Przepis poniżej jest po części odpowiedzią na pytanie jednego z czytelników: „A gdzie są moje ulubione schabowe?” No więc są, tu i teraz. Inna sprawa, że
Kulinarna PokusaTo już kolejny nasz przepis na perliczkę – coraz popularniejszy, delikatny w smaku gatunek drobiu. Tym razem mięso będzie duszone, z włoszczyzną, a ostatecznie podane z sosem
Kulinarna PokusaDzisiaj zaprezentujemy kolejną wariację na temat szaszłyków. Z jednej strony trochę podobną do ostatnio opisywanych szaszłyków z polędwicy wieprzowej , a jednak zgoła inną. Tym razem inspirowaną
Kulinarna PokusaDziś ponownie poznęcamy się nad tymi, którzy nie lubią podrobów – będzie wątróbka drobiowa, moim zwyczajem z indyka. Chociaż możecie użyć również wątróbki z kurczaka – wówczas należy
Kulinarna PokusaKotlety z mielonej z wieprzowiny lub drobiu – zna je chyba każdy, choć nie każdy lubi, a większość z nas chociaż jako tako wie jak je przyrządzić
Kulinarna PokusaPo olbrzymim sukcesie jakim cieszyły się u nas suszone schaby, przyszła kolej na suszoną karkówkę. Przygotowałam ją na bazie mojej ostatniej wersji suszonego schabu
Smaczne ZdroweTo potrawa, która podbiła moje podniebienie. :-) Risotto w bardzo apetycznej barwie, o ciekawym smaku. Sycące, niewymagające i prawie jednogarnkowe, bo jedynie kurczaka trzeba podsmażyć osobno. Wyjątkowości
Szefowa kuchniPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 pierś/wychodzą cztery kotlety/ 2 pieczarki średniej wielkości 1 łyżka oleju 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Ugotujmy CośPolecam Państwu przepis na karkówkę pieczoną w plastrach w krótkiej marynacie.. Produkty:
Ugotujmy CośPolecam przepis na szparagi zawijane w naleśniku w sosie beszamelowym..Nauczyłam sie tą potrawę gotować będąc w Niemczech..
Ugotujmy CośSKŁADNIKI: 1 golonka (nie wiem ile ważyła moja bo dostałam od rodziców :)) 500 g kapusty kiszonej 2 łyżki oleju 250 ml wody 8 ząbków czosnku 1/2
ClauditteMissCookingBardzo popularne w moim mieście stały się ostatnio bary serwujące burgery. Charakteryzują się tym, że bułki wypiekane są na miejscu a kotlety ze świeżego mięsa smażone
Szefowa kuchniBlueberry Corner by "jagodzianka" Surówka jak w chińskiej knajpie. Pasuje do sajgonek i kurczaka w kokosowym cieście oraz do innych mięsnych, chińskich dań. Łatwa … Przeczytaj cały artykuł Post Najlepsza surówka do chińszczyzny pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBardzo lubię krwiste mięso, a w szczególności polędwicę. Dziś polędwica w sosie przygotowanym z musztardy i miodu. Moja polędwica jest krwista, ale jeśli ktoś lubi bardziej
Mama Gotuje