów (strona:494/921)

Jajka sadzone na szynce ze szczypiorkiem 175

Doskonałe danie na rozpoczęcie dnia. Banalnie proste, smaczne i pożywne. Niektórzy lubią je też na obiad i kolację. Poniżej podaję proporcję na dwa jajka Co

Bułka z Chlebem
Surówka ze świeżych ogórków 956

pozostałymi składnikami i dobrze wymieszaj. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.   Surówka z ogórków jest świetnym dodatkiem do ziemniaków, ryżu, kasz, krokietów, placków, a także do dań rybnych i mięsnych.   Ogórki ze sklepu lub bazaru lepiej obrać, natomiast te ze sprawdzonego źródła wystarczy dokładnie umyć.       Pomysły na przekąski : – Rollsy z łososiem – Pasta

Kulinarne S.O.S.
Surówka ze świeżych ogórków 956

pozostałymi składnikami i dobrze wymieszaj. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.   Surówka z ogórków jest świetnym dodatkiem do ziemniaków, ryżu, kasz, krokietów, placków, a także do dań rybnych i mięsnych.   Ogórki ze sklepu lub bazaru lepiej obrać, natomiast te ze sprawdzonego źródła wystarczy dokładnie umyć.       Pomysły na przekąski : – Rollsy z łososiem – Pasta

Kulinarny S.O.S.
Klops z indyka. Dieta szybka przemiana - faza I i II 621

mięso. Dodatki warzywne można podmieniać w zależności od preferencji smakowych i wymagań diety. To danie jest super ekonomiczne i ustawiawia nas na cały tydzień diety z daniami i dodatkami mięsnymi. Szczególnie przydatne w II fazie diety. Z dodatkiem warzyw na ciepło stanowi posiłek główny, na zimno z musztardą lub chrzanem jest idealną przekąską. Może także stanowić składnik sałatki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roślinne burgery o smaku mięsa, czyli rewolucja w USA 88

Czyli podobnej chemicznie substancji, ale występującej w korzeniach roślin strączkowych. Nauczył się ją wytwarzać i tak roślinna żelazoprofiryna, w połączeniu z białkami, tłuszczem roślinnym i innymi składnikami odżywczymi dała masę o mięsnym smaku. Jedyny problem amerykańskiej firmy to teraz Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków. Wyraziła ona zaniepokojenie faktem, że wersja żelazoporfiryny produkcji doktora Browna, nie była wcześniej spożywana przez

Fleksitarianizm.pl
Zupa z boczniakami i jajkiem 166

idealna. Wykorzystałam mrożony wywar wołowy. Można też, zgodnie z oryginalnym przepisem (ze strony  China Sichuan Food )  użyć po prostu wody, ale sądzę ze wywar czy mięsny czy warzywny, da bardziej aromatyczny efekt. Zupę doprawiłam sosem rybnym. Polecam! Składniki ok 150 g świeżych boczniaków 3 plasterki imbiru 1000 ml wody lub wywaru ( miałam wołowy) 1 jajko, rozmieszane sos rybny

Stare Gary
Zacierki na mleku 191

Zacierki na mleku goszczą na moim stole zwykle najczęściej w okresie postu, lub po prostu wtedy, kiedy rodzina chce odpocząć od dań ciężkich i mięsnych. Ciekawa jestem, czy u Was też jada się taką zupę mleczną? Niektórym takie połączenie wydaje się równie egzotyczne, jak połączenie mięsa z owocami, a jednak amatorów na nie nie brakuje. Bardzo gorąco polecam wypróbować

Pichceniomania
Wielkanocna potrawka 114

Staropolskie danie na śniadanie Wielkanocne.  Składniki: Jajka 5 szt. Kiełbasa wiejska ½ kg Boczek wędzony ½ kg Korzeń chrzanu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i

Tradycyjna Kuchnia
Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową 136

Smaczne danie na niedzielny obiad. Składniki: schab 4 plastry wątróbka drobiowa 20 dag mąka pszenna 2 łyżki sól i pieprz do smaku czosnek 2 ząbki

Tradycyjna Kuchnia
Mój ukochany pasztet 138

Moja ukochane, tradycyjne zestawienie na przystawkę? Pasztet z marynowanymi grzybkami! Bezapelacyjnie! Zwłaszcza mięsne wydanie tego dania skradło moje serce lata temu. Najlepszy na świecie robi moja ciocia, ale jakoś nie udało mi się jeszcze powtórzyć tego smaku, pomimo iż przekazała mi przepis, i to dość szczegółowo... Może to po prostu jest wedle zasady, że jak ktoś zrobi

Pichceniomania
Tuńczyk z sosem béarnaise i puree 169

bearnaise powstał na bazie sosu holenderskiego. Doskonale nadaje się do dań rybnych i mięsnych. Wbrew pozorom jest prosty do zrobienia. Trzeba tylko uważać żeby żółtko się nie zważyło. Jak dla mnie aksamitny, mogłabym go jeść łyżkami. Podałam go ze stekiem z tuńczyka i pure z zieloną pietruszką. sos béarnaise: 1 cebula 2 żółtka 100 g masła klarowanego

wesoła kuchnia
Pampuchy 137

różnych formach i kombinacjach smakowych. Z czasów mojego dzieciństwa najbardziej zapamiętałam polane śmietaną i sosem lub posypane cukrem pudrem. Doskonale smakują również jako dodatek do dań i sosów mięsnych. Dzisiaj zapraszam na pampuchy drożdżowe ze śmietaną i sosem malinowo-jeżynowym. W tej wersji smakują mi podwójnie dobrze:). To również świetna propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają obiad na słodko . Pampuchy

Pieguskowa Kuchnia
Puszyste krokiety ziemniaczano - selerowe z serem 315

Może być serowy na ciepło lub zimno lub jakiś sos na bazie jogurtu lub majonezu, np. koktajlowy, na ostro, musztardowy czy czosnkowy. Krokiety można podać do każdego mięsnego lub rybnego dania. SKŁADNIKI: 1/2 kg mączystych ziemniaków (obranych i pokrojonych w kawałki) 250 g selera (obrany i pokrojony w takie same kawałki) 75 ml gorącego mleka 50 g masła

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania