Od czasu do czasu, gdy chcę „zabłysnąć” robię roladę schabową, wymyślam wtedy nadzienie. I tak stało się tym razem. Padło na śliwki. Wyszło pysznie, może i
Smaki EwyW tym tygodniu zaplanowałam publikowanie postów o tematyce grillowej. Może nawet pokuszę się o stworzenie nowej zakładki - grill. Dzisiaj przedstawiam burgery. Mam nadzieję, że przypadną
Smaki EwyJak wcześniej zapowiedziałam, w tym tygodniu na blogu króluje grill. I tak dzisiaj szaszłyki drobiowe. Smakują nawet niejadkom. Cóż więcej dodać - mogę już tylko polecić
Smaki EwyKarkówka z grilla to już prawie potrawa narodowa. Nie ma grilla bez karkówki. Nie ma co ukrywać, idealnie pasuje na rozżarzony węgiel drzewny. Dzięki zrównoważonej ilości
Smaki EwyJakiś czas temu publikowałam szaszłyka ukrytego w piersi z kurczaka, smażonego. Dzisiaj przedstawiam wersję w warzywnym sosie z cukinią. Może będzie dla Was inspiracją na obiad
Smaki EwyUpały doprowadziły do tego, że na ten czas zaprzestałam używać piekarnika. Nie chcę dodatkowo podnosić temperatury w domu. Jest godzina 9 a na dworze już 24
Smaki EwyBoczek piekę bardzo rzadko, pewnie raz na kilka lat. Nadszedł ten moment. A wszystko przez to, że w sklepie za ladą chłodniczą „uśmiechał się” do mnie
Smaki EwyKurka, czyli pieprznik jadalny, to gatunek grzybów. Do zalet kurek należy zaliczyć ładną barwę, dzięki której łatwo je znaleźć w ściółce oraz to, że rzadko bywają
Bon Appetit MałgorzatyZapewne każdy zna tą potrawę, ale czy każdy ją przygotował? Pracując w korporacji, wiele razy miałam możliwość skosztować papryczki nadziewane mięsem w firmowym „bufecie”
Magiczny GarnekSkładniki: 500 g wołowego mięsa mielonego 400 g wątróbki drobiowej 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki kaparów 8 moreli suszonych 1
Symfonia smakowakapusta włoska – około 1 kg, 1 kg wędzonych żeberek*, 2 liście laurowe, cebula, ząbek czosnku, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, sól Żeberka podzielić na porcje, włożyć
królestwo garówKurczak w sosie cebulowym białym był pomysłem na szybki i prosty obiad, który sprawi że obiad będzie troszkę inny aniżeli standardowy kurczak w sosie własnym. Pierwotnie
Magiczny GarnekZapiekanki, któż ich nie lubi? Wystarczy do naczynia do zapiekania włożyć ulubione półprodukty, zalać ciekawym smakowo sosem i do piekarnika. Po około godzinie mamy pyszny obiad
Moje Małe CzarowanieDziś na obiad miałam przygotować piersi kurczaka i miał być on tradycyjnie smażony na patelni w panierce. Jednak po paru chwilach namysłu zaczęłam szperać w przepisać
Magiczny GarnekSKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki mąki z amarantusa 1 płaska łyżeczka nasion chilli 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka sól i
ClauditteMissCooking