dania mięsne - 13801 przepisów (strona:461/921)

Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 189

Dawniej król PRLowskiego stołu dziś król diety Paleo. Mój tata jest jego największym miłośnikiem i uważa, że tatar może być dobry albo bardzo dobry. Grzegorz Łapanowski

Bon Appetit Małgorzaty
Gulasz wieprzowy z dynią i czerwoną fasolą 179

Moja propozycja na dziś to gulasz wieprzowy, bardzo aromatyczny . Mięso kruche, rozpadające się w ustach a do tego przepyszne dodatki czyli dynia, fasola czerwona, pomidory utworzą

Moje Małe Czarowanie
Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 196

Dawniej król PRLowskiego stołu dziś król diety Paleo. Mój tata jest jego największym miłośnikiem i uważa, że tatar może być dobry albo bardzo dobry. Grzegorz Łapanowski

Bon Appetit Małgorzaty
Kakrówka pieczona w piekarniku z pieczarkami i cebulą + pieczone ziemniaki 424

Oto kolejna odsłona karkówki. Wyszła miękka i soczysta, dzięki zalewie i przyprawom naprawdę pyszna i aromatyczna. Tak długi czas pieczenia mięsa ma swoje zalety - kiedy położymy

Szefowa kuchni
Polędwiczki z colą 119

To pierwsze polędwiczki, które zrobiłam i muszę przyznać, że wyszły całkiem smaczne. A oto przepis: Składniki: 50dkg polędwicy 1 szklanka coli Około 2 łyżki oliwy Marynata

Smakowy Raj
Kurczak Szu - Szu 191

A teraz coś pysznego dla amatorów kurczaka. Kurczak szu szu smakuje trochę inaczej niż tradycyjny kotlet z kurczaka. Cechuje go mięciutka skorupka i czosnkowa nutka :) się

Smakowy Raj
Sajgonko – krokieciki 131

Sajgonko – krokieciki zaczęłam robić już pewien czas temu. Potrzebowałam wtedy szybki pomysł na ciepłą kolację. Przeszukałam lodówkę i szafki w kuchni, no i znalazłam papier ryżowy

Smakowy Raj
Pate, czyli Pasztet (nie zajęczy) z karkówki z dodatkiem pieczarek i sera gouda :) 182

Nie wiem jak Wy, ale ja lubię wiedzieć co jem, dlatego boje się jeść gotowych, kupowanych w sklepach czy restauracjach pasztetów, czy innych tego typu wynalazków

Smakowy Raj
Gulasz z karkówki w sosie musztardowo- pieprzowym z ogórkami 166

Zamiast tradycyjnie pieczonego mięska wybrałam gulasz, bo w końcu trzeba sobie w kuchni coś urozmaicić. Polecam wszystkim, zwłaszcza tym którzy mają dość tradycjonalizmu :) Składniki: ½ kg karkówki

Smakowy Raj
Pekińskie furgoły, czyli gołąbki z kapusty pekińskiej i mięcha! 132

Furgoły pekińskie to takie troszeczkę inne gołąbki niż tradycyjne, przede wszystkim nie ma w nich ryżu, na co niektórzy, zwłaszcza panowie mają tzw. „długie zęby” :) A

Smakowy Raj
Śląskie rolady (zrazy)-czyli szczypta śląskiej tradycji :) 192

Tradycyjny śląski obiad składa się z rolady, klusek i modrej kapusty. Taki sam obiad jest tradycją w Berlinie, a wzięło się to stąd, że dawno temu

Smakowy Raj
Kotlet z wodorostem, czyli kieszonki schabowe faszerowane serem gouda i szpinakiem, w towarzystwie „tajnego składnika” :) 140

Schabowe faszerowane szpinakiem wymyśliłam pewnego dnia, gdy okazało się, że zrobimy kotlety na obiad, a jako że nie lubię jeść zawsze takich samych schaboszczaków, poszukałam w

Smakowy Raj
Curry wurszt-, czyli kiełbaski na sposób niemiecki, z keczupem i Curry :) 139

Ekspresowy sposób na zjedzenie kiełbaski, o nieco innym niż zwykle smaku, który nadaje keczup połączony z przyprawą Curry. Pierwszy raz jadłam Curry wurszt w Niemczech, gdzie

Smakowy Raj
Kotlet z piersi kurczaka z dipem ziołowo-czosnkowym 117

Taki troszeczkę inny sposób na kotleciki. Co prawda też panierowany, ale trzeba przyznać, że w smaku całkiem inny. Zresztą spróbujcie sami, to się przekonacie :) Składniki: ½ kg

Smakowy Raj
Roladki serowe z pieczarkami (i szynką) 122

Roladki serowe robiła moja mama, gdy byliśmy dziećmi, a widziałam również na nie przepis u siostry Anastazji. Tak patrząc wstecz, można powiedzieć, że ludzie kiedyś byli

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania