Czas przygotowania: 35 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania : 15,00 złSKŁADNIKI:200 g piersi z kurczaka½ papryki czerwonej½ papryki zielonej½ papryki żółtej200 g jogurtu
kulinarnyJaWitajcie !!! Dziś chciałbym zaprezentować Wam pierś kurczaka faszerowaną suszonymi pomidorami i serem feta. Jako dodatek postanowiłem podać chrupiące placki ziemniaczane. Połączenie kuchni włoskiej i
kulinarnyJaCzas przygotowania: 45 minPorcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: ok. 35,00 złSKŁADNIKI:600 g fileta z kurczaka400 g kaszy kuskus200 ml bulionu warzywnego1 średnia cukinia1/2 czerwonej
kulinarnyJaKwiecień przywitał nas piękną, słoneczną pogodą. Oby takie dni zagościły już na stałe. Dzisiejsze bezchmurne niebo zachęciło mnie do przygotowania lekkiego, wiosennego obiadu. Przygotowałem kotlety z
kulinarnyJaCzas przygotowania: 40 min.Porcja dla 4 osób (ok. 20 szt. pulpetów)Koszt przygotowania: 18,00 złSKŁADNIKI do przygotowania pulpetów w sosie pomidorowym:500 g mielonego mięsa
kulinarnyJaSłyszałem, że przygotowanie kaczki to zmora nie jednego kucharza.Ja kucharzem nie jestem. Ale jeść kocham i gotować również. Dziś piekłem moją pierwszą pierś z kaczki.
kulinarnyJaCzas przygotowania: 40 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 18,00 złSKŁADNIKI na kurczaka w sosie pieczarkowym:500 g mięsa z kurczaka ( użyłem udek)300 g świeżych
kulinarnyJaDzisiejsze święto narodowe zainspirowało mnie do przygotowania czegoś w stylu typowo "domowego obiadku". Czyli pulpety wieprzowe w aromatycznym, kremowym sosie chrzanowym. Podałem je z kaszą gryczaną
kulinarnyJaPIZZA Z PALUSZKAMI SEROWYMINa początek Nowego Roku podaję Wam przepis na bardzo efektowną i pyszną pizzę z serowymi paluszkami na wzór tej podawanej w pewnej słynnej
Słodko-Słony Świat IlonyAjiaco bogotano - bo tak nazywa się owa zupa - była dla mnie kompletnym zaskoczeniem. Połączenie niektórych składników wydało mi się zadziwiające. Jakim cudem pasują do tego kapary
My Culinary ArtW Internecie jak i w żadnej z książek kucharskich z mojej półki nie znalazłam jednego i konkretnego przepisu na tradycyjną wersję tego sosu i tak właśnie
Szefowa kuchniSkładniki:żeberka wieprzowe pół kilo liść laurowy2 sztukiziele angielskie 2 kulkipieprz ziarnisty 3 kulkibulion warzywny 1 szklankasól i pieprzłyżeczka papryki czerwonejkilka suszonych grzybkówcebula 1 dużaolejmąka pszenna
Bon Appetit MałgorzatyJest to sposób na przygotowanie zwykłej kaszanki w bardziej elegancki sposób ;)Składanki na 2 porcje:4 kaszanki z kaszy gryczanejpół kilo wątróbki drobiowej albo wieprzowej
Bon Appetit MałgorzatyToskańskie Crosstini to nic innego jak chrupiące kromki chlebka na jeden kęs. Różnica między Barchettą są takie, że Barchettę przygotowuje się z chleba pieczonego na
Bon Appetit MałgorzatySkładniki na ciasto a'la pizza hut: 400 g mąki30 g drożdży4 łyżki oliwy z oliwek2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół)pół łyżeczki
Bon Appetit Małgorzaty