dania mięsne - 13801 przepisów (strona:466/921)

Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku 179

Składniki:2 - 4 golonki z indykagarść świeżych ziół rozmarynu, tymianku i szałwiisól, pieprzczosnek granulowanymielona papryka rękaw do pieczeniaGolonki myjemy i nacieramy solą

Bon Appetit Małgorzaty
Piekielny karczek 217

Co zrobić z "łapówką" od pracownika w postaci domowych papryczek chili? odp. typowy obiad o nietypowym ostrym smaku :)Składniki na obiad dla 3 osób:3 plastry

Bon Appetit Małgorzaty
Zimne nóżki czyli seta i galareta :) 167

Zimne nóżki to nic innego jak galareta z nóżek wieprzowych. Od lat podawane na stole w moim rodzinnym domu. Idealne na zakrapiane imprezy a także na

Bon Appetit Małgorzaty
Udko królika duszone w sosie winno-ziołowym z szałwiowymi ziemniakami i surówką z pora 264

Szkoda, że tak rzadko jemy królicze mięso. Jest bardzo chude i zdrowe. Dawniej mój tata hodował króliki, wtedy było mi żal swoich milusińskich a dziś tęsknie

Bon Appetit Małgorzaty
Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażuchami tymiankowo-szałwiowymi 250

Obiad ekstra klasa :) sos poezja! Mogłabym go jeść sam bez niczego :) Piersi takie jak lubię, lekko różowe i soczyste. Ale jednak upieczone. Składniki na piersi:2

Bon Appetit Małgorzaty
Ziołowy, pieczony karczek z ćwikłą 406

Od sklepowych szynek wolę pieczony karczek w domowych warunkach. Do niego dodaję dużo ziół. A takie mięsko idealnie smakuje z ćwikłą :)Składniki na pieczony

Bon Appetit Małgorzaty
Galaretka z szynką i warzywami 175

moja publikacja, niestety redakcja zmieniła przepis. ja napisałam 1 opakowanie żelfixu a redakcja 1 łyżeczka żelatyny, to za mało na 1,5 litra bulionu! czytajcie przepisy

Bon Appetit Małgorzaty
Do diabła z dietą! Pieczony boczuś :-P 223

W sklepie mięsnym na ladzie leżał taki ładny kawałek boczku, zerkał na mnie i dawał znaczące sygnały...:-P Po upieczeniu bardzo dobrze smakuje z konfitura z

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka ukryte w białej kiełbasie 275

Dziś przedświąteczna próba wielkanocna. Na śniadanie zrobiłam jajka ugotowane na twardo, obtoczone w surowej kiełbasie i panierce a następnie usmażyłam. Przepis podpatrzony od innych z

Bon Appetit Małgorzaty
Łopatka wieprzowa gotowana na parze (do kanapek) 264

Mięso gotowane na parze jest bardzo soczyste a cały tłuszcz z niej wypłynął. czas gotowania uzależniony jest od rodzaju mięsa. Możemy przygotować również szynkę

Bon Appetit Małgorzaty
No to klops! Ale z cukinią w środku :) 215

Znudziły Wam się tradycyjne pieczenie rzymskie z jajkiem w środku? Potrawa ta wymyślona na święta specjalnie pod mojego pana, który nie lubi gotowanych jajec. Oto klops

Bon Appetit Małgorzaty
Steak medium rare (i parę słów o wołowinie) 208

Czym charakteryzuje się stek wypieczony medium? Mięso jest lekko różowe. Natomiast medium rare jest leciutko krwiste. Mnie udało się wykonać wołowinę 

Bon Appetit Małgorzaty
Schab z białą kiełbasą podany na sałatce z fiołków 271

W zamrażalce została mi biała kiełbasa ze świąt. Postanowiłam zrobić z niej nadzienie do schabu. Schab podałam na sałatce ze szpinaku i fiołków

Bon Appetit Małgorzaty
Pappardelle z polędwiczkami wieprzowymi w sosie grzybowo-śmietanowym 237

Tym przepisem zajęłam I miejsce w konkursie "makaronowe love" w Polska Gotuje :) Składniki na 2 porcje:0,5 kg polędwiczki wieprzowejok.20 suszonych grzybków100 ml śmietanki

Bon Appetit Małgorzaty
Gulasz po węgiersku ala Bogracz 180

Węgier, Polak dwa bratanki....Węgierska kuchnia wywodzi się z pasterskich zwyczajów dawnych Madziarów. To kuchnia prosta, przygotowywana głównie na wieprzowym smalcu, cebuli, papryki i pomidorów. Jeśli

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania