Już kiedyś przedstawiałam wątróbkę, ale cielęcą. Dzisiaj proponuję wątróbkę drobiową z jabłuszkiem. Pychota, oczywiście dla miłośników. Nic więcej nie dodam. Składniki: Dowolna ilość wątróbki drobiowej
Smaki EwyOd dawna nosiłam się z zamiarem aby zrobić w ten sposób kurczaka ale miałam obawy, że coś nie wyjdzie (pęknie butelka lub coś w tym rodzaju
Smaki EwyZdarza się, że zostaje nam pieczony kurczak. Sposobów na zagospodarowanie takiego kurczaka jest sporo. Dzisiaj wyczarujemy smaczną sałatkę, z gwarancją szybkiego zniknięcia z miski. Składniki: Dowolna
Smaki EwyPotraw z mięsa mielonego może być mnóstwo. Dzisiaj dla odmiany przedstawiam kotlety ze smażonymi pieczarkami. Zdarza mi się, że nie dodaję bułki tartej ani jajek do
Smaki EwySzynkę tę zrobiłam specjalnie na życzenie jednego z domowników. Chyba posmakowała. Zawsze się cieszę jak komuś smakuje, aż serce rośnie. Dzisiaj Was zapraszam do przygotowania szynki
Smaki EwyNiedawno natknęłam się w jednym ze sklepów sieciowych na królewskie boczniaki. Przepiękne grzyby. Nawet nie wiedziałam, że takie istnieją. W smaku i strukturze idealne. Czy może
Smaki EwyWszyscy chyba znają gołąbki, jedni je lubią bardziej inni mniej. Muszę powiedzieć, że największym miłośnikiem gołąbków w moim domu jest mój mąż. Myślę, że nigdy
Smaki EwyJuż od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem zrobienia własnej białej kiełbasy. Kiełbasę zrobiłam. Jest rewelacyjna. Zastanawialiśmy się z mężem co musi być w białej kiełbasie
Smaki EwyMiłości do szpinaku nigdy się nie wypieram, lubię robić z nim wiele pysznych potraw. Dzisiaj przedstawiam roladę schabową ze szpinakiem. Można zabłysnąć przed rodziną a jakie
Smaki EwyInaczej panierowany kotlet „na bogato” nadziewany szynką i serem, najczęściej cielęcy. Z braku cielęciny ( z rzadka jest ona dostępna, chyba, że ją gdzieś zamówię lub zdobędę
Smaki EwyKilka dni temu prezentowałam zielone szparagi, wówczas pisałam aby zachować odłamane końcówki ( które na ogół są łykowate ) i wykorzystać je do zrobienia aromatycznego sosu. Właśnie nadszedł
Smaki EwyPrzepis wymyśliłam z potrzeby chwili, chciałam coś zmienić. I tak się pojawiła karkówka chrzanowa. A co mi szkodzi, powiem… jest pyszna. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 8 plastrów
Smaki EwyPamiętam, że bitki wołowe bywały na obiedzie jak przyjeżdżaliśmy w odwiedziny do teścia. Nie były one wprawdzie w winie, ale były w klasycznym sosie. Pamiętam też
Smaki EwyJeszcze w sklepach są szparagi, ale pewnie to już końcówka. Na dzisiaj proponuję roladki schabowe ze szparagami, dodatkowo owinięte wędzonym surowym boczkiem. Pyszne połączenie. Składniki: Dowolna
Smaki EwyOd czasu do czasu, gdy chcę „zabłysnąć” robię roladę schabową, wymyślam wtedy nadzienie. I tak stało się tym razem. Padło na śliwki. Wyszło pysznie, może i
Smaki Ewy