dania mięsne - 13801 przepisów (strona:454/921)

Klops z jagnięciny z czosnkiem niedźwiedzim, pieczeń rzymska jagnięca 175

600 g jagnięciny*, 1 cebula, 1 łyżeczka tymianku, 30 g czosnku niedźwiedziego, 1 bułka kajzerka, 100 ml bulionu baraniego lub innego, 1 jajko, sól, pieprz, otrzewna

królestwo garów
Pizza – najlepsza domowa 153

Z wielu przetestowanych przepisów ten jeden przetrwał wszystkie próby. Smaczna pizza na cienkim cieście, bez zakalca, bez zbędnych wynalazków i nadmiaru dodatków. Po prostu akuratna. Ketchup

Trzeci talerz
Uszka z mięsem i grzybami 199

Uszka rewelacyjnie nadają się do czerwonego barszczu. Uszka są bardzo małe więc żeby je zrobić trzeba mieć sporo cierpliwości. Choć zrobienie ich wymaga sporo czasu, to

Mama Gotuje
Ostry gulasz paprykowy z wołowiną 162

Na dzisiejszy obiad polecam pyszny gulasz paprykowy z wołowiną. Do przygotowania gulaszu użyłam przyprawy Czubrica czerwona, którą otrzymałam od sklepu SKWORCU . SKŁADNIKI: 60 dag pręgi wołowej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gołąbki z kaszą jaglaną 151

Młoda kapusta pojawiła się na targu dopiero niedawno a ja postanowiłam kupić ją zaraz po tym jak ją zobaczyłam, tak stęskniłam się za jej smakiem. Gołąbki

Szefowa kuchni
golonka gotowana w ziołach 98

Polecam przepis na gotowaną golonkę.. Produkty:

Ugotujmy Coś
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i kurkami w naleśnikach 161

Połączyłam dziś ulubione naleśniki z równie smakowitym kurczakiem i szpinakiem w rezultacie czego powstały pyszne roladki i super obiad. Zapraszam serdecznie. Roladki z kurczaka ze szpinakiem

Moje Małe Czarowanie
mięsa pieczone i pasztety, wędliny….. 100

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

królestwo garów
Pasztet z dzika 86

750 g karkówki z dzika, 150 g mięsa z uda kaczki, 500 g podgardla, 8 jagód jałowca, 6 owoców ziela angielskiego, 12 ziaren pieprzu czarnego, 2

królestwo garów
Pasztet wieprzowy z grzybami 115

1,2 kg wieprzowiny ( łopatka, szynka ), 100 g wołowiny, 0,6 kg podgardla, 1 kg wątróbki gęsiej lub innej drobiowej, 30 – 40 g grzybów suszonych 6

królestwo garów
Pasztet z cielęciny z żurawiną 112

2,5 kg cielęciny – karkówka, łopatka, 400 g wieprzowiny, 900 g podgardla, 1 łyżeczka owoców ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 2 ząbki czosnku, kilkanaście listków szałwii

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania