Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
królestwo garówNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
królestwo garów2 kg boczku surowego, 1 główka czosnku – ja użyłam czosnek wędzony, 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego, 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka kolendry, 1/2 łyżeczki
królestwo garówUdziec sarny – ok. 1 kg, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka listków świeżego
królestwo garów600 g wątróbki cielęcej, pieprz, mąka do oprószenia, sól, 2 łyżki masła klarowanego, 2 łyżki masła, Wątróbkę umyć, osuszyć, zdjąć błonę, wyciąć żyły. Pokroić w plastry
królestwo garów700 g policzków wołowych, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 1,5 łyżeczki tabasco, 2 łyżki sosu teriyaki, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 200 ml białego wytrawnego wina
królestwo garów1,5 kg łopatki wieprzowej, 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka jagód jałowca, 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego, 3 listki laurowe, garść
królestwo garów1 kg schabu wieprzowego, ostra mieszanka przypraw, mielony pieprz kolorowy, oliwa do smażenia, mąka do oprószenia, 14 połówek pomidorów suszonych z zalewy, 2 ząbki czosnku, 5
królestwo garów250 g makaronu fusilli, 300 g polędwiczki wieprzowej, 4 łyżki sosu sojowego Kikkoman 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 150 g jarmużu, 1 żółte peperoni, 1 czerwona
królestwo garów1 kg mięsa na gulasz z jelenia, 3 cebule, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 4 jagody jałowca, 400 ml bulionu wołowego, mąka do
królestwo garów1 kg karkówki z jelenia, 3 cebule, 300 ml bulionu warzywnego, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 2 listki laurowe, pieprz kolorowy, 2 łyżki smalcu (smalec gęsi
królestwo garówudziec jagnięcy bez kości – 1,4 kg, 6 ząbków czosnku, 2 łyżeczki kuminu, 1/2 łyżeczki goździków, 1 łyżeczka czarnego pieprzu, 3 torebki kardamonu, 2 łyżeczki ostrej
królestwo garów1,2 kg ziemniaków, 700 g chorizo wędzonego pikantnego, 2 cebule, oliwa, sól Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ugotować al dente w lekko osolonej
królestwo garówCzasem można wykorzystać półprodukty. Gdy mamy mało czasu, lepiej po nie sięgnąć niż kupować gotowce. W tym przepisie użyłam gotowaną na parze soczewicę z puszki. puszka
królestwo garówKarkówka z grilla to nasza klasyka. Chyba nie ma mięsnego grilla, podczas którego nie podano by karkówki. Proponuję najprostszą a jednocześnie bardzo smaczną jej wersję. Karkówka
królestwo garów